reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
Lady, no to sobie pojeździłaś :-D Ja też już marzę, żeby jakiś sporcik pouprawiać ( :cool2: ) po połogu chcę się zapisać na siłownię, potem jak Ali podrośnie i będzie siedział, to właśnie na rowerku będę z Nim śmigać, ale to nie wiem czy w tym roku da się zrobić...
Z tym masażem brzuszka, to też słyszałam... A teraz jak leżałam w szpitalu, to położna mi powiedziała, że bardzo skuteczny jest masaż sutków i podszczypywanie dna macicy ( tzn u góry ) Tylko trzeba to robić regularnie od 38 tygodnia ciąży... Wtedy podobno rzadko rodzi się po terminie, także laski macie jeszcze czas... Brać się do roboty :-D:-D:-D:-D:-D

Ale Sila jak te sutki ma sie masowac w jaki sposb nooo???i gdszie mam te macice podszczypywac w ktorym miejscu u gory?? i w jaki sposob i jak mocno opisz mi cos blizej bym skumala....

Heh... Ja jak tylko wejdę do sypialni, to od razu sobie wyobrażam, jak to będzie jak Alanuś już w nim sobie będzie spał... Chyba będę siedzieć i całymi dniami patrzeć na Niego :-) Jejuuuuuuuu... Jak ja się Go już nie mogę doczekać... Mojego Skarbeczka.... :happy::happy::happy::happy:

No powiem Wam ze na poczatrku nawet maluszkime nie mozna sie nacieszyc bo jednak kilka dni po porodzie troszku spi ..zje otworzy oczka na momemnt i dalej spi...az czasami mialm ochote go wybudzic z tego snu ale potrem to juz wogole nie chcial spac to marzylam aby zasnol miiiii:tak:

Właśnie rozłożyłam łóżeczko w końcu....:-):-):-):-) i chyba będę siedzieć i tak się gapić....no małego brak jeszcze....:-)

Muszę przyznać że u mnie łóżeczko też już w pełnej gotowości ....torba spakowana ...dla małej wszystko przygotowane ...tylko teraz czekam aż da znać że już jest gotowa poznawać świat z drugiej strony :)

Lady sutki okrężnymi ruchami masuj palcami po 15 minut każdy przez godzinę. A tą macicę podszczypuj tak z 5-7 cm pod piersiami. Delikatnie i też jakieś 15 minutek kilka razy dziennie... Nie powiem, trochę czasu trzeba na to poświęcić, ale położna mówiła, że rezultaty w postaci skurczów porodowych są szybkie ( tzn. po jakiś 2 tygodniach, dlatego zalecają wykonywać te masaże od 38 tygodnia )

Mysza mi pozostało dokupic gaziki i Virbucol czopki rozrobić spirytus i też wsio...torba spakowana....naszykowane....tylko małego brakuję....

aha ja nie kupiłam wózka i tej wanienki jeszcze...:-):-)

Lady sutki okrężnymi ruchami masuj palcami po 15 minut każdy przez godzinę. A tą macicę podszczypuj tak z 5-7 cm pod piersiami. Delikatnie i też jakieś 15 minutek kilka razy dziennie... Nie powiem, trochę czasu trzeba na to poświęcić, ale położna mówiła, że rezultaty w postaci skurczów porodowych są szybkie ( tzn. po jakiś 2 tygodniach, dlatego zalecają wykonywać te masaże od 38 tygodnia )

no to sie biore do dziela hhaghagagaa

Mysza mi pozostało dokupic gaziki i Virbucol czopki rozrobić spirytus i też wsio...torba spakowana....naszykowane....tylko małego brakuję....

aha ja nie kupiłam wózka i tej wanienki jeszcze...:-):-)

a na co virbucol jest?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry