reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ktora tu ostatnio pisala o kanapkach z serem i ogorkiem kiszonym? Przyznawac sie :D Tak podlapalam ze od kiedy o tym przeczytalam to kilka razy dziennie wcinam kiszone :szok:

reklama
całe szczęście mam bardzo dokładną panią doktor na nfz, co prawda usg zawsze robię prywatnie za 200 zł, ale chociaż dodatkowe badania za 0

Kochane u mnie to samo też się wsciekam o głupoty i m często okrywa bo ma mi pomóc a tego nie robi albo wyzywam go o głupoty. Ale ja czasami ledwo.z sobą wytrzymuje :-/
Dobrze wiedzieć że nie tylko ja tak się wsciekam ;-)
Schauma zazdroszczę nocek przespanych :-)
Zdrówka dla chorych :-*
Rsz co za babska! Co do wizyty lez kochana i odpoczywaj a ja trzymam mocno kciuki za was :-*
Milady ja miałam zawsze co 3 tyg teraz mam dwie następne po 3tyg a kolejna po 2 tyg i po tygodniu bo to ta ostatnia w dzień porodu :-D
Ja chodzę na nfz do dobrej ginekolog na szczęście bo ceny za wizytę i badania mnie przerażają, weekend zlecial mi szybko i przyjemnie, dziś od rana załatwiania sporo, byłam z m w ikea kupiliśmy sporo rzeczy dla malutkiej, wypralam kolejna partie rzeczy, jeszcze chyba z dwie pralki zostały i prasowanie co mnie przeraża bo już mi na prawdę ciężko ;-) co do spodni obie pary uwzględnili że widocznie kiepska partia i mi zwrócili na kartę pieniążki więc jutro jadę chyba na zakupy ale już nie po spodnie tylko jakaś sukienkę lub tunke i będę chodzić w sukienkach do końca i kupię coś dla córeczek :-D m czyści właśnie łóżeczko i jutro będzie składał i komode też to pochowam ciuszki,teraz idę spać :-) Miłej nocy
Jeszcze się miałam was pytać czy wasze maluszki są głowami w dół już moja cały czas była ale od 2 dni czuję wysoko jak ma czkawke prawie nad pepkiem a czułam bardzo nisko, chyba się obróciła, córcia bardzo się kręci ostatnio mam nadzieję że spowrotem się obroci...

ania50 o Chryste, ale mi zrobiłas smaka na kiszone.... no gdzie ja po nocy znajdę ogory, a mój na nocce na dodatek! jutro go wyślę z rana do polskiego sklepu :)

klaudyna super, ze przyjęli spodnie! :) pokaz zakupy z Ikei :) co do ułożenia to mój jest główką w dół cały czas, dziś położna w szpitalu sprawdziła jak lezy i potwierdzila :) bardziej skrecony w moją prawą stronę.

no, mogę się wam pochwalić: wyprawka prawie skończona! :D :D :D zostały mi do kupienia plyny do plukania, kosz Mojżesza i meble w Ikei :D siedzialam na kompie 4 godziny, wydalam fortunę, ale wreszcie mi ulzylo, jakby kamień z serca spadł :) :)

Witajcie w srodku nocy. Co prawda spalam od 23 ale tez co chwila sie budzac, brzuch mnie boli od wczoraj popoludniu, maly na spojenie uciska bo tez boli, nie moge sie przekrecic bo jakbym tone kamieni w brzuchu miala. Ech tak mi niedobrze i zle;) a jeszcze poczytalam o wielowodziu ze wtedy dzuecko ma wzmozone ruchy a u mnie takie ostatnio sa i juz sobie wkrecilam...ech glupol ze mnie i tyle. Maz powiedzial ze mnie od kompa odetnie jak bede glupoty wymyslac.

Teraz leze i czekam do 7 bo wtedy wstajemy i jade na krew. Maz mnie podrzuci a wroce autobusem do mamy bo ma urodziny dzis:) i moja cora spi od wczoraj u niej

Dalej nie spie:( ciasto bym upiekla z nudow ale boje sie ze jak wlacze mikser to meza obudze i bedzie afera;)
U nas strasznie za oknem wieje i pada, taka jesien a nie zima:(

oj ja dziś też od 3 kręcę się w łóżku, aż zadzwonił budzik mojego K do pracy więc teraz już mam prawie posprzątane :) jeszcze nastawie pranie i prawie wszystko mam zrobione to co miałam na dziś zaplanowane :)
u nas też mega wieje więc odpuszczę sobie dziś spacery, już miałam nadzieje na wiosnę bo tak ładnie przez kilka dni było ale chyba dziś się już nie zapowiada :/

U mnie też ogórki kiszone od wczoraj królują :) tyle że ostatni słoik otworzyłam więc będzie trzeba do mamy podjechać po jakiś zapas :P

U mnie ogorki kiszone od poczatku ciazy kroluja☺. Codziennie zjadam min 2 do kanapek. I tez mam szal na kapuste kiszona. Potrafie kupic z 40dkg i usiasc nad tym workiem i zjesc od razu:p a pozniej mnie brzuch boli

Tak samo dzis w nocy mialam gehenne ale to chyba przez golabki bo wxzoraj z mama robilysmy i zjadlam az 3. I jeszcze z 5 do domu przywiozlam

reklama
Kitki, Lusinda współczuję Wam tych niesprzespanych nocek. Ja ostatnio śpię jak suseł :)

Milka gratuluję wyprawki :) Pamiętam, że przy pierwszej ciąży jak były obawy że urodzę wcześniej a wyprawka w ogóle nie gotowa to jak już wszystko załatwiłam to też jakby kamień spadł mi z serducha więc doskonale Cię rozumiem :)

Klaudyna mój chyba nadal główką w dół ale też czkawkę czuję tak jakby pod pępkiem czasami, chyba nam się jeszcze brzuchy nie obniżają a to dobrze :)

Ja wizyty miałam zawsze co 4 tygodnie, teraz co 3, bo moja babka na urlopie była, ale później to raczej co 3 będę miała, w każdym razie w pierwszej ciąży nawet pod koniec nie miałam częściej, no chyba że się coś działo. Ja płacę zawsze 150 zł, ale w tym jest zawsze badanie na fotelu z USG szyjki macicy, badanie USG malucha, cytologia też w cenie i czasami bada mi piersi.

Wczoraj byłam u koleżanki i przywiozłam dwa wielkie wory ciuchów po jej chłopakach, część nawet na Laurę jeszcze dobra. Siedziałyśmy chyba 2 h i przebierałyśmy te ciuchy, bo zebrało jej się tego 5 wielkich worów i mogłam sobie powybierać co tylko mi się podobało. Mówię Wam to lepsze niż Boże Narodzenie :-D

Dziś mam wizytę, ale dopiero o 19.20, mam nadzieję, że dzień szybko zleci. Lecę bo mój śpioch się właśnie obudził. Miłego dnia dziewczynki!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry