reklama

Kwietniówki 2010!!!

Moja jest dokladnie w wieku Poli, jest z 20 kw, cos mi sie zrypal suwaczek, ze nie pokazuje.
Na jaki czas ma te szelki Twoja Pola, moja ma na 8 tyg lacznie. wlasnie jutro mamy usg, zobaczymy.
Ismena, moja Pola jest z 20stego ale marca ;-)
Lekarz mi mowil wstepnie, ze na 6 tygodni, no chyba ze by sie nie polepszalo to dluzej. Z tym ze czytalam, ze im wczesniej dziecko ma to zalozone, tym szybciej sie wyleczy, a im pozniej, tym gorzej.

a wiecie co ja bym chciała..... GIBOSU.... nom, takiego pysznego tacinego :-) mam kuwetke jedna z zamrazarce, ale niech mi nawet takie pomysly do glowy nie przychodza, bo Olka dwa tygodnie bedzie miala na przemian kolki, gazy, zatwardzenia i wysypki..

a gdyby tylko ta mala baba wiedziala, ze caly jej organizm został na gibosowych podwalinach wyhodowany to by dopiero mamie pozwolila wcinac... ech... troski w macierzynstwie...

;-)
a ja dzis poszalalam, wyciagnelam z zamrazarki porcyjke gibosu :tak::tak:
mam zamiar przetestowac Polcie malutka porcyjka, zobaczymy jak to zniesie :sorry2:

reklama
My w przyszlym tygodniu mamy szczepienia. Najpierw blonnica/tezec/krztusiec, polio, i Hib, a potem memingokoki. Czyli tez odczekac miedzy tamtymi a memingo?

No i w kalendarzu szczepien nie widze nic na pneumokokoki, i rotawirusy. Hmmm....

Mam pytanie czy Wasze dzieci śpią zwykle z rączkami u góry (jak ponoć zdrowe niemowlęta mają w zwyczaju)?? Igor zwykle tak sypiał, natomiast Alicji zdarza się spać "na baczność" z rączkami wzdłuż ciałka. Muszę przyznać, że trochę mnie to niepokoi.
ale dlaczego cie to niepokoi? mojej kuzynki corka tez tak zawsze spala, bo ona ja bardzo czesto w rozku kladla spac, moze to dlatego.. mysle ze to obojetnie jak spi, nie wiem...

taaaaaa pomarzyć mozna

właśnie wróciłam ze spacerku :-)

Agnieszka, oj coś kręcisz z tym terrosystą... :-D prześlij troszkę tego słonka:tak:
No właśnie coś się Markowi od 2 dni włączył tryb jak nie na rękach to się dre aż się zaniosę płaczem :szok:
sun.jpg

dla wszystkich spragnionych

cześć mamusie!
Pamiętacie mnie jeszcze?
powróciłam w końcu do domu we wtorek i po mału staram sie ogarnąc wszystko.
dzisiaj jestem tylko na chwilę zameldować, że z nami wszystko dobrze, Olcia troszkę chorowala po porodzie ale już wszystko ok.
trzymajcie sie kochane,
muszę znikać bo moje niunia sie budzi.

Jaka ladna noc mielismy dzisiaj w domu... Konstancja obudzila sie dwa razy na zarelko, pomlaskala i spokojnie zasnela ;) Rano zatargalismy ja do lekarza. Sprawdzil jej bioderka, wszystko z nimi w porzadku :D Na brzuszek przepisal kropelki, ktore Kostka bedzie brac przez dwa tygodnie, a ja bede zapisywac wszelkie reakcje... No i moja kruszynka wazy juz 4100, w ubranku :), za tydzien idziemy sprawdzic przyrost wagi. Lekarz stwierdzil, ze caly ten ryczacy cyrk, ktory mielismy przez dwa dni w domu, mogl byc spowodowany zatrzymaniem gazow w brzuszku. Faktem tez jest, ze ona teraz chce jesc znacznie czesciej niz jakis tydzien temu, mam jednak wrazenie, ze je krocej, a moze lepiej ssie...

Dagsila- odciągnij pokarm, nakarm się giosem, a dzidziola odciągniętym :-D:-D:-D

Widzę, że podwójne mamy mają jazdę ze starszakami. U nas jakiś czas temu zaczęło się 'normować' i z dnia na dzień jest coraz lepiej i oby ta zwyżkowa tendencja się utrzymała :-D Kubuś zakumał, że nie mamy w planie wymiany strszego modelu na nowszy model i życie stało się prostsze :-D:-D:-D

Jeśli chodzi o szczepionki przeciw rotawirusom to są 2 rodzaje- Rotrix (dwudawkowa) i Rota teq (3 dawkowa). Moja pediatra poleca Rotarix a przeciw Pneumokokom- prevenar.

Bartuś też dzisiaj ma ból brzuszka, ale jakoś sobie z tym radzi- co jakiś czas tylko się wybudza, odgazowuje i uspokaja.

reklama
właśnie wróciłam ze spacerku :-)

No właśnie coś się Markowi od 2 dni włączył tryb jak nie na rękach to się dre aż się zaniosę płaczem :szok:
sun.jpg

dla wszystkich spragnionych

Mam dzisiaj to samo:(:(, nie dośc,że prawie cały dzien nie spi....to wszędzie mu zle, tylko na rekach jest ok, juz dzisiasj padam na pysk:(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry