reklama

Kwietnióweczki 2008

Przytul go, ponoś, pomasuj lub oklep mu plecki na wysokości brzusia, ewentualnie lekko poklep z pupcię - tak robiła pielęgniarka laktacyjna w szpitalu... Może popodnoś mu nóżki i podociskaj do brzusia lekko w pozycji leżącej, ale tylko jeśli nie jest po jedzonku świeżo.
Jak to kupka nie chce wyjść to pomaga mleczko Twoje - zawiera siarę a ona rozluźnia kupeczki. Moja córcia prawie przy każdym karmieniu purta i robi kupki...
Ewentualnie może być przemęczony, skoro piszesz że różki pokazuje i wkurza się że zasnąć nie może.

Aga - czyli jak Marysia nie wyjdzie do długiego weekendu to zostanie Kryśką? :) Bomba, teraz kobietka nie ma innego wyjścia jak najszybciej uciekać z Twego brzusia :))

reklama
Lucky , "dziecko moje bój się Boga, nareszcie jestes!!!!"
śliczna Twoja mała MI!!!, doszłam do wniosku, że już nie kraczę, wykrakałam Lady poród i Jak Tobie ostatnio pisałam, byłas chyba na 8 dni przed, to tez napisałam ze urodzisz przede mną, mimo ze ja miałam termin wczesniej, pojechałaś w ten sam dzien i co????!!!!
Ty w domku zs córcią, a ja się bujam jak wieloryb:sorry2::sorry2::sorry2:moze któraś z Was ma taki dar jak ja, to niech mi wykracze, ze na przykład dzisiaj pojadę!!!:tak::tak::tak:
My już po spacerku, mój m odkupuje winy, i postanowiłam dac mu szansę, zanim go osikam i podpalę jak mi radziła Iza:-D:-D:-D
Patrzę na swoje ciało i głupio to zabrzmi, ale brzydzą mnie te cholerne rozzstępy, wygladają okropnie, na nic się zdały cudowne kremy i balsamy.:angry::angry::angry:
Nie muszę Wam pisać jak bardzo denerwujące są telefony i smsy z zapytaniem czy ja już urodziłam, i dlaczego jeszcze nie!!!???ale wczoraj to już było przegięcie, bo dostałam smsa z gratulacjami z powodu narodzin zdrowej córci, szok:szok::szok:
:szok:

Adunia to Amirek moze nie moze zasnac i sie zlosci..... jak masz to mozesz mu dac cherbatki np. plantex albo ja mam taka z hippa rumiankowa ale ona jest po 1tyg a Amirek ma 6dni....

Lene ja Ci mogę jedynie powiedzieć że skoro ja ostatnia dołączyłam do grona mamusiek kwietniowych na forum to pewnie i ostatnia dołączę do rozdwojonych. ;-)

Z drugiej strony jak czytam o tych problemach z karmieniem i wogóle to jestem przerażona i jakoś przestaje myśleć o porodzie.

Do tego mam straszne sny że wszyscy lekarze i położne, znajomi itd. będą na majówce a ja będę cały długi weekend rodzić czyli jakieś 4 dni :baffled::baffled::baffled:

Lucky witaj z powrotem, a jednak mala MI:-).
Normalnie sliczne masz te dzieciaczki, a ksiezniczka - bomba:-)
No i jak chlopcy przyjeli siostrzyczke?

Lene mam to samo, zyg.... sie chce jak patrze na siebie i te pozostalosci:angry:

Adus przy kolkach Dzidzia strasznie placze i nie mozna jej uspokoic, moze Amirek troszke sie denerwuje, moze to nie kolki:blink:

Iza z uszkami to wlasnie o przewianie chodzi:tak:, strasznie sie tego boje:baffled:, taka moja mala fobia;-)

Aga to niech sie juz rodzi Marysia, bo Kryska jakos do niej nie pasuje:-D;-)

Masiu witaj, super ze z Leonkiem juz dobrze, usciskaj go, i powodzenia przed nocka, dasz rade

Maju czemu tak rzadko zagladasz? Michas taki lobuziak?

Aduś kurcze.... to moze tak jak mowisz kup mibebilon pepti albo jest jeszcze Nan HA dla dzieci z alergia na bialko krowie ale jak piszesz ze bedziesz u pediatry to on ci najlepiej doradzi:tak:
Reniu no Misio mi strasznie duzo czasu pochlania czasem jak jestem sama bo P juz do pracy chodzi to musze go zostawic w lozeczku placzacego eby do wc se isc a co dopiero cos zrobic:baffled: ale co tam te jego usmieszki przygladanie sie wielkimi oczkami wynagradza wszystko:tak:;-):tak::tak::tak:
co do wygladu:baffled: to ja na siebie zbytnio patrzec niemoge:no: wygladam jak w 5m-cu ciazy i wogole tyle rozstepow i 16kg zostalo bbbuuuuu w ubrania sprzed ciazy sie nie mieszcze tylko w ciazowkach chodze a to juz miesiac po porodzie....
no wlasne Michalek skonczyl dzisiaj 1m-c i juz nie jest noworodkiem tylko niemowlaczkiem:tak::tak::tak:

MAJU właśnie tak zrobię....

No Michałku gratuluje miesięcznicy....:-):-):-)

ja idę do mego szkrabka on sie tak trosecke męczy ale bedzie nocka...:baffled:

reklama
Maju ale ten czas leci:szok:, Michasiu wszystkiego naj naj naj z okazji pierwszego miesiaczka , i daj mamusi zajrzec czasami do starych ciotek na BB :-)

Ja tez w ciazowkach pomykam:crazy:, tylko ze ja mam na czym siedziec:angry::no:

Adus usciskaj Amirka, i spokojnej nocki, moze a noz...:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry