reklama

Kwietniowe mamy 2016

Justa mi sie wydaje, ze moze sie skrocic, nawet gdzies na tym forum czytalam ze tak dziewczyny porod wywolywaly, co prawda byly juz w terminie ale jednak. Pilka pomaga ustawic glowke dziecka w kanale rodnym i przez nacisk glowki moze sie szyjka skrocic, jak cos pokrecilam to poprawcie ;)

reklama
Aniubuuu mój maluch ważył 1100 g w 28tc a to tylko tydzień różnicy do twojej małej, a chłopcy niby więksi więc u Ciebie to chyba waga w normie. Nie martw się :*

Alunia u Ciebie też będzie dobrze :*

jakoś nie ciekawie zaczął nam się ten tydzień. Aniabuu trzymam kciuki żeby maleństwo przybrało na wadze, może to faktycznie trochę też błąd w pomiarach ale jak widzisz to nie które dziewczyny mają podobne wagowo dzieciaczki więc nie jest źle.
Rsz faktycznie dziwne że prywatnie i tyle osób przed Tobą. Ja jak mam na godzinę ustalone to maksymalnie o jedną pacjentkę się przesuwa (jakieś 30 -40 min) a nie że aż tyle kobiet tam siedzi. A może one nie umówione :)

Teraz musimy na siebie wszystkie uważać, a szczególnie te dziewczyny u których coś się dzieje...
Moja teściowa powiedziała, wszystko olej nie denerwuj się niech m sprząta, a jak Cię mój synbędzie denerwował to zamknij się w innym pokoju, albo zadzwoń do mnie to ja go przywołam do porządku:-p

Dzięki dziewczyny :) teraz może zdarzyło mi się z kilka razy usiąść i tyle. Tak mi przyszło na myśl że nie powinnam nic robić na tej piłce i chciałam się was poradzić. Ale wcześniej (od momentu kiedy dowiedziałam się o skracającej się szyjce tydzień temu)
często kołysałam się na niej, przesiadywałam itp. No cóż za długo jej nie poużywałam ;) będzie na później.

Ania ..znam wiele dziewczyn które rodziły po terminie dzieci z waga 2700 ...moja koleżanka urodziła w 41 tyg i synek ważył 2600 ..twoja niunia jest napewno drobniutka..nie każde dziecko rodzi sie z waga pomiędzy 3.500 a 4kg ..mnie czeka od piątku co tydzień ktg...az do porodu..trzymam kciuki za twoja córeczkę...

reklama
jestem po wizycie , zbadał mi szyjkę , zobaczył jak mała jest ułożona.... szyjka zamknieta, mała dalej tak samo jak była , zwiększył mi dawkę luteiny i skierował na szereg badan.... w piątek mam przyjść z wynikami i zmierzy dokładnie dziecko , zwazy itp.
kazał mi leżeć i zakazał seksu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry