reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Gratulacje Elvie!! Wlasnie czytam hurtowo z calego dnia i w jednym poscie ze 4cm rozwarcia, 2 posty dalej ze urodzila... Az monitor oplulam z wrazenia :-D Macius punktualny jak w zegarku :-D

Nareszcie :-) witaj Maciusiu, czekałyśmy tu wszystkie na Ciebie a Ty taki punktualny :tak: Rośnij zdrowo.
Elwira jak torpeda, po drodze pewnie jeszcze zdązyła jakieś sprawy pozałatwiać. Szacunek kochana :-D

Dziewczyny ten ośrodek jest dla dzieciaków z MPD, od 8 do 16, dzieciaki mają obiady, zajęcia, rehabilitację... i tak jeżdżę tam z młodą na rehabilitację 3 razy w tyg więc jak zostanie na parę godzin i jeszcze trochę zajęć będzie miała, dogo, Knilla, W. Sherbourne, terapię ręki, zajęcia z nauki samoobsługi itp to jest to dla niej najlepsze wyjście. Ja w domu nie dam rady tego wszystkiego zrobić codziennie:( A od września 2013 jak się dostanie oczywiście to przedszkole integracyjne. Ale u nas takie 2 są i w tym lepszym co bym chciała papiery składać to 18 dzieci niepełnosprawnych było chętnych a przyjmują tylko 5 szt :no: a reszta? Jak mała sobie zaklepie miejsce na ośrodku to w razie czego tu zostanie gdyby do przedszkola jej nie wzięli.

Na rezonans czeka się ok 3 miesięcy... na razie muszę na lekach jechać, chyba, że gin coś wypatrzy, jutro ostatnia beta mam nadzieję, że już jest na 0.

Jestem.
Od kilku dni walczę z tym okropnym bólem w okolicy nerki, wczoraj wpadłam do urologa i usg zrobiłam ale wykluczył, żebym rodziła kamień. Więc muszę jeszcze do gina na kontrolę iść ale obstawiam niestety kregosłup :-( chyba czeka mnie neurolog i tomografia komputerowa. Umieram z bólu jadę na prochach i mam serdecznie dosyć.

Dostałam info, że zwalniają się miejsca w domu dziennego pobytu dla naszych dzieciaków. No i podjęliśmy decyzję że przed przedszkolem oddajemy małą