reklama

Kwietnióweczki 2008

Sień dobly....

Adunia ja też narzekam coraz więcej najgorżej wieczorami ciasno mi strasznie z tym brzusiem...źle mi się wstakje siedzi leży...zjeść nei mogę nic więcej niż pokumciać troszkę ech..jeszcze troszkę ;-)
Za to zauwazyłam ze włosy na nogach mi nie rosną :-) :-D
Co do prawa pracy i ubezpieczeń słuzę pomoca jakby co ;-)
Katja na zwolnieniu lekarskich w pracy mozesz być do 182 dni potem musisz starać sie o świadczenie rehabilitacyjne (starać sie o nie musisz już na 6 tygodni przed końcem tych 182 dni) wypełniasz Np-7 w pracy wypelniają N10 i lekarz jeszcze N9 kserujesz kartę ciąży i to wsio do ZUSu zanosisz i czekasz na decyjzę do kiedy przyznają CI swiadczenei najczesćiej jest do terminu porodu ale rónież i na dwa tygodnie przed (mozesz się odwołać co radzę robić lub wziać na te dwa tygodnie macieżyński).czasem zdarza sie zę nie dają świadczenia ale trzeba sie odwołaść i napewno przyznaja ale nerwy i stres Wasz nasz...

Soltera oj tak jak w spzitalu sie leży to człowik sie tyle nasłucha naogląda....
Dzieki za odpowiedz co do mojej prosby, teraz juz wiem o co chodzi.:-)

reklama
Madziujko - skoro służyszpomocą to mam pytanko:-)
1. co będzie gdybym np ( odpukać) nie dostała tego zasiłku rehab?
2. z prawa pracy :-) - jeśli moje miejsce pracy na umowie to kraków , a po macierzyńskim jak bym chciała wrócić do pracy to już będzie firmaw Skawinie czy wtedy moja umowa o pracę sama się rozwiązuje i powinnam dostać odprawę jeśli nowe miejsce pracy mi nie odpowiada?

z gory dzięki:)
Silko - glukoza kosztuje około 3zł a badanie test 50g glukozy ja płaciłam 12zł ja za 2 tyg ide to pić po raz 3:baffled:

Kachurek słodycze są super ale ja bym się nimi nie objadala przed tym badaniem na gluzkoze hihi ;-)

Maju
1. odwołanie napisać i napewno dostaniesz tylko pilnowac terminów odwołań!! Nie zawracaj sobie głowisi teraz tym ...dostaniemy to świadczenie i koniec :-)
2. muszą dac Ci wypowiedzenie warunków pracy i płacy tak to się nazywa dotyczyć będzie pracy a dokładnie tego ze zmienia sie miejsce pracy na takie i takie. Ty masz prawo nie zgodzić sie z tym i umowa rozwiąże sie po okresie tego wypowiedzenia. Twoja "niezgoda" musi być na piśmie w odpowiednim terminie. Możesz też umowę roziązać za porozumieniem stron bez czekania z tym wypowiedzeniem. Odprawę dostaniesz na warunkach określonych w Waszym regulaminie wynagradzania.

Dobry wieczór dziewczynki!!!!

Widzę,że dolegliwości kupa no i dobrze w końcu w ciąży jesteśmy :tak::-D

KASIU dobrze,że masz ta psinkę ja wczoraj też nakrzyczałam na psinkę moich rodziców ale zaraz mi sie przykro zrobiło i ja przytuliłam....a dobre z tym namiotem choć pewnie też bym to zrobiła...:-D

Dziewczynki zlecą nam te 3 miesiące szybko...

SILA kurczę też se o tym dziś pomyślałam...położyć się spać i obudzić na poród ale niestety trza wycierpieć swoje... aż że nie może byc inaczej potem nam nasze skarby wynagrodzą kolkami i krzyczeniem w nocy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D dobre nie takie pocieszające to co powiedziałam:-D:-D:-D:-D

a z tym mieszkaniem to przecierpię jak se pomyślę że będziemy mieli swoje już nie będę się musiała prosić nawet o głupią kablówkę o internecie nie wspomnę to mogę spokojnie czekać na to 5 miesięcy a przy maluszku minie raz dwa i będziemy mieli swe gniazdko....

Apropo słodyczy uwielbiam uwielbiam uwielbiam mogłabym jeść dzień i noc a dopiero od nie dawna mogę...ale faktycznie przed badaniem lepiej odpuścić se ale jak....

