reklama

Kwietnióweczki 2008

IZUNIA możliwe,że tak ale będzie dobrze mamy z góreczki i powiem ci,że też jestem ciekawa która pierwsza się rozdwoi....:-):-)

reklama
Powiem Wam kobietki, że moja córcia bardzo reaguje na głos mego synka. Za każdym razem jak rozmawiamy, gdy czyta mi książeczkę, gdy się bawimy lub odrabiamy lekcje to mała zaczyna się gwałtowniej ruszać, stukać, pukać :)
Dominik nie zostaje jej dłużny, stuka do niej i mówi - kopnij mamę siostra heh.
Mam nadzieję, że taki sam fajny kontakt będą mieli także po porodzie :)

Iza napewno będą mieli a Dominik oszaleje na jej punkcie.

No i masz...chciałąm se poleżec ..ale się nie da..Mała szaleje i nie da mamie poleżęc..wypycha cos ię da :-D

Madziujka, podejrzewam że wypycha te lody heh. W poradnikach radzą, żeby zjeść coś słodkiego, po kwadransie położyć się na lewy boczuś a wtedy dzidzia będzie ładnie kopała :)

Chociaż ja już nie wiem co myśleć o tych poradnikach, lekarzach, dobrych radach. Bo wszędzie jest coś innego napisane, każdy ma inne doświadczenia i też coś innego mówi. Nie mam na myśli tylko kopania, raczej chyba dotyczy to wszystkiego nie tylko ciąży. Najlepiej spokojnie poczekać, bez panikowania i wczuć się potem w potrzeby dziecka i dostosować się do nich :)

Heja ja po niedzielnej wizycie u rodziców....leje jak skorczybyk! a wieje....hohoho......

Dzis od dłuzszego czasu tematem przy obiedzie nie bylam ja i moj brzusio a wakacje :)ale sie juz nie moge doczekac ...RODZICE JADA Z NAMI:) bedzie super mała bedzie miała 2i pol miecha takze moge liczyc na ich pomoc wrazie czego :) nie noooo ekstra która miezszska w okolicy Pobierowa nad morzem? a moze ktoras sie wybiera tam????? :-D:-D

Ja sie dzis czuje super no ale sen mnie strasznie ogarnia ziewam i ziewam ....

Anruś z tym koperkiem to jest tak...teraz mamy koper sprowadzany z włoch... i Austri jednym slowem jeden wielki szajs pryskany chemia jak nie wiem co... tylko on wyglada inaczej bo nasz Polski idziesz na pole rwiesz i zawijasz gumka i heja..a tamten jest strasznie długi i trzeba go lamac i wiazac wiec sie robota dluzy... Mój mąz zajmuje sie handlem warzyw na gieldzie naszej Wrocławskiej najwiekszej ten jego odbiorcami sa przewaznie hurtownicy.... latem zajmujemy sie dystrybucja warzyw jednym slowem produkcja kopru natki czasem szczypiorku i rzodkiewki.... no ale tam zadko kiedy bywam czasem jak ludzi do pracy brakuje to pomoge.... wiec teraz pora zimowa gdzie nie ma naszych warzywek tylko zagraniczne i trzeba samemu wiazac...wiec jak moj maz ma duze zamowienie ik sam nie daje rady m usze mu pomoc niewsety bo on ma zamowienia i musi to miec dla kogos i nie ma ze boli ...fakt faktem wcale tego robic nie musze tylko mi go szkoda ze tak musi sam siedziec do pozna czasem przy tym nie dosc ze na placu od 3 w nocy to jeszcze popoludniami siedzi przy tym zielsku wiec szkoda mi go i pomagam mu.....

No to juz tak duzo o mnie wiecie hahahaah :))))

Co do lodow tez mam ochote na nie ale powiedzialam sobie stop bezwartosiowej zywnosci.... no zobaczymy ile mi sie uda hahaha :)

Widze ze znowu Gryzeldy nie ma z Nami.....Kachurek pojawia sie w kratke Nasz.....

Masiu jutro daj znac po wizycie co i jak!!!!

Kasia Tobie rowniez gratuluje tego przeskoku w ostatnie okienko :)

Jeju l;aseczki jeszcze ciut ciut i sciagna lutówki nam hihihi i bedziemy juz drugie :)a bylysmy ostatnie hahahah

jestem i ja

wpadlam na momen zeby zobaczyc co naskrobalyscie i wlasnym oczom nie wierze .. macie melodie do pisania:-D

Izunia z tego co wiem to w ostatnim miesiacu ciazy nie powinno sie brac no-spy ...

Madziujka moj Maks tez tak ulozony jak twoja Martynka lezy sobie bokiem gupsko ma na gorze a nogi po prawej stronie:-)

Dziekujemy wszytkim ciotkom za zyczenia ;-)

IDE DO MOICH GOSCI:-)

Lady - ja Cie rozumiem że pomagasz mezowi, ja zabardzo sie nie znam na tym co robi ale jak teraz mam wolne to czasem mu coś porobie, poszukam jak prosi bo też mi go szkoda

Kasia udalej imprezki cd

mąz mi dzisiaj przysnął na brzuch i sie nagle obudził i mówi ze śniło mu sie że mała łapała go za palec a potem sie rozgadał z miom brzuchemi i radochy było co nie miara

czesc dziewczynki:-)

Ciotka Kaska nastepna do odstrzalu:-D GRATULACJE!!!!!!

Nam niedzielka zleciala, pogoda superowa, wszystkie wiatry na Polske poszly;-), ja juz tez zaczelam ciuszki prac, teraz tylko prasowanko i pakowanko, cobyscie nie mowily zem leniwa:-D

Tak na margiesie to moja corcia w 37tc miala 54cm a wazyla jak dobry kurczak 2950g:-D.

Ingrid wybacz co teraz napisze ale gadanie ze wizyta u polskiego lekarza jest za droga:szok:, mnie nie przekonuje, moim zdanie to zaden koszt wydac 50 funa na 3 miesiace a przynajmniej wiedziec co i jak, a uwierz mi to nie moja pierwsza ciaza a moj maz to nie Bill Gates i dolarami d..... nie wycieramy, a tylko on pracuje i gotowa 2 juz mamy, ktora tez jesc chce........Sorki ale nie ty pierwsza narzekasz na angielska sluzbe zdrowia a jak chce sie cos poradzic to te pieniadze:no:, normalnie porazka, ja mam takie samo podejscie jak nasza Kasia konowaly i tyle, krowowm moga ciaze prowadzic:angry:. Jak urazilam przepraszam, ale sie musialam wygadac;-), a mieszkam w Watford kolo Londynu-Pozdrawiam

Madziujka a ja tak zapytam o ta nospe forte, bo mi ginka kazala tylko polowke brac z tej forte:baffled:, bo niby za mocna, a Twoja jak mowi?

No i znowu cza dzieciaczki na jutro do szkolki szykowac:-):-)

Aaaaa no i ja dzisiaj Laurki podostawalam bo to angielski Dzien Matki:-)

Izunia z tego co wiem to w ostatnim miesiacu ciazy nie powinno sie brac no-spy ...

Hej Kasiu :) Doktorka moja zaleciła mi brać do następnej wizyty, co by za wcześnie nie urodzić to biorę :) A potem się zobaczy...

Renatko - Nospa forte jest mocniejsza, właśnie ja też swego czasu brałam połówkę, jak w aptece nie mieli tej słabszej wersji.

Od rana chodzę koło mężusia mojego na paluszkach i rozpieszczam go jak mogę, głaszczę, całuję, leki szykuję, jedzonko dobre podsuwam i ciągle pytam, czy coś jeszcze mogę dla niego zrobić i że go kocham itd... I poprosiłam go o jedną rzecz - żeby garnitur z wczorajszej imprezy schował do szafy zamiast przenosić z krzesła na krzesło. Syn mnie poparł i obojgu nam się dostało, że on chory, głowa go boli a Dominik sam ma bajzel w pokoju i nie ma prawa mu uwagi zwracać.
Na to ja, że to tak nie działa i że to nie syn ma nam dawać przykład, tylko my jemu. No i mi też się oberwało....
Odechciewa się wszystkiego.... gdyby nie ten długi spacer dzisiaj to najchętniej bym teraz poszła na drugi długi... albo nie, bo właśnie zobaczyłam, ze za oknem siąpi deszczycho.

reklama
Drogie Panie :))

Jako że poprzednia noc była ciężka zmykam dzisiaj wcześniej do łóżeczka, bo oczy kleją mi się niemiłosiernie :)

Życzę wszystkim dobrej, spokojnej i przespanej nocy :))

DOBRANOC!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry