ka32sia
Mamusia z piekła rodem
Silka mi laktator ratowal zycie w pierwszych dobach po porodzie .....ja juz mam patent w 3 dobie ograniczam plyny do minimum tzn nie wlewam w siebie nie wiadomo ile wody , w razie zastoju i ogromnej ilosci mleczka najpierw robie oklad z goracej pieluchy pozniej odciagam to co sie naziberalo w brodawce a pozniej przystwiam dziecko...i przedewszytkim nie wpadam w panike ... bo np. wydaje mi sie ze mam za malo melka ... trzeba wziasc pod uwage to iz taki maluszek po porodzi naprwde potrzebuje niewiele mleczka wiec nie ma co w siebie wlewac ogromnych ilosci wody czy herbatek mlekopendnych gdyz przyjdzie taki moment ( 2 lub 3 doba po porodzie) iz mleka jest nadmiar ...a kazde sciaganie mleczka powoduje jego nadmiar i wzmozona produkcje ... dla mnie to koszmar cycki bola spac sie nie daHej :-)
Właśnie miałam pisać, żeby Masiek spróbowała pokasować komentarze na Liście MamuśSpróbujesz ?? Są one tam zupełnie nie potrzebne, nawet napisałam, żeby nowe mamusie tam się nie dopisywały, ale i tak się dopisały
A niektóre dosłownie napisały 1 posta i zniknęły... Takie zaśmiecanie Naszej Listy...
Co do laktatora, to chyba właśnie pokażę Piotrkowi jaki w razie czego ma być i najwyżej mi dowiezie... Ja oglądałam Avent Isis ręczny... Czytałam komentarze no i ma dosyć dobrą opinię. Ale zastanawiałam się też nad tym elektrycznym, tylko podobno bardzo bolą sutki po takim odciąganiu. No sama już nie wiem. NiaNiu, Renatko, Lady, Kasiu, a Wy jak sobie radziłyście ze starszymi pociechami![]()
Laktator kupuje Aventa ...
Mysle ze na dokladne badania nie ma co liczyc gdyz Paulineczka mieszka w Irlandi a tu wszytko jest oki i perfect ... nie ma co ja straszyc jezeli sie czuje dobrze ;-)a ze dziecko jest duze to chyba nie powod zeby robic dodatkowe badania tym brdziej na ty etapie ciazy gdzie dzieci przybieraja roznie raz szybciej raz wolniejmoim zdaniem powinnaś jednak zrobić dokładne badania, by mieć pewność, że jest w porządku![]()
pousuwałam posty z list nie wiem czy tak może byćzaraz napisze do głównego moderatora, poproszę ją o zamknięcie wątku tak by tylko Silka mogła robić poprawki
Spróbujesz ?? Są one tam zupełnie nie potrzebne, nawet napisałam, żeby nowe mamusie tam się nie dopisywały, ale i tak się dopisały
A niektóre dosłownie napisały 1 posta i zniknęły... Takie zaśmiecanie Naszej Listy...
nie wiem jaka jest tam opieka itp... choć może jednak jeśli coś Paulineczkę niepokoi lepiej by poszukał info, odwiedziła diabetologa czy dietetyka. Ale jeśli lekarz prowadzący (lub ktoś kto prowadzi ciąże) mówi, że jest okej to lepiej się nie zamartwiać, przestrzegać zaleceń.