reklama

Kwietnióweczki 2008

Hej :-)

Właśnie miałam pisać, żeby Masiek spróbowała pokasować komentarze na Liście Mamuś :tak: Spróbujesz ?? Są one tam zupełnie nie potrzebne, nawet napisałam, żeby nowe mamusie tam się nie dopisywały, ale i tak się dopisały :confused: A niektóre dosłownie napisały 1 posta i zniknęły... Takie zaśmiecanie Naszej Listy...

Co do laktatora, to chyba właśnie pokażę Piotrkowi jaki w razie czego ma być i najwyżej mi dowiezie... Ja oglądałam Avent Isis ręczny... Czytałam komentarze no i ma dosyć dobrą opinię. Ale zastanawiałam się też nad tym elektrycznym, tylko podobno bardzo bolą sutki po takim odciąganiu. No sama już nie wiem. NiaNiu, Renatko, Lady, Kasiu, a Wy jak sobie radziłyście ze starszymi pociechami :confused:
Silka mi laktator ratowal zycie w pierwszych dobach po porodzie .....ja juz mam patent w 3 dobie ograniczam plyny do minimum tzn nie wlewam w siebie nie wiadomo ile wody , w razie zastoju i ogromnej ilosci mleczka najpierw robie oklad z goracej pieluchy pozniej odciagam to co sie naziberalo w brodawce a pozniej przystwiam dziecko...i przedewszytkim nie wpadam w panike ... bo np. wydaje mi sie ze mam za malo melka ... trzeba wziasc pod uwage to iz taki maluszek po porodzi naprwde potrzebuje niewiele mleczka wiec nie ma co w siebie wlewac ogromnych ilosci wody czy herbatek mlekopendnych gdyz przyjdzie taki moment ( 2 lub 3 doba po porodzie) iz mleka jest nadmiar ...a kazde sciaganie mleczka powoduje jego nadmiar i wzmozona produkcje ... dla mnie to koszmar cycki bola spac sie nie da
Laktator kupuje Aventa ...

moim zdaniem powinnaś jednak zrobić dokładne badania, by mieć pewność, że jest w porządku :tak:

pousuwałam posty z list nie wiem czy tak może być:confused: zaraz napisze do głównego moderatora, poproszę ją o zamknięcie wątku tak by tylko Silka mogła robić poprawki
Mysle ze na dokladne badania nie ma co liczyc gdyz Paulineczka mieszka w Irlandi a tu wszytko jest oki i perfect ... nie ma co ja straszyc jezeli sie czuje dobrze ;-)a ze dziecko jest duze to chyba nie powod zeby robic dodatkowe badania tym brdziej na ty etapie ciazy gdzie dzieci przybieraja roznie raz szybciej raz wolniej :) i to przy cukrzycy

reklama
nie zauważyłam, że irlandia:baffled: nie wiem jaka jest tam opieka itp... choć może jednak jeśli coś Paulineczkę niepokoi lepiej by poszukał info, odwiedziła diabetologa czy dietetyka. Ale jeśli lekarz prowadzący (lub ktoś kto prowadzi ciąże) mówi, że jest okej to lepiej się nie zamartwiać, przestrzegać zaleceń.

Zmykam do mojej koleżanki tej z suwaczka 38tc czyli totalna końcówka:-) ona ma takie fajne brzuszko.

Papap buziaki

Kasia ja miałam dosłownie to samo....nawałnica pokarmowa mnie dopadła ccki tak bolały że szok...pokarm ciekl jak nie weim trzeba było sciagac ciagle by ulzylo troszke na chwile.... by sie iersiątka miekkie zrobiły bo tak to byly nabrzmiałe strasznie i pielegniarki non stop chodzily i mówiły zeby sciagac by nie było pozniej problemow bo moze dojsc do zapalenia brodawek czy tam ttych kanałów mlecznych nie wiem jak to tam sie nazywa..w kazdym badz razie pzoniej moze doprowadzic to do nacinania sutka....otoczki..jak tak nas nastraszyly to ja laktator miałam na chodzie non stop.do poki piersi nie zmiekly a potem w kolko to samo...laktator miałąm reczny ale trzeba bylo sienarobic troszke raczki bolaly hahaha...a sutki takie wielkie i obolałe masakra...tez Avent proponuje mi on rowniez ratował zycie wtedy... no i przydał sie nawet w domku jak chcialam gdzies wyjsc to sciagałam mleczko sobie nim i szlam a maly zawsze mial moj pokarm..tylko z tym mlekiem to jest tak ze jak dziecko z zCiebie nie sciaga mleka w sposob naturalny to mleka coraz to mniej sie produkuje a z czasem zanika...i to prawda jak mówi Kasia im wiecej maly je tym wiecej mleka sie produkuje ) ale sie rozpisałam a to dla mamuś ktore zopstana pierwszy raz mamusiami hahaha )

Dlatego nie mozna za duzo pic w okrescie wzmoznonej laktacji bo pozniej ciezko dac rade z nawalem pokarmu... ah bo zapomne ten pokarm sciagniety mozna zamrozic w specjalnych woreczkach (jak ktos ma dobra lodowke i dobrze mrozi).. jak ja to mowie na gorsze czasy:-)

Lady własnie własnie. Pamiętam że kolezanka mnie ostrzegła w porę przed Luckim by nie pić. Nie piłam i nawał jakoś nie był mega dokuczliwy, a potem było ok. Ale liście kapusty potłuczone i tak zbawienne.:-D

Dziewczyny mega promocje w c&a:tak:

Czesc laseczki wlasnie dostalam wiadomosc moja przyjaciolka zostala po raz drugi szczesliwa mama wspominalam o niej wczesniej. Synus wazy 5000kg i mierzy 60 cm naszczescie skonczyla cesarka. I stwierdzila ze warto jest czekac te 9 miesiecy bo jest cudowny:-)Dziewczeta czy mialyscie robione badania na toksmoplazmoze???????????????Czy trzeba powtarzac w ostatnim trymestrze???????

Dobry wieczór!!!!

Co do laktatora to już chyba kupię po tym co napisałyście:-D:-D:-D

LADY ogląda pierwszą miłość a nie ta godzina to pewnie po a ja nie widziałam lady opowiesz co było:-);-)

wiecie co ja miałam dziś pierwszy raz sen o porodzie ale pewnie dlatego,że oglądałam przez neta hihhi i urodziłam wcześniaka ale jakiego 3900kg i nie miałam pokarmu buuuuu ale mi się śmiać chce z tego snu nie mogę....

Jest tu kto wieczorkiem powiedźcie mi mamy doświadczone jakie kosmetyki dla dzidzi nivea jonsons czy bambino czy jest coś innego nie wiem które słyszałam że johnsons uczula często ale nie wiem chciałam powoli kupować i nie wiem które...a wy jakie kupujecie...

Katja no ładny dzieciaczek wow!!

Lady wąłsńei oglądam te z aventu ale drogie troszku są..a ten co pokazałam wygląda bardzo podobnie.

Ada ja cyba hipp -a kosmetyki kupie plus krem sudocrem ale w razie koniecznosci a na stałe to penaten ten taki duży dojczowski moja szwagierka go używa ijej synuś ani razu nic nie miał. jonhsons włąsnei uczula czesto..lepiejnie ryzykowac z resztą w szpitalu obadasz bo tam prawdopodbnie jego uzywają.

reklama
Co do kosmetykow to uzywalam jonsona, oliwki zele szampony a do dupci kremik sudocrem mi najlepiej odpowiadal, laktatora nie mialam w ogole bo naszczescie w szpitalu mieli, a potem mozna wypozyczyc.Proszek Jelp, a potem po pol roku vizir i jeszcze z pamersow przeszlam na pampery firmy fixes bo moja cora miala uczulenie na papmersy juz w szpitalu.Kosmetyki tez firmy hipp uzywalam, ale jak juz byly wieksze.A laktator jest potrzeby, bo piersi tez bola:tak:. Jak ten pokarm zostaje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry