reklama

Kwietnióweczki 2008

dzień dobry

Nigdy więcej obiadów od teściowej!!! Wczoraj po doswiadczeniach z soboty zjadłam tylko drugie. Mięsko opłukałam z sosu śmietnowo- grzybowego (taki lekki sosik teściowa zrobiła dla matki karmiacej :baffled::baffled::baffled:) i znów wieczorem i mnie i małą brzuch bolał.
Wczoraj była taka piękna pogoda że wyszłyśmy na 40 minut i było super. Oczywiście mała spała. Mam nadzieje ż ejeszcze pod koniec tygodnai będzie cieplutko i tak miło jak wczoraj. Jutro idziemy rano na kontrol i mam nadzieję że wszystko już z Mary OK.

Iwonka ja też znowu zaczęłam czytać i Mary jest "książkowa" co mnie bardzo zdziwiło bo plan dnia identyczny jak u tej zaklinaczki dzieci prócz drzemek. No i zaczęlam się stresować i kombinować. Bo Mary ma 4 drzemki maks. 45 min a według literatury;-) powinna mieć 2 długie takie 1,5-2 godzinki bo wtedy lepiej organizm funkcjonuje i jest bardziej wypoczęty. No i próbujemy...:baffled:

Co do krzesełka to znów nie mogę się zdecydować. Wizualnie mi się podobają takie jak ma Ruda z fishera i chicco a funkcjonalnie tak jak masz ty i Bubu a takie jak ma Aga kupie do moich rodziców bo np. na święta tam na kilka dni pojedziemy no i na weekendy będizemy wpadać.

An Jeremi o ile pamiętam to ma tak od dawna:-D:-D Więc super. A ja cieszę się z każdej zmiany która pomaga mamie wypocząć i wrócić do pracy ;-) Iwonka nasza pediatra radziła odzwyczajać od cycka w nocy bo się utrwalają "złe nawyki żywieniowe". Ja od tamtej wizyty co się mała budziła i nie chciała smoka to zaczęłam ją lulać tylko przytulać i chyba 2 razy dałam herbatkę zamiast karmić. No i z czasem sama przestałą się budzić i nie tylko na jedzenie ale wogóle.

Alunia nic nie powiem na temat chorób Twocih maluchów...

Ruda narobiłaś mi smaka z tymi zabawkami i zamiast coś w kóńcu zakupić to siedzę i kombinuje!

Pisałyście o żłobkach. jeśli jest u Was tak jak w Warszawie to MASAKRA. nawet w prywatnych nie ma miejsc a koszt to od 1500 do 2500 zł. Tyle co Niania.
Iwonka a jak Ty chcesz tylko np. na 2 dni w tygodniu to ja po opowieściach znajomych bym radziła jakąś opiekunkę np. młodą dziweczynę. Mój kolega ma 2 takie które przychodzą jak muszą cos załatwić albo jak chcą isć do kina ;-) Młody podobno bardzo je lubi a dziewzyny są młode - jedna licealistka ale z dużą ilością rodzeństwa i bardzo kreatywne. On ma 10 miesięcy a one mu wymyślają takie zabawy że biedak po ich wyjściu pada ze zmęczenia. Starsze osoby są chyba mniej kreatywne i mniej im się chce. Ja też będę szukać kogoś takiego bo się przyda na wszelki wypadek.

Ale się rozpisałam jak nigdy .... ;-);-);-)

reklama
hej
ale jestem zrąbana, w nocy pobudka co 40 min:baffled:
bylam u lekarki i wszystkiemu winne zabki...
i to ze nie je i to ze marudna,to ze uszka trze i nie spi...nawet katarek od tego...
mamy dawac panadol lub nurofen na zmiane z viburcolem i nasivin na noc jak trzeba.

ruda
ty idz po ta decyzjwe bo mi kazali przyjsc osobiscie bo nie wysylaja...:szok:

ide...mala marudzi,maz ma dzis imieniny i tescie wpadna a ja w polu z robota...poczytam was pozniej,pa

Moja dziś w nocy tez strasznie łpała sie za uszka ale to moze od tego placzu? no bo ząbkowania chyba jeszce nie widać...
Aga - moja ma drzemke godzinna okolo 12, pozniej kolo 15 - 15 minut na spacerku i czasem pol godzinki koło 18. z drzemkami to mysle ze sie unormuje w miare czasu im bedzie starsza to zostanie pewnie jedna drzemka dłuzsza, ale z tymi karmieniami w nocy to faktycznie trzeba jakos odzwyczaic (przynajmniej do roku) bo pozniej to napewno bedzie przyzwyczajenie. Pewnie łatwiej bedzie jak sie już nie bedzie karmilo piersia.

iwonka
mi pani dr powiedziala ze wlasnie jak nie widac to dzisla bola najbardziej...wtedy przebijaja sie przez kostki i stad tyle roznych objawow...u mnie powiedziala ze jeszcze miesiad do 2 zanim sie przebija...zele kazala odstawic do momentu,kiedy beda widoczne"biale grudki"bo teraz nie podzialaja...tylko ten panadol lub nurofen i viburcol

zmykam papa

Iwonka wydaje mi się że znacznie gorzej śpią, no i jedzą w nocy dzieciaczki karmione piersią. Podejrzewam że ja jakbym o 21 zapodała Marysi jakąś kaszke to by spała do rana tylko co ja bym z tymi pełnymi cyckami zrobiła?

Maryś śpi już 1,5 h Hahaha A mamusia chciała jej powydłużać drzemki...

hehe nic tylko odciagać wtedy ...

a tak z innej beczki
pytanie:
może któraś zna stronę gdzie można kupić przez internet te produkty nestle z serii"misiowy ogródek" po 4m-cu z brokułami lub z dynią????????
byłabym wdzieczna za linka
bo tu nigdzie nie mogę dostać w pobliżu a do Kauflanda w którym najprawdopodobniej są mam szmat drogi a strasznie mi się nie chce tylko po to dygać taki kawał

pozdrawiam

a mój syn na butli jechał i też się budził co 30 min w nocy...chyba nie ma na to reguły że po kaszce dzieci śpią lepiej...bo nie wszystkie śpią...moje dizeci czy kaszka czy mleko i tak sie budzią po 4 godzinach ;-)a syn to już ...uuu...jak pisałam 30 min dobrze że już duży jest...

Anekha - co 30 minut :szok: ja to bym chyba nie wytrzymała ;-) no ale dziewczyny cos pisaly ze zaczerienione czy tez troche opuchniete dziaselka powinny byc a u nas nic nie widac zmian
Natalka ok 21 je kaszkę, zazwyczaj je okolo 150 ml (wczoraj cos wogole nie chciala jesc i plakala nie wiem czemu:sorry2:)
Aga - no tak ale butelkowe dzieci ewentualnie raz dostają butlę, a czasem wcale w nocy a takiemu dzieciaczkowi ciezko odmowic piersi bo to nie wiadomo czy glodne czy chce pocyckac czy co :confused:

reklama
Hejka!
U nas dziś porażka :szok::szok::szok: mały jest totalna maruda, ciągle muszę mieć go na ręcach, nawet na minutę nie chce się położyć do maty, płacze jak bym mu straszną krzywdę zrobiła. Teraz zasną ale jego drzemki w dzień to góra 30min. i to tylko 2 razy, ale ja juz do tego przywykłam bo on od urodzenia mi tak w dzień sypia.
W nocy jest ciut lepiej, wytrąbi 200ml kaszki i ładnie zasypia i tez zaczynam oduczać go cyckowanka nocnego aleeeeeeeeeee muszę go wtedy nosić i przytulać.
Dziewczyny jak nie chcę dawać cycucha w nocy to trzeba maluszkowi dawać coś innego do picia? jak tak to co najlepiej?

Iwonka dzięki za odpowiedź o tym krzesełku to teraz mam dylemat bo bardziej mi pasi właśnie z tym piździekiem między nogami i jak się to odczepia to rewelka tylko 100 droższe :-(:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry