reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dziewczyny zdrowka dla Was i powodzenia na scanach :-)
Rsz to troche poczekasz, przynajmniej nadrobisz forum ;-)
Antus ktory jestes tydzien, bo ja nie widze suwaczka?

reklama
Hej :)
Zdrówka życzę dla chorowitek ☺

I udanych wizyt.

Aniabuu nie martw się jeszcze twoja malutka nadrobi wagę, a poza tym tak jak pisze któraś z dziewczyn, pomiar na usg nie jest czasami dokładny i nie można się tym sugerować, może ma o wiele więcej ;)

Mam do was pytanie może głupie. Czy od siedzenia, lekkiego podskakiwania i kołysania się na piłce mogła skrócić się szyjka?

Weekend dobrze minął, choć w domku bo nie czułam się na siłach żeby gdzieś jechać. Mąż zrobił szarlotke i w trójkę zjedliśmy całą blache, jakby trafili się goście dostaliby ciastka heh
Też byliśmy na spacerze i po kilkunastu metrach miałam dość, brzuch tak mi ciągnął w dół więc sporo czasu przeleżałam.
A dziś do południa to często mi brzuch twardniał i się stawiał, choć nieregularnie ale w ciągu godziny to nawet po 3- 4 razy (co 8 minut, 11, 15) mimo że leżałam. Fakt, że bąble strasznie się kręciły i uciskały i sama nie wiem nie chce panikować. Teraz jest lepiej ale robi mi się gorąco i słabo więc się położyłam.

----------
30tc

Rsz a ja bym na Twoim miejscu nie darowała tym krowom. Powiedz że jesteś w pilnej i bardzo ciężkiej sytuacji i że lekarz kazał Ci wejść bez kolejki. Rsz tu chodzi o Twoje maleństwo, ona jest najważniejsza.

Justa mialam kiedys kolezanke polozna, ktora mowila ze poki nie ma akcji porodowej to nie wolno skakac na pilce bo mozna sobie zrobic krzywde, tzn szyjce ktora nie jest gotowa do porodu. Mowila wtedy ze mozna sie kolysac itd ale nie skakac, to dopiero przy porodzie.

Aniu tak jak dziewczyny piszą, jedne dzieci są większe od usg inne mniejsze, twoja należy do tych drobniejszych, to tak jak moja córka z pierwszej ciąży zawsze byla mniejsza:) a ur sie w terminie i zdrowa. Fakt byla malutka. Bedzie dobrze :*
Justa ja mam caly czas te twardnienia są dni ze przez pól dnia co 10min po prysznicu zwykle mijają. Chociaz mnie podlaczali pod ktg i to groźne skurcze nie byly.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry