• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietnióweczki 2008

Kasia, to Maksio duży chłopak jest... Dlaczego tak późno Ci wyliczyli ten termin, to nie wiem... Mój "Mały" ostatnio po ktg, ginka szybciutko sprawdziła na usg i miał ( oczywiście +/- 300g ) 3840, więc kruszynka ;-):-D:-):laugh2: i wg usg, już powinien się urodzić... Jak Go przenoszę, to ponad 4 pewnie będzie miał :szok:

ja to bym chciala aby sie pomylili albo co do daty porodu albo do do wagi.. jak mi przyjdzie rodzic okolo 12 to tez mnie czekan nizly smok .. ponad 4 kilo .. liczac ze dzicko w tym okresie przybiera po 200 tyg... ale ja to z usg czesto sie myli w tym ostatnim okresie ciazy... MAI maly tez mial byc duzy a urodzil sie z waga w sam raz ..;-)ja tam wychodze z zalozenia ze duze dzieci mozna rodzic ....ale tylko przez cc .. mi sie nie usmiecha.. wiem jak to smakuje .. moja Julka urodzila sie z waga 3800 ... ;-)

reklama
Dzień dobry.
Silka miło cię widzieć. Jak chcesz popodziwiać mojego synka to na prywatnym co jakiś czas wklejam jakąś cząstkę mego małego facecika;)

Nakarmiłam małego i spi więc trochę odsapnę z wami. No i zjem w końcu coś

wiecie jaka ja jestem padnięta, w nocy Leosiowi coś łodbiło i za miast 20minut jedzonka to z przerwami jadł 2godziny.....

Kasia, ja też mam nadzieję, że usg się trochę myli z tą wagą... 3800 to już duże dziecko, a ponad 4kg, to przecież wielkolud... Ja tam nie wiem jeszcze jakie to uczucie wyciskać z siebie taki ciężar ( może to i lepiej :-D ) ale też mi się to nie uśmiecha :baffled:
A usg w tych datach to myli się strasznie... Ja się trzymam pierwszego terminu... Wg ostatniego usg Mały powinien się urodzić 11 marca, więc już daaaaaaaaawno powinnam być po, a tu jeszcze pewnie przenoszę :-D

Kasia, ja też mam nadzieję, że usg się trochę myli z tą wagą... 3800 to już duże dziecko, a ponad 4kg, to przecież wielkolud... Ja tam nie wiem jeszcze jakie to uczucie wyciskać z siebie taki ciężar ( może to i lepiej :-D ) ale też mi się to nie uśmiecha :baffled:
A usg w tych datach to myli się strasznie... Ja się trzymam pierwszego terminu... Wg ostatniego usg Mały powinien się urodzić 11 marca, więc już daaaaaaaaawno powinnam być po, a tu jeszcze pewnie przenoszę :-D

hehe 11 marca dobre:-):-) ja sie trzymam daty z Om juz nic nie wydziwiam.. zawsze rodzilam zgodnie z data Om ... a teraz sie uparlam na ta date z usg .. i chyba nie potrzbnie .. bo to zle wplywa na psychoooo:-D
Sila a kiedy mialas ostatnia @

MASIU czesc z ranca ... jak nocka minela?????

Ostatnią miałam 27 czerwca, więc to też wychodzi początek kwietnia... Już dokładnie nie pamiętam który, ale jakoś się zgadzało z pierwszym usg... Teraz te terminy z usg, to o kant dupki można rozwalić :-D

w irlandi dodaja 5 dni do pierwszego dnia.. w polsce 7 dni...przynajmniej moja ginka tak dodaje...
mi tu po ich wyliczeniach wychodzi 7 kwietnia a po polskich juz 9 kwietnia.. i jeszcze trzeba wziasc pod uwage dlugosc cyklu..

ja tam moge chodzic nawet do konca kwietnia byle by mi ta zgaga przeszla bo zwarjuje .. renni jem jak cukierki a przeciez tak nie mozna:-(

Silka przynajmniej będziesz mieć dużego synka i nie będziesz się bała brać go na ręce:tak:

wczoraj wieczorem była pani pediatra powiedziała, że birubina nie wzrosła a ni nie spadła więc na razie nie będziemy małego naświetlać. I dostaliśmy pozwolenie na używanie smoczka do uspakajania Leosia.
Na nic jednak smok gdy Leo woli mojego cycka traktować jak smoczka:baffled:

Silka przynajmniej będziesz mieć dużego synka i nie będziesz się bała brać go na ręce:tak:

wczoraj wieczorem była pani pediatra powiedziała, że birubina nie wzrosła a ni nie spadła więc na razie nie będziemy małego naświetlać. I dostaliśmy pozwolenie na używanie smoczka do uspakajania Leosia.
Na nic jednak smok gdy Leo woli mojego cycka traktować jak smoczka:baffled:
ja tam nie mam nic przeciwko smoczkom.. ale to moze dlatego ze moje dziewczynki to uzywaly smoka do 5 miesiaca a pozniej juz im nie pasil..:-)gorzej jakby łazily z dydem do 3 roku zycia bo zyc bez niego by nie mogly;-)

reklama
Kasia, u Nas w Polsce dodają 7 dni do daty ostatniej miesiączki, a cykle zawsze miałam 28 dniowe, więc termin jest na pewno oki... Tylko czy Ali będzie chciał wyjść w terminie :-D:-D:-D No ja tak optymistycznie jak Ty nie myślę :laugh2: Niw wytrzymałabym do końca kwietnia, bo pewnie bym się przewracała na twarz z tym moim brzucholcem :-D A co do zgagi, to współczuję... Ja ją miałam może z 5 razy w ciągu całej ciąży, gdzieś tak w 36 tygodniu chyba, ale po reni zaraz przechodziło... A Ty bidulko cały czas się z nią męczysz ??
Masiu, duży, duży, ale jak ja Go urodzę :-D:-D:-D:-D Jeju, jak ja Tobie zazdroszczę, że Leo już przy cycu... Dobrze, że się zdrowo rozwija :tak:

Ja trochę poczytałam, a teraz idę posprzątać i obiadek gotować... Będę później :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry