reklama

Kwietnióweczki 2008

witam sie i ja w ten uroczo deszczowy dzionek:-)
u nas dobrze, uczymy sie jesc lyzeczka tylko jak narazie z marnym skutkiem:-D, Maly marudzi jak wszystkie kwietniowe bobasy, wiec jestesmy w normie;-)
milego dzionka zycze kobitki:-)

reklama
Hej
u nas ok, woda dzis nie byla potrzebna, mała troche rano mi marudzila, widac ze chiala spac ale plakała strasznie jak lezala w lozeczku, po godzinie wymeczona zsnela na brzuszku :shocked2:
ja dzis gotuje zupke z marchewki, ziemniaka, pietruszki i selera, zobaczymy co za fikuś mi wyjdzie ;-)
wczoraj rano ważyłam Natalke i 6330 wiec juz podnioslusmy sie z 3 centyla i jestesmy miedzy 3-10 :cool2::-)

hej hej witne się i ja

u nas wszystko w jak najlepszym porądku -na szczęście Jeremi zdrowy jak rybka:-) nawet katarku już nie ma.

Iwonko- odnośnie złobków wiem że w okolicach Głogowska Grunwaldzka jest jakiś prywatny żłobek ale koszt to 1200zł. Ale ja natrafiłam na dwie podobne instytucje tylko nie wiem od jakiego wieku tam dzieci uczęszczają. Zobacz i się zorientuj:
www.sloneczna-kraina.poznan.pl oraz www.tylko-dzieci.pl

a wszystkim mamusim dobrego dnia życzę zmykam do roboty;):-)

Czesc
An - dzięki za namiary, dzwonilam, w jednym przyjmują od pół roczku i w sumie za 4 h dziennie jest 600 zł miesięcznie, w sobote chce pojechac zobaczyc jak to wygląda :tak: jakbym wynajęła najtansza nianke na 4 gdoziny to by wyszlo i tak koło 500 zł, wiec musze sie zastanowic i pogadac z mężem co w końcu robimy :blink:
A moja mała spryciula zawsze wieczorem pije okolo 100-150 ml i wiecej nie chce, to ja wczoraj sie schytrzylam i jak zjadla to dalam jej cyca possac (w sumie kilka lykow tam bylo z jednej i z drugiej) no i szybko podstawilam butelke i wypila jeszcze 100 :szok: no i obudzila sie dopiero 2.30 :-) musze podstępem widze bo inaczej sie nei da :sorry2:
wczorajsza zupka nei posmakowala Natalce a ja nagotowalam cały garnek :dry: dzis jeszcze raz ją probujemy a jutro najwyżej ugotuje bez selera bo moze on jej nie smakowal :confused:

cześć dziewczyny

u nas bez zmian zęby i zęby :-(

a jakbym miał mało roboty to wczoraj zadzwonili do mnie ze schroniska czy zostałabym rodziną zastępczą dla fretki - no i mam ja w domku
ale jest śmieszna :-)
zawsze chciałam mieć taką ale teraz widzę że jeszcze nie czas u nas na 3 zwierzaka - bo z nią to tak jak z małym dzieckiem ciągle chce żeby jaj poświęcać uwagę
przytulanie zabawy chowa mi zabawki po kątach do tego sprzątanie bo niezły syf robi ale ogólnie jest super stworzonko

do tego wszystkiego wczoraj się zalogowałam na grach online i wciągnęły mnie do reszty do godziny 4 siedziałam i grałam w bilarda hehe:-D
teraz jak mi mały daje spać to ja do rana będę siedziała i grał :-D
ale sobie zamiennik zrobiłam

Aga no to jak mam do ciebie się zwracać żeby się nie myliło :-):confused:
a z tym urzędem może masz rację jak do 15 nic nie przyjdzie to się tam pofatyguję :tak:

Iwona An masakra z tymi żłobkami - jakie drogie ja nie wiem skąd ludzie mają na to brać kasę :confused: 1200 zł. jakbym miała zapłacić za żłobek to nie opłacało by mi się chodzić do roboty :wściekła/y: chyba że u was są inne zarobki :confused:
a u nas w mieście nie wiem jaki jest koszt żłobka :confused:

An to super że Jeremi zdrowy:-)

Iwona no widzisz a tak się martwiłaś a malutka zaczęła przybierać - widocznie taka jej natura :-)

Renata no to u ciebie tak jak prawie u wszystkich małe marudy :-)

pozdrawiam wszystkie kwietnióweczki :-)

hej wszystkim !!!
u nas nocka wiecej nie spana jak spana..znaczy do 2 było super ale potem już niemal wcale spania nie bylo...moje wory pod oczami są coraz bardziej sine:-p

dzień też marudny koszmarnie,teraz dałam jej cviburcol bo już nie wyrabiamy....
jeść nie chce dzis tylko mleko o 6 rano i tyle do tej pory ;/ porażka
jeszcze siedrapie potwornie i chyba Humanka przestala jej słuzyć niestety:wściekła/y:
moze te wysypki wczesniej nie byly od zupek tylko od humany???ja juz nie wiem a moze 1 i2gie...

a płacze tak jakby ja ze skory obdzierali...a ja juz razem z nia bo nie wiem co zrobic zeby bylo lipiej...pewnie znowu do lekarza nam przyjdzie pojsc...

Ruda
moze byc aga-domysle sie :-D

wszystkie pozdrawiam

Czesc!

Anetha a moze zle wyplukane ubranka? te hrostki na buzce czy troszke i an ciele??? moze faktycznie humanka/ a moze dawals jakies leki???? co ja uczulily?ciezko powiedziec trzeba zaobserwowac..... ale wczesniej nie nazekalas az tak na to ? a przeciez odkad humane podajesz minelo duzo czasu? mi lekarka mowila ze do 2 dob powinny byc efekty nietolerancji an cokolwiek by dostala....? np kaszka zupka zmiana melka co kolwiek po 2 dniach bylo by juz widoczne a Anitka chyba nie miala tego od tak???? wiec moze przyczyna siedzi gdzie indziej mysle ze trzeba bylo by pokonbinowac z obserwacjami.... moj mial okropne atopowe zmiany skory jak zmienilam mleczko na nutramigen to sie wsio cofnelo... a potem na humane i tez do tej pory gladziutka buzka poza maziami osd sluiny i lekarstw.....

Ogolnie czytam Was ale nie chce mi sie pisac jak nigdy........ sorki ze nie pisze do kazdej s osobna ale.....nie wiem co....

Hejka dziewczynki!
U nas dzionek supcio maluszek grzeczniutki, w połudnnie po galerii z małym pobuszowałam musiałam pooglądać kombinezony, ale mam dylemat okropny.

quelle.pl : Nowości : Katalog Baby : Odzież niemowlęca : : Kombinezon z flauszu
Strasznie mi się ten podoba, jak byłam w ciąży to już mocno na niego chorowałam i do tej pory nic fajniejszego nie znalazła aleeeeeeeeee dziewczyny ja go tylko na zdjęciu widziałam i zastanawiam czy warto bawić się takie zakupy w quelle. Kiedyś kupiłam sobie 3 rzeczy w bonprix i jak mi je przysłali to myślałam że padnę takie kiczowate, że tylko na przesyłki straciłam.
Ale ten konbinezon i tak zamówię :-Dbo mnie za mocno korci, może krtóraś z was miała doczynienia z quelle?

Iwonka ty masz taką kruszynkę i musisz ją kontrolować czy dobrze ci przybiera na wadze a ja muszę z tym moim szkrabem uważać, bo jest taki odkurzacz, mały niedźwiadek i na łapkach ma takie kiełbaski ;-);-) jak się zmobilizuję to wstawię foteczki do galerii. Mój synio je wszystko w dużych ilościach, wczoraj mu dawałam potarte jabuszko, kwasił się, minkę robił czaderską ale japcio musiał wszamać.

LadyLajla żółtą karteczkę dostaniesz bo za mało z nami jesteś :tak::tak::tak:

Znowu mnie wena twórcza do pisania ogarneła :-):-):-)

HEJA!!

dawno nie zaglądąłm...u nas ok mały raz radosny jak marudzi czyli standard...zdrowy jest w nocy śpi:-)

ALUNIA nietolernacja na mleko nie raz może się pojawić po 2 tygodniach:tak: ale nie później...

IWONKA strasznie drogi te żłobki może faktycznie jakaś kobiecine na rencie lepiej:tak::-)

ANEKHA proste odstaw mleko i zobaczysz wiadomo przecież jest że dużo dzieci ma tak że jak jest alergia na krowie to i na sojowe też i kozie wiec odstaw i zobaczysz może nie duża alergia ale z czasem jak śie alergeny nazbierają wtedy jest źle odwiedź lekrza niech coś ci doradzi:tak: może ten Nutramigen2 on jest słodki bo ma fruktoze:-)

KAROLA zęby wychodzą i wychodzą mogły by szybciej:-) a gry potarią wciągnąć

uciekam do szkraba...zajrze potem:-):happy2:

reklama
Bubu - ja to ogólnie nie przepadam za ubrankami dla dzieci typu - przebranie za zwierzaka :sorry2: i osobiscie raczej nie kupywałabym ze wzgledu na to że za taką cenę można już kupić w sklepach i to naprawdę ładne (polecam w tesco firmę Cheroke) a jak przyjdzie kicz to szkoda kasy :blink: chyba ze sie tak napaliłaś ze musisz to miec ;-)
Ada - no drogie, te prywatne to tak jak niania. mi to emerytki kojarzą sie z niezajmowaniem sie dzieckiem tylko krzyżówkami ale może sie myle choć i mlode mogą tylko oglądać tv :sorry2: nic nigdy nie wiadomo, no ale trzeba zaufac nie ma wyjscia :cool:
a ogólnie to już sama sie zastanawiam jak widze ogloszenia zeby odebrac dziecko z przedszkola i zajac sie 2-3 godziny, rozwazam za i przeciw :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry