reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Witam się dzis dziewczyny, w końcu oddałam krew do pappy 🥳 jutro skocze na badania i z glowy, akurat wykorzystam dwa dni wolnego 😁
Zdecydowanie lepiej się czuje, wiec i wieczorem w końcu tv obejrzę i dłużej posiedzę, trochę różnych spraw mam na głowie w najbliższych dniach i chciałabym w końcu mieć dzień takiego całkowitego luzu, ale się nie da 😏
Ja się czujecie?
To super, że dziś już lepiej się czujesz :)
Ja chyba ostatnio też się lepiej czuję, mniej mdłości i większy apetyt mam, bo w pracy widzę że za mało mi śniadania które mi mąż do pracy robi 🫣
Ja dziś się witam z oddziału szpitalnego;(
Pojawiło się plamienie, niewielkie ale wywołalo atak paniki. Mój pierwszy w życiu. Coś okropnego.
Jestem już po badaniu. Z Bobkiem wszystko ok., lekarka wychwyciła jakiś krwiak i to najprawdopodobniej on. Dołożyła do mojego całego zestawu leków tylko duphaston- bo już więcej opcji nie ma. I nakaz leżenia.
Współczuję, że musisz leżeć w szpitalu, ale najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok. A do jutra zleci i już wrócisz do domu
Już po badaniu, serduszko bije, przez wczorajszy intensywny dzień zrobił się krwiak ale daleko od zarodka, dostałam jakieś leki na podtrzymanie i mam leżeć dopóki ten krwiak do końca się nie opróżni.
Dobrze, że wszystko ok z maluchem, ale nie zazdroszczę stresów. Dużo odpoczynku i szukaj dobrej książki albo dobrego serialu :)

Hej Dziewczyny.

U mnie dziś lepiej. Chyba hormony ciążowe nie pomagają w kłótniach w związku.
Zapisałam się na prenatalne na 16.09. I tak jak pisałam zmieniam lekarza i też już zapisana jestem na 23.09, chcieli mnie zapisać na 16.09 ale prenatalne mam to poprosiłam inny termin. Będę chodzić do mojego poprzedniego lekarza tego co muszę dalej dojeżdżać, ale żadnego innego wydającego się spoko w okolicy z terminami normalnymi nie udało się znaleźć. Dzwoniłam do jednej przychodni gdzie była polecana pani ginekolog i zaproponowali mi termin na 30 października :o
Ale jestem już spokojniejsza, że mam umówione prenatalne i wizytę u dobrego lekarza.

Mój szef też wystawił ogłoszenie na moje zastępstwo. Z jednej strony troszkę mi smutno, że ktoś mnie zastąpi i możliwe, że na stałe...

I też już się zastanawiam czy nie kupować powoli spodni ciążowych bo ciężko się już wbić w zwykłe jeansy. Muszę zobaczyć na vinted, choć tam średnio umiem szukać 🫣

Hej Dziewczyny.

Zapisałam się na prenatalne na 16.09. I tak jak pisałam zmieniam lekarza i też już zapisana jestem na 23.09, chcieli mnie zapisać na 16.09 ale prenatalne mam to poprosiłam inny termin. Będę chodzić do mojego poprzedniego lekarza tego co muszę dalej dojeżdżać, ale żadnego innego wydającego się spoko w okolicy z terminami normalnymi nie udało się znaleźć. Dzwoniłam do jednej przychodni gdzie była polecana pani ginekolog i zaproponowali mi termin na 30 października :o
Ale jestem już spokojniejsza, że mam umówione prenatalne i wizytę u dobrego lekarza.

Mój szef też wystawił ogłoszenie na moje zastępstwo. Z jednej strony troszkę mi smutno, że ktoś mnie zastąpi i możliwe, że na stałe...

I też już się zastanawiam czy nie kupować powoli spodni ciążowych bo ciężko się już wbić w zwykłe jeansy. Muszę zobaczyć na vinted, choć tam średnio umiem szukać 🫣
Dla mnie 10 tc to będzie taki taki moment kiedy mogę sobie kupić te spodnie, do tego czasu popitalam w dresie. Widziałam że w hm jest fajna kolekcja bez tego pasa na brzuch tylko na takiej jakby gumce z niskim stanem.

Dla mnie 10 tc to będzie taki taki moment kiedy mogę sobie kupić te spodnie, do tego czasu popitalam w dresie. Widziałam że w hm jest fajna kolekcja bez tego pasa na brzuch tylko na takiej jakby gumce z niskim stanem.
Staram się na SHEIN nie kupować ale mają spory wybór właśnie spodni dla kobiet w ciąży. Zamówiłam sobie takie bo nie są jak dresy a wydają się luźne i wygodne, dam znać jak przyjdą czy do czegoś się nadają 😂

Załączniki

• IMG_9634.jpeg
    IMG_9634.jpeg
    439,3 KB · Wyświetleń: 41
Hej Dziewczyny.

Ja dziś miałam rozmowę z szefem i akurat tak się składa że mamy teraz nabór za koleżankę która się zwolniła i powiedział mi że jak przyjdą nowi to żebym się zastanowiła z kim chce pracować w przyszłości itd. Też mi się zrobiło nieswojo, bo jeszcze nie mówiłam o ciąży, planuję to zrobić po prenatalnych czyli po 30.09.
Wydaje mi się że na moje miejsce na już może być ciężko kogoś znaleźć bo ja osobiście uważam że takie pełne wdrożenie żeby ogarnąć wszystko co tu jest to jest około roku, no ale cóż to nie moje zmartwienie jak sobie poradzą.
Też raczej nie będę miała po co wracać już po tych 1,5 roku, chociaż nie wiem czy może tak o wypowiedzieć umowę jak poproszę o obniżenie etatu, planuję wrócić na chwilę i zająć się szukaniem nowej pracy, bo niestety myślałam o tym i tak od dłuższego czasu.
Najchętniej to już bym powiedziała żeby dać im więcej czasu, ale z drugiej strony boję się że powiem za szybko.

A co do terminów do ginekologa to ja do tej pory nie dostałam odp od luxmed xd a miałam mieć planowo kontrolę 08.09 xd ale znalazłam sobie prywatnie już panią i po opiniach mam nadzieję że okaże się taka sama realnie i z nią już zostanę.

Ja przymierzyłam już piżamy z hm i tak średnio. Kiedyś tam już kupowałam w 1 ciąży i byly lepsze w pasie. Teraz ta pizama ma gumkę i ma miejsce na brzuch, a ta gumką wypada pod biustem, ale jednak nie wiem, czemu gumka. Jakos ujdzie. Za to drugie to zamówiłam taki komplet kolarki i tshirt, to sie nie nazywa pizama, ale właściwie tak wyglada i ma juz całkiem miekki las z materiału, takze to jest ok.
Spodnie jeansy mam nadal z poprzedniej ciazy, wlasnie z hm, ale wtedy testowałam kilka modeli i wiem, ze musze mieć całkiem miękkie, bez jakichś pseudo guzików w pasie, i mięciutkie z elastanem. Chcę takie niebieskie jasne jeansy legginsy i nic mi sie na razie nie podoba :p na razie sie mieszczę jeszcze w swoje luźniejsze spodnie, ale cos za niedługo musze miec "do ludzi". Takze jak cos macie dzinsowego sprawdzonego to dawajcie znac. Aha, na zalando lounge wczoraj widzialam kampanie ciazową, moze Was zainteresuje.

Kurde dziewczyny boli mnie ten brzuch :( możliwe żeby bolał przez tego krwiaka? Albo przez to usg? Ten ginekolog nie był z byt delikatny. Głowa świruje.

reklama
Kurde dziewczyny boli mnie ten brzuch :( możliwe żeby bolał przez tego krwiaka? Albo przez to usg? Ten ginekolog nie był z byt delikatny. Głowa świruje.
Tak mnie bolal i jeszcze to czułam tak z 2 dni, dyskomfort. Mialam tez rozwolnienie jakies i generalnie takie przelewanie w brzuchu. U mnie na razie czekam na wizytę kontrolą, ale nie mam juz żadnego plamienia itp. Bądź dobrej mysli, ja w 1 ciazy bardzo, bardzo sie przejmowałam tym krwiakiem, wiec rozumiem. Teraz juz troche mniej, bo wierzę, ze bedzie tak jak i wtedy, ze to sie wchłonie I tyle. Na dodatek ja w 1 ciazy nie dostałam zalecen leżenia, nie bylam tez w szpitalu itp. Normalnie chodziłam, spędzałam czas, brałam tylko lek. Tylko nie dźwigałam, nie ćwiczyłam, wiadomo. A mimo to wszystko pięknie przeszło po 2 tygodniach. Takze trzymajmy sie tego, ze tak bedzie u nas i teraz :)

Do góry