MASIEK nie smutaj się ty miałaś być styczniówką a ja wcześniej miałam termin na początek grudnia to bym już pewnie była po ale cóz tak nam było pisane...za to teraz już nie długo utulimy nasze skarby

cholera jestem głodna ale tylko dlatego że własnie ujrzałam pączka chyba go wszamam...

Dzień dobry dziewczynki!!!!

Ja właśnie podczas śniadanka uświadomiłam sobie,że miałam zrobić mocz i krew do badania i ups zapomniałam bo dziś idę na wizytę i USg ale się denerwuję ale jak przed każdą normalne...;-):tak:

Wiecie co ja to się martwię o naszą LADY tak długo sie nie odzywa i nie ma z nią kontaktu a ostatnio pisała,że się zatruła i cisza...

ahoj:-):-)
Wczoraj po powrocie do domu byłam tak zmęczona, że tylko zdążyłam zjeść, umyć się i poszłam spać.
Większość oki mały waży około 560gr. czyli jest mały ale mieści się w normach.
Nadal nie możemy się mocniej przytulać:no: Uważać na infekcje, nawilżać mieszkanie.
Rozmawiałam z ginem o cc i powiedział, że nic jeszcze na 100% mam szansę urodzić normalnie:tak::tak::tak:
No i najprzyjemniejsza część badania czyli usg, mogłam zobaczyć Leonka w pełnej okazałości chłopak mało wstydliwy, pokazywał klejnoty przez całe badanie:-D:-D machał nóżkami, rączkami, groził pięściami, Chyba nie za bardzo mu się podobało, to że go podglądamy.
Po badaniach zapisaliśmy się do szkoły rodzenia, mam niby doświadczenie w opiece nad dziećmi ale wiem, że w tej szkole gdzie my będziemy się uczyć będą też zajęcie z psychologiem.
No a na końcu zakupy:-):-):-) psia dostała nowe ubranko na mróz, no i dużo smakołyków.
Dla siebie kupiłam dresik, krem do brzuszka bo jakoś z mustelli nie jestem zadowolona, kupiłam polecany przez koleżankę Elasti-Q, zobaczymy.

Madziujko - dziękuję:-):tak: jakby co to na macierzyńskim Cię jeszcze pomęcze o porady:-)
Masiek - ja mam juz strasznie duzo rozstępów:wściekła/y: zrobiły sie dosłownie w 3 dni jak pojechalam do rodzicow na wekend, bo zapomniałam kremu i oliwki:zawstydzona/y:i te wstręciuchy zrobiły sie mimo że sie smarowałam do tej pory regularnie oliwką i kremami:no:, ja uzywam: oliwke z rosmana dla kobiet w ciąży, dax cosmetics - perfecta mama i wczoraj jak byłam w aptece zakupiłam sobie Fissan i własnie widziałam ten Elasti-Q ale nie wiedziałam czy jest dobry, to jak wyprubujesz to napisz jak sie ten krem sprawdza:tak:

Ja się najczęściej smaruję oliwką penatana w żelu nie rozlewa się tak jak nie w żelu:-D
oliwką kilka razy na dzień a krem raz dziennie zwykle na dobranoc, odpukać na razie nie mam żadnych śladów. Ale czasem swędzi mnie skóra no i wtedy smaruję oliwką jeszcze częściej.
Wczoraj w poczekalni spotkałam moją przyjaciółkę, ma termin na styczeń i taki fajny duży brzuszek i tak fajnie go sobie głaszcze, czasem go obejmie. Ale biedna już ledwo chodzi a właściwie się turla idzie chwiejąc się na boki. Ale już tuż tuż i będzie miała dzidzię przy sobie. Wiecie, że ona jeszcze prowadzi samochód:szok:

reklama
No mój Leonek duży nie jest, ale najważniejsze, że wsio okej. A po za tym ta miara też jest na oko bo według gina te pomiary są w przybliżeniu.
Ba różnica 3tyg teraz też jest znacząca.
Na szkołę rodzenia idziemy z Wojtkiem właśnie by razem przygotować się do narodzin synka. Wojtek marudził, że pracuje, że siamto. Ale powiedziałam mu, że nie bardzo mi zależy by był ze mną. No a wczoraj okazało się, że zajęcia są od 19.30 dwa razy w tyg. Więc nie będzie tak źle. Bo wojtek najdłużej pracuje w okresie przedświątecznym. Więc teraz już łatwiej mu będzie dopasować plan zajęć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry