reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam Moje Panie :)

Jestem wreszcie- wczoraj znowu goście i mały shopping i nie bylo kidy zajrzeć ;)
Dziś nadrobiłam i się pogubiłam.. ;p

Z tego co pamiętam

Co do antybiotyków to ja też jestem przeciwniczką, ale jak mus to mus! Poki co obeszło się bez...

Zielona- fjanie że lecisz do PL ;)
agnieskaSz- Ty to mas zprzejscia z tymi chorobami- wspołczuje i zdrowia dla chłopaków życzę!

Dla wszystkich chorowitków dużo drówka życzymy!...my też ciągle z zatkanym nosem walczymy :/

Judysia- buziaki i 3majcie sie dzielnie!

Bea- ja tam nic do Ciebie nie mam poza tym że Cię lubię :)) (choć co do obsesji odchudzania to się zgadzam z dziewczynami bo też widzę że problem z tym masz, ale to nie powód żeby mieć do Ciebie jekieś "ale" ;)) Ja z resztą z natury pokojowe stworzenie jestem i ludzi lubię :)

Mała kima więc lece inne wątki nadrabiać :)

reklama
Anna - a ja na teneryfie byłam:-p:-p jest pięknie choć atlantyk jest zimny ( nie spodziwaj się wody jak zupa ) plaże mają dośc ciemny powulkaniczny piasek ( jasny targają z sahary tankowcami ) super klimat jak to na wyspie gorąc np w lato ale że wieje od wody jest znośnie . Polecam wycieczkę na gomere , na wulkan .
ogólnie super. a do jakiej miejscowości tam jedziesz ? O ile ty na teneryfe wogóle ?
My chyba jednak turcja . znalazłam fajny mały hotel ( tylko 40 pokoi ) na samej plazy , teren zamknięty . pewnie zarezerwuje w sobote

Osobiście wybrałabym Gomerę, jako wycieczka fakultatywna chyba zawsze jest dostępna. Teneryfa jest świetna, ale jak dla mnie bez dzieci ;-).
Z dziećmi jak dla mnie Turcja wygrywa- są przygotowani. W Turcji plaże też są nawożone (tzn. te co wyglądają, jak z obrazka). Mi osobiście najbardziej podobaja sie plaże na Costa del Sol, Tunezji i ... nad Bałtykiem, tylko czemu to morze takie zimne ;-)

Ja to mam opory z wyjazdem zagranicznym, bo z antysłoiczkowcem jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić... Może macie jakieś doświadczenia, rady i porady, bo on słoika nie tknie i kropka! Musi mieć mamusina zupkę... besita jedna!!!

Aniam- jak możesz pokaż ten hotel... może mnie skusisz (hihihi).

witam moje drogie Panie w nowym roku i na ten nowy rok WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ:)
Wybaczcie że nie nadrobie, ale dopiero dochodzę do siebie...i nie jest to skutek imprezy stlwestrowej, a grypy żołądkowej , któa nawiedziłą mnie i P w nowy rok i skończyłą się na pogotowiu w śrdoku nocy na zastrzyku w doope i tonie lekarwstw i skiwerowaniem do szpitala zakaźnego gdyby było nadal tak źle. Przeżyłam koszmar- nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam- dwa razy zemdlałam, P wezwał karetke ale nie przyjechałą i musielismy ściągać rodziców o 1 w nocy żeby dostać się na pogotwie. Dziś już lepiej, ale totalnie brak mi sił,a jutro do pracy.
A co do wyjazdu sylwestrowego udał się- wesoło było i tanecznie:) ale po takim czasie abstynencji alkoholowej alkohol już nie wchodzi- z trudem wysączyłąm jednego drina :)

Franek, Konstancja brala ta ampicyline w formie zawiesiny. Znaczy jest taki proszek w butelce i to trzeba zalac woda i wymieszac i takie sie pije.

Ewka, chetnie bym do Kraka zajrzala, ale srednie po drodze...

Annaoj moj brat ma core, ale ona ma ze 12 lat albo cos kolo tego i jakos tak jej mamuska nigdy nie chciala by mala kontaktowala sie z dziadkami zbyt czesto. Tym oto sposobem Konstancja jest jak jedyna wnusia :-)

My ciagle chore, chociaz czujemy sie lepiej. Moja chora dupa kaszle i kaszle...

Aniam, jak sie robi ten syrop z cebuli?

Edit: Ostatni raz w Polsce bylam ponad 3 lata temu i spedzilam tam 2 dni, a jeszcze wczesniej to jakies poltora raku przed tem...

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki.
Ja nadal nie zyje.Goscie u nas byli caly weekend.Mala do tego daje czadu w nocy.Wczoraj nie spala popoludniu wiec mysle ze padnie wczesniej i bedzie ladnie spala.
No i padla o 21.30 pospala godzine i wstala wyspana.Noi potem usnela dopiero przed druga w nocy.Ona mnie wykonczy.

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow malych i duzych.

zielona ale super ze w koncu jedziesz do Pl.A syropek to kroisz cebule drobno i wkladasz do sloika wsypujesz cukier zakrecasz i czekasz az sok pusci.Ja tak robie.
aniam zazdroszcze takich planow wakacyjnych..
My poki nie skonczymy chalupy to nawet nie mam co myslec o takich wakacjach.

Witam i ja:-)

Poczytałam i..
aniam - podaj namiar na ten hotel, też zainteresowana jestem, miałabym niespodziankę dla M. :-)

zielona - przepis na syrop z cebuli:
Potrzebujesz cebuli, miodu i słoja o średnicy nieco większej od cebuli - np. małe cebulki świetnie zamkniesz w smukłym słoiczku po oliwkach.
Obierasz i kroisz cebulę na plasterki.
Każdy plasterek wkładasz do słoika - ważne, aby słoik nie był znacząco większy ani mniejszy od plastra cebuli.
Każdy plaster przekładasz łyżką miodu.
Kolejne warstwy: plaster cebuli, miód, plaster cebuli, miód układamy tak długo aż wystawać będą nieco ponad brzeg słoja. Na ostatni plaster cebuli nie nakładasz już miodu!
Zakręcasz słój i wstawiasz do garnka z ciepłą wodą na kilka godzin. Nie gotuj słoja tylko zmieniasz wodę na ciepłą - może to być też ciepła woda z kranu.
Dziecku podajemy syrop po łyżeczce nawet kilka razy dziennie. Nie w nocy!
Ważne - syropu z cebuli nie stosujemy po godzinie 18:00. Działanie specyfiku nie pozwoli dziecku, a nawet dorosłemu spać. Zamiast zasnąć chory będzie kaszlał i męczył się.

Dzieki elvie... Ten miod napawa mnie przerazeniem, bo ostatnio wyczytalam, ze wcale taki dobry dla niemowlat nie jest. Juz nie pamietam dlaczego, ale cos o jadzie kielbasianym bylo... Moze to brednie, ale jakos nie spieszy mi sie do miodowania :-) Mysle, ze zastapie miod cukrem.

reklama
Witam z wieczorka
Tatuś zabrał dzieciaki, na pewno to w ramach przekonywania mnie do wyrażenia zgody na wyjazd. Wymyślił se chłop, że na tydzień na snowboard wyskoczy. A ja biedna, skazana na moją mamę (dobrze, że tego nie czyta;-)).
Wolałabym, żeby nie jechał, ale z drugiej strony na jędze nie chce wyjść. W ramach zadośćuczynienia proponuje mi, że ja sobie mogę nawet na 3 tygodnie jechać, różnica tylko taka, że ja z dziećmi, a on na samowolkę.

Anna - a ja na teneryfie byłam:-p:-p jest pięknie choć atlantyk jest zimny ( nie spodziwaj się wody jak zupa ) plaże mają dośc ciemny powulkaniczny piasek ( jasny targają z sahary tankowcami ) super klimat jak to na wyspie gorąc np w lato ale że wieje od wody jest znośnie . Polecam wycieczkę na gomere , na wulkan .
ogólnie super. a do jakiej miejscowości tam jedziesz ? O ile ty na teneryfe wogóle ?
My chyba jednak turcja . znalazłam fajny mały hotel ( tylko 40 pokoi ) na samej plazy , teren zamknięty . pewnie zarezerwuje w sobote

Byłam na Teneryfie 2 lata temu. Też bardzo mi się podobało, mieliśmy fantastyczny hotel, na Teidzie byliśmy oczywiście i jeszcze Lorro park zaliczyliśmy, Igor był zachwycony. Teraz na Fuertaventure lecimy, hotel wybrałam z tej samej sieci, mam nadzieje, że będę tak samo zadowolona.
W Turcji byłam też w fajnym hotelu, można powiedzieć, że nie był przy plaży, a na plaży, tylko kiepska bezpośrednia okolica, także spacery, poza tymi brzegiem morza, nie bardzo. Chyba, że może w Turcji tak jest, nie wiem, bo byłam raz. Animacje były super, w przedszkolu dzieci powyżej 3 lat można było zostawić.

Chętnie bym jeszcze raz pojechała, może na wakacje się wybierzemy.

Osobiście wybrałabym Gomerę, jako wycieczka fakultatywna chyba zawsze jest dostępna. Teneryfa jest świetna, ale jak dla mnie bez dzieci ;-).
Z dziećmi jak dla mnie Turcja wygrywa- są przygotowani. W Turcji plaże też są nawożone (tzn. te co wyglądają, jak z obrazka). Mi osobiście najbardziej podobaja sie plaże na Costa del Sol, Tunezji i ... nad Bałtykiem, tylko czemu to morze takie zimne ;-)

Ja to mam opory z wyjazdem zagranicznym, bo z antysłoiczkowcem jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić... Może macie jakieś doświadczenia, rady i porady, bo on słoika nie tknie i kropka! Musi mieć mamusina zupkę... besita jedna!!!

Aniam- jak możesz pokaż ten hotel... może mnie skusisz (hihihi).

Mój Igor był antysłoiczkowy, pierwszy raz jechaliśmy jak miał niecały roczek. Byliśmy na tydzień, wzięłam wekowane posiłki, bodajże 4, poza tym jadł to co było do jedzenia, był taki wybór, że nie było problemu. Lot zniósł super, przespał cały:-)
Osobiście uważam, że zagranicą ośrodki są dużo lepiej zorganizowane i mają super udogodnienia dla rodzic z dziećmi. U nas jest jeszcze niewiele takich miejsc, a jak już są to ceny też mają odpowiednie.

Syrop z cebuli ma specyficzny smak, ale jest słodkawy, więc może Konstancja da się skusić. Zdrówka dla małej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry