Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
zmykam. trzymajcie kciuki by wsio było dobrze.
tak sie denerwuje że sie cała trzese.
buziam cioteczki.
no i do roboty coś wam nie wychodzi to rodzenie![]()

Masia ja nie wiem czy to aktualne ale jak synek sie urodził to położna nie kazała go całować w okolice buzi i w rączki (szczególnie babcie mają ponoć tendencje obcałowywać łapki maluszków) a one je biorą do buzi. To moze spowodoać przeniesienie sie pruchnicy i jakiś bakterii i drogi pokarmowej nie pamiętam.
10 zł to spoko. Laktatory elektryczne troche za dużo kosztują. Masiu czy Twoja położna to kobuieta z Poradii Naromowckiej?
Pochwale sie wygrałam wózek na allegro!

Iwonko ja pojechałam do szpitala bo w nocy cos ze mnie wyplyneło i okazalo sie ze to był "płynny czop"...Maju co ten twoj Michaś tak się z tobą bawiA ty te skurcze to mialas juz te porodowe bolesne? czy ktg zaznaczalo te bezbolesne przepowiadajace?

a skurcze miałam dopiero wczoraj rano co 5min ale o sile pow.50% a porodowe sa pow80% i te moje nawet nie bolaly bardzo czul
am jak brzuszek sie spina i uczucie jakby zaraz@ miala przyjsc...
(KACHURKU HEHEH)poczytalam gazetki dzieciowe wyprostowalam sobie wlosy .. bo nie znam dnia ani godziny
i zajdlam pozne sniadanie o 9 ..
bedziemy sie rozdwajac

zmykam. trzymajcie kciuki by wsio było dobrze.
tak sie denerwuje że sie cała trzese.
buziam cioteczki.
no i do roboty coś wam nie wychodzi to rodzenie![]()

bo my takie przepisowe dziewczyny.. znakow nakazu nie lamiemy:-):-):-)KasiaAsiakow pochwal sie wozeczkiem... i co to u ciebie sie dziej bo chyba nie doczytalam.. chcesz juz rodzic?? ale ty sie nigdzie nie wybieraj za wczesniej bo my tu mamy kolejke![]()
ja na porodówke spróbuje sie zgrać z Iwonką! Mamy rodzić w tym samym szpitalu i podobnym terminie! TYle ze wczoraj sie wyrbałam na zwiedzanie szpitala
, troche panikuje bo już nie pamiętam jak to jest jak sie rodzi.
Ale proszę mnie nie denerwować z tą wanną bo zaraz sobie z desperacji kąpiel w brodziku zafunduję , albo wypożyczę wanienkę Małego!no wlasnie.... niewiadomo ile to moze jeszcze potrwac bo moze byc tak jak piszesz 2-3tyg a moze byc kilka dni... ja po tej wizycie w szpitalu jak widzialam jak laska po terminie sie meczy a oni nicMajeczka ja wczoraj jak miałam badane skurcze to co 10 min a później doszło do co 4 min dochodziło do 40% ale były bezbolesne same skurcze bo bolał mnie dół brzucha na prawą strone (az do nogi promieniował). Do tego miałam wrażenie ze mała zaraz mi wypadnie - czuje główke nisko (ale to pewnie takie uczucie bo mała jest ciężka) Ginia mi powiedziała ze to moze jeszcze 2-3 tyg potrwać
bo skurczyki malutkie tylko mowila ze podwozie tak okropnie boli i brzuch a oni jej na porodówke jeszcze nie brali.... wiec powiedzialm do P ze plus tego ppobytu w szpitalu to juz wiem ze nie trza jechac jak sie doliczymy skurczy co 5min.... tylko do tego ma bolec tak zeby łzy płyneło i dopiero wtedy pojedziemy
bo jak ma przejsc i znowu trza by bylo tam lezec i czekac to wole w domu
a do szpitala to jak juz bedzie bardzo ciezko

Kasia no własnie ten mój lapek tak mi działa na nerwy czasem ze szok...
Majeczko gdzie bylas wczoraj .. dobrze ze lapa naprawilas i juz jestes bo smutnawo bez cie...u mnie cisz .. buuuu a juz myslalam ze cos sie ruszy.. i co czwartek tak jak nam Masi propozycje rzucilabedziemy sie rozdwajac
:-)
ma 1,5 roku i chyba dysk musze kupic nowy bo ten cos szwankuje i co jakis czas wywala system i musze go kurna robic od nowa.... Kasia ale z drugiej strony popatrz na to tak, ze na swieta chyba bedziesz w domku

Hej babeczki
Witam porą popołudniową.
Aż wstyd się przyznać ale spałam dziś prawie do 12, po 6 małż pojechał do pracy ja na 2 bok i spanie, oczywiście jeśli przerzucanie się z boku na bok można nazwać spaniem:-)
Dziś coś zaczął mnie brzusio pobolewać ale jak wstałam to mi przeszło, mam nadzieję że przez święta będzie spokojnie i od rodziny wrócimy jeszcze 2w1:-)nie chciałabym rodzić 150km od Poznania:-)
Masiu-powiedz Ty mi ino do jakiego pediatry chodzicie, bo u nas na osiedlu nie ma żadnego więc zapewne będę musiała szukać gdzieś w mieście.
Asia- to czekam również na pokaz fury:-)
Lady- ja w tym roku też nic nie szykuję, a co, jedziemy do rodzinki:-)
Wszystkim Wam życzę miłego dnia, mimo pogody za oknem:-)
!Kasia Ty to dzisiaj chyba masz dobry humor co?Ale proszę mnie nie denerwować z tą wanną bo zaraz sobie z desperacji kąpiel w brodziku zafunduję , albo wypożyczę wanienkę Małego
Asia 28 lat to już nie taka młoda?????????? Buuuuuuuuuuu.
Kupiłam sobie babkę wiedeńską z migdałami sezamem i budyniem i zjadłam juz prawie pół. A tak mi smakowała że aż mi się ręce trzęsły. Normalnie sie nerwicy można nabawić od tego apetytu! A Mały tak mi zaczął w brzusiu buszować że mu chyba też zasmakowały słodkie wody płodowe.
Kurcze Wy już macie jakieś zwiastuny zbliżajacego się porodu a u mnie cisza! Skurczów braj. Już większe miałam koło 30 tygodnia. Chyba się Synkowi nie spieszy,

brzuch mi twradniej co jakis czas .. skurczybyki nie regularne ..mecza
wiec licze ze ze 3 tyg i bedzie po hahahahaahahahahah
no wlasnie.... niewiadomo ile to moze jeszcze potrwac bo moze byc tak jak piszesz 2-3tyg a moze byc kilka dni... ja po tej wizycie w szpitalu jak widzialam jak laska po terminie sie meczy a oni nicbo skurczyki malutkie tylko mowila ze podwozie tak okropnie boli i brzuch a oni jej na porodówke jeszcze nie brali.... wiec powiedzialm do P ze plus tego ppobytu w szpitalu to juz wiem ze nie trza jechac jak sie doliczymy skurczy co 5min.... tylko do tego ma bolec tak zeby łzy płyneło i dopiero wtedy pojedziemy
bo jak ma przejsc i znowu trza by bylo tam lezec i czekac to wole w domu
a do szpitala to jak juz bedzie bardzo ciezko
Kasia no własnie ten mój lapek tak mi działa na nerwy czasem ze szokma 1,5 roku i chyba dysk musze kupic nowy bo ten cos szwankuje i co jakis czas wywala system i musze go kurna robic od nowa.... Kasia ale z drugiej strony popatrz na to tak, ze na swieta chyba bedziesz w domku
![]()

a w Polsce to wszytko zupelnie inaczej wyglada ... zreszta sama wiiesz tu by cie odeslali do chaty a tam polezalas w szpitalu