reklama

Kwietnióweczki 2008

KATJA pogratuluj swojej koleżance dużej dzidzi...ja miałam robioną toksoplazmozę i słyszałam,że się powtarza też tak mi gin powiedziała i WR i grupę krwi jeszcze raz ale nie wiem bo każdy lekarz co innego ja muszę te trzy powtórzyć

MADZIUJKA ja sama jonsona nie mogę bo mnie okropnie uczula i nivea...o hipie nic nie słyszałam ale popytam a penaten słyszałam że okej jest dobry....aha sudocream też ok na odparzenia choć tormentiol też dobry ale jego ponoć przy noworodkach nie można

reklama
no Katja ja do laktaatora już po postach się przekonałam zakupię ale ręczny a pampersy kupuje huggies bo o pampers firmy pampers słyszałam,że często uczula a huggies chyba popularne więc je kupię

Katja, rzeczywiście duże ten "maluszek" Twojej przyjaciółki :tak:ja szczerze mówiąc nawet nie słyszałam żeby tak duże dzieci się rodziły ;-). I mam nadzieję że moja córeczka nie bedzie tak wielka, bo bym się po takim porodzie chyba nie pozbierała :-p. A że nie jestem doświadczoną mamą, muszę słuchać tych bardziej doświadczonych i po przeczytaniu paru postów, m.in. Lady zaopatrzę się w laktator na pewno, a jaki pojęcia nie mam, co do kosmetyków znam jeszcze Mustelę (ale troszkę one drogie, krem na rozstępy dla ciążówek kosztuje ok. 80zł :baffled:, stosuję i jak narazie jest ok) i dojczowską serię Bubchen, koleżanka stosuje, dowiem się od niej czy dobre :tak:.

Jestem i Ja :)

Ada ----kurde mole pierwszej miłości jak na złość nie oglądałam bo mąż mnie zabrał na lody.... i teraz dopiero wróciłam....a więc musimy sobie jutro powtóe obejrzeć leci koło 14.... :)

Madzujka podejrzewam że wszystkie laktatory podobnie działają...ja avante miałam bo mi mąż taki kupił a się nie znał nic a nic więc wzioł...i dlatego go zachwalam...
wtedy nawet nie wiedziałam ze istnieje cos takiego jak nawałnica pokarmowa nawet nie byłam na nia przygotowana.. :)

Katja ja nie miałam takiego badania wiec nie moge sie wypowiedziec nic a nic na ten temat ;)

lucky mama :) a ja własnie po porodzie tak złopałam wode ze szok strasznie miałam sucho w gardle... nikt mi tego nie mówił ze nie wolno bo wspomaga wzrostowi pokarmu..dobrze wiedziec człowiek cały czas sie uczy....

A co do kosmetyków to ja stosowałam jonsona mój mały dobrze na niego reagował a tez miał skłonności alergiczne... z tej firmy kupowałam szamponik i oliwke..a na pupe przeciw odparzeniom sudocrem i nivea rewelacyjne....i pieluszki firmy pampers od innych miał takie chrostki az pecherzyki mu sie porobily i odparzenia...ale jak mówie kjazdy musi wyprobowac sam..dziewczyny w szpitalu dadza nam napewno paczuszke z próbkami...a czasami w aptekach sa probki poszczegolnych produktów tazke czasem warto sie zapytac.... i zawsze mozna przetestowac.... a zapomnialam chusteczki do dupy firmy pampers najlepsze...jonsona mi nie podchodzily nasiakniete chemikaliami ...ale same musicie to wypróbowac...a Ty Adus masz uczulenie to moze sa jakies chypo alericzne czy jak to tam sie pisze....

No czesc dziewczynki

Katja pogratuluj synka:szok: superman normalnie:-D

Wiec tak jako stara matka mowie swoje doswiadczenia:-D:
kosmetyki- Bambino bo po Johnsonie jak i jedno tak i drugie mialo wysypke:tak:
Kremik do dupci- Alantan albo Sudocrem
Laktator niestety zaden bo to chyba dla bardziej inteligentnych;-):-D, mi rece posluzyly za laktator i tluczone liscie kapusty:-D

Kachurek a Ty juz przestan bo ja tam Pamela nigdy nie bylam, i tez tak myslalam, no i wszystkie butelki czekaly az maluchy pokonczyly 6 miesiecy i mialy z czego pic:tak:, a jak sie rozkrecilam to karmila 3 lata non stop:szok::szok:9po poltora roku na dzidzie)

No i my tak sie rozkrecilismy ze dzisiaj lozeczko kupilismy i wanienke , takze mam juz wszystko oprocz deski do przwijania:-D
Ale sie ciesze
Tylko zeby wozio doszedl:-(

LADY ja na te hypoalergiczne mam uczulenie a nie wspomne o serii AA( antyalergicznej) :-D:-D:-D:-D

no ale zobaczymy fajnie posłuchać rad doświadczonych mam starszych babć już nie słucham nie żebym chciała kogoś urazić ale nie zawsze dobre choćby tetra w której dziecko było odparzane....no ale teraz mam większy wybór o mój syn się obudził a dobrze bo się martwiłam że ja mam humor zły i on sie martwi ale widocznie postanowił to przespać:-D:-D

RENIU heloł heloł

dzięki za rady cenię sobie jak dośwadczonej starej mamy:-D:-D:-D:-D
no zapomniałam o Alantanie on też dobry jest....idę po herbatkę nie uciekajcie mi

Bratka---- Wiesz ...rozstepy są przejawem... gwałtownego rozciagniecia sie skory... ponoc...ale to nie tylko to ma wplyw czy rozstepy sa czy tez nie... tez nasz organizm sam w sobie.... moja siora przytyła ponad 27 kilo...i nie miała rozstepów żadnych a schudła gwałtownie..a ponoc to jest najgorsze ....powinna miec a nie ma ..zalezy to od skory organizmu... ja z kolei przytyłam 17 kilo w czasie ciązy pierwszej.... przez całą ciąze nie miałąm zadnych rozstepów ani jednego ani tyciu tyciunskiego.... a tu nagle nawałnica pokarmowa ....kilka dni i rozstepy jak nie wiem co....na piersiach nawet koloru czerwonego bordowego jezu jak sie poplakalam ze to mi nigdy nie zniknie.... i chcialabym zaznaczyc ze cała ciaze od poczatku codziennie sie smarowalam kremem przeciw rozstepom niby dobra firma bo vishy... i mala tuba kosztowala mnie prawie 7 lat temu 79 złoty... i co z tego miałam>? rozstepy na piersiach... i nazewnetrznej stronie ud delikatnie... po porodzie dalej stosowałam ten krem.... jedyne co mi pomoglo po porodzie to to ze te rozstepy nie sa czerwone ukrwione takie tylko takie wiecie nity.... ale sa w tej ciazy powiedzialam sobie pieprze to...kupiałam tanszy krem o polowe co ma byc to bedzie...i tak w to nie wikerze to zalezy od skory organizmu.... i tyle....takie jest moje zdanie :)

LADY przyznam rację to zależy od skóry nie którzy smarują i mają nie którzy nic nie robią i nie mają więc wszytsko od skóry zależy

reklama
Reniu świetnie ! juz prawwie masz wszystko zazdroszcze ja dopiero zamowie wozeczek jak odłoże ale napewno to nie bedzie dalej jak do konca stycznia :)a o swój wozeczek sie nie martw....napewno dojdzie!sprobowali by tylko go nie przesłac :)a jakie lozeczko kupilas ?

Ada Ty herbatka a ja cola wiem wiem nie powinnam a tak ja lubie.....

Dziś pół nocy nie przespałam bo poraz pierwszy złapał mnie skurcz w prawej łydce ale sie popłakałam nie chciał puścic boże myślalam ze wykituje... mąż mnie jeszcze opieprzył mówi to brak magnezu pij wiewcej coli swojej zasranej to bedziesz te skurcze miala co minute.... ale pojechal po mnie ale ja dawno coli nie piłam i dzis spobie kupiłam..... nie mogłam sie oprzeć....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry