reklama

Kwietniówki 2010!!!

Cześć!!
o matulu...Wy już urlopiki planujecie... Ale fakt taki, że miło sobie pomyślec o ciepłych krajach gdy za oknem taka chlapa

U nas dzień bez większych atrakcji. Nocka ładnie przespana, bo tylko 2 pobudki, a drzemki popołudniowe min 2 godzinne :szok: Także jestem mega zadowolona :-)
Z racji, że postanowiłam z dnia na dzień zakończyć karmienie, piersi warjują. Zwłaszcze lewa. Z prawej nic a nic nie muszę ściągać, natomiast druga wygląda paskudnie - jest wielgachna, twarda i dziwnie pofałdowana. 4 razy już się z niej doiłam, bo boli

kamisiu mam nadzieję, że Antolek nie zarażony, a Wy już lepiej się czujecie. Nie zazdroszczę choróbska. Wiem jak to potrafi wymęczyć

zielona ile czasu Cię nie bylo w kraju?? Pewnie ogromnie przeżywasz. Ja sobie nie potrafię wyobrazić, że nie mogłabym rodzince pochwalić się swoim synkiem od narodzin i każdą jego nową umiejętnością

bea fajnie gdybyś z nami byla tak często jak dawniej. Kurcze... kiedyś to byłaś wręcz nieodzowną częścią forum. I tak wszystkie przeżywałyśmy narodziny Vanessy.. Fajnie byłoby ją zobaczyć. Tylko... zostawaj z nami na dłużej

A... i Waniliowa całkowicie nam gdzieś zaginęla, a jestem ciekawa co u niej
a i 13x13 troszkę tu brak. Pewnie pochłonięta przeprowadzką :-)...

reklama
Dzieki elvie... Ten miod napawa mnie przerazeniem, bo ostatnio wyczytalam, ze wcale taki dobry dla niemowlat nie jest. Juz nie pamietam dlaczego, ale cos o jadzie kielbasianym bylo... Moze to brednie, ale jakos nie spieszy mi sie do miodowania :-) Mysle, ze zastapie miod cukrem.
Nie ma za co. Napisałam Ci taki jaki ja robiłam, ale wiem również, że miód uczula, więc sama bym lenie go nei serwowałą z obawy o reakcję alergiczną. Z cukrem też jest ok;-) Zdrówka dla Kostki!

Mój mały szogun nauczył się gryźć w nos z premedytacją i jak tylko jej się to uda to się wygina i śmieje w głos:-) Potańczyłyśmy sobie trochę i pośpiewałyśmy oglądając "Jaka to melodia", później Lenka podczas kąpieli wychlapała chyba z pół wanienki wody na babcię i dziadka a następnie zasnęła mi przy cycu:-) No i śpi, a ja magiel włączyłam. Pieluszki pomagluję i wskakuję na orbitrek. Postanowienie to postanowienie;-)

a u nas pojawil sie kolejny powod do zmartwienia:-( juz kilka nocy z rzedy Olka spi tylko w body bez rekawow, ewentualnie na krotkim rekawie, nie przykrywam jej albo daje tylko cienki kocyk, w domu 17-18stopni a mala przy zasypianiu ma calusienka glowe mokra i to tak porzdnie...po chwili glowka wysycha i juz przez cala noc jest ok...kiedys nasza lekarka powiedziala ze to wychodza z dziecka wrazenia po calym dniu ale u malej ten problem jest przy kazdym zasypianiu....aj tam jak nie urok to...same wiecie co...

a ja jeszcze buszuje, cos nie moge dziś spac...
Maonka nie mam pojecia czy tam maja jakies kontrole, ale parkiet był przerazająco sliski, zeby sola posypywac na imprezce gdzie bawi sie 150 osób!! Kuligu zazdroszcze, jeszcze taki z ogniskiem, cos mnie ostatnio do imprezek ciagnie...ale taka polamana to sie chyba nie nadaje!!!
dziewczyny zamowilam fotelik samochodowy 23 grudnia, zaplacilam i jeszcze mi nie przyszedł, dzwonie nikt nie odbiera!! zaplacilam 532!! napisane na allegro przesylka w 3-5dni!! szlak mnie jasny trafi!

Gosia, że tak spytam, bo widzę że Ty z WRO, to gdzie mam na ten parkiet uważać ?
A o przesyłkę bym się - jeszcze - nie martwiła, okres świąteczny był i może jest opóźniona...no ale monitorować musisz...

Wymyśliliśmy z K że na dzień babci i dziadka zrobimy niespodziankę i przekujemy Natalce uszy :-) oby tylko zawału nie dostali :-p

hehehehehe...

mam do Was pytanko dziewczyny- czy Wasze maluchy reaguja na swoje imie?

moja reaguje ładnie, ale myślę że jest tak jak dziewczyny piszą - każde dziecię w swoim czasie...

Witam... żegnam...
cholera znowu mam J. chorego ... ale na 16:40 dopiero do lekarza... M. też strasznie kaszle... ja sie wykończe. niech się w końcu ta cholerna zima skończy bo @#$^%^& dostane. nic tylko bym klęła na ta zime... ja nie wiem czy dzieciom za zimno czy za ciepło (ciekawe jak za ciepło jak na piecu ledwo 40 st. utrzymujemy) czy za suche powietrze czy zbyt wilgotne... nie wiem nie wyrabiam nie wiem jak im dogodzić :-/ tak źle tak też ... no osiwieć mozna... z nocnego wstawania do nich to już na oczy nie widze bo nie śpie albo wcale albo bardzo niespokojnie i tyle mam z nocy :-( ide do moich łobuzów kochanych

Agnieszka, bidulko, zdrówka dla chorowitków!

isabela:) [B pisze:
Agnieszka[/B]spróbój przed snem gotowac wywar z majeranku, mięty i rumianku naszej pomogło :)

a na co ta mikstura działa ? na kaszel ?

Kamisia, dla Was też zdrówka !

gosiek i jak smakuje ten syrop? myslisz, ze mala moze go lubic?

Zielona, moja pediatra odradza syrop z cebuli dla takich maluszków, ponoć za ciężki na żołądek...to tak, żebyś wiedziała...

a u nas pojawil sie kolejny powod do zmartwienia:-( juz kilka nocy z rzedy Olka spi tylko w body bez rekawow, ewentualnie na krotkim rekawie, nie przykrywam jej albo daje tylko cienki kocyk, w domu 17-18stopni a mala przy zasypianiu ma calusienka glowe mokra i to tak porzdnie...po chwili glowka wysycha i juz przez cala noc jest ok...kiedys nasza lekarka powiedziala ze to wychodza z dziecka wrazenia po calym dniu ale u malej ten problem jest przy kazdym zasypianiu....aj tam jak nie urok to...same wiecie co...

czasami dziecko się zbyt intensywnie poci, gdy brakuje mu w organiźmie wit. D...skonsultuj z pediatrą, może to jest powód...

a u nas normalnie, bez zmian, więc nie będę marudzić...

Witamy wieczornie, tata usypia córkę mama nadrabia bo później ciężko. Jutro ciężki dzień mama jeździ i załatwia a Antosia z dziadkiem. Najpierw zawieź W do pracy a potem urzędy, urzędy, urzędy ....

Franek ja nic o potłuczonej ręce nie pisałam, musiałaś mnie z kimś pomylic.
Monia na kaszel, ale i tak ogólnie powietrze w pokoju robi się inne takie lżejsze. Antosia miała problemy bo budziła się z zaschniętą buzią i noskiem, a jak jej gotujemy na noc to dwa razy lepiej. Tosi pomaga :) Dodajemy czasami jeszcze olbas oil.

witam w nowym roku:-) i zycze nam wszystkim zeby byl wspanialym rokiem:tak:
zielona - sama do polszy lecisz czy z mezem?
mamusia87 - ja tez sie zastanawialam nad przekluciem uszek malutkiej, myslalam ze to jeszcze za wczesnie, daj znac jak poszlo i czy rzeczywiscie juz mozna??
marta2801 - moja corcia reaguje na swoje imie

isabel przepraszam cię bardzo pomyliłam się to gosia wylądowała,tak to jest pisać jak obok stoi Lenka i próbuje za wszelką cene dotknąć laptopa:-D
zielona czytałam że jak maluchy chorują to mają wyostrzony smak,tak było z moją Leną zresztą chyba to pisałam jak po syropie truskawkowym zwymiotowała,może tak samo było z Kostką.Także nie martw się za bardzo i zdrówka dla niuńki:tak:
marta ja też słyszałam że to brak witaminy D,dlatego tak jak Monia napisała idź do pediatry i ci powie dokładnie a ty będziesz mieć spokojną głowe
annaoj kce to se tatusiek wymyślił,mój też na desce jeździ,ale jak narazie nie wpadł na taki pomysł :-) mamy jechać na tygodniu razem bo nie daleko stok mamy ja tez jezdzę tylko że na nartach,kiedyś na desce próbowałam i to mój K mnie uczył i pierwszy raz zjeżdżałam na desce z Kasprowego,nie wiem czy on chciał mnie tam zostawić czy co:szok:...w każdym bądź razie to było bardzo traumatyczne przeżycie,chyba nie musze mówić że to był pierwszy i ostatni raz:-D

Widzę że już plany wakacyjne niektóre mają,no niestety nas raczej stać nie będzie w tym roku,chyba że mój interes ruszy i będzie dobrze prosperował także trzymajcie kciuki.

Justa, lecimy same. Kochana, mozesz mi sprawdzic, czy ze wzgledu na to ze mamy miedzyladowanie we Frankfurcie, Konstancja jako obywatel meksykanski potrzebuje wize? Nie moge sie tego doszukac...

Marta, Kostulce tez sie poci glowka ostatnimi czasy, ale to chyba wynik przeziebienia. No i ostatnio w srodku nocy biore ja do lozka, a ona sie wtula w moja twarz i dmucha i chucha, wiec moze i przez to sie poci.
Co do reagowanie na imie, to roznie z tym bywa. Mysle, ze ona raczej reaguje na tembr glosu niz na imie samo w sobie.

reklama
marta - moja Lenka na swoje imię reaguje.

Dziewczyny, czy są na forum jeszcze jakieś dzieciaczki, które nie mówią mama, tata, baba itp? Moja mówi "be" i "ba", ale pojedynczo, mówi "nie", a poza tym to nawija bardzo dużo, ale w swoim języku - eły, ały, agy, grr, ej, aj itd. No i jak jej śpiewam to ona tak jakby ze mną chciała i tak ładnie wtedy przeciąga. Z drugiej strony Lenka jest jednym z najmłodszych tutaj dzieci, więc może jeszcze nie czas na nią. No i skupia się ostatnio na ćwiczeniu raczkowania i stawania, więc może mówienie jej nie po drodze;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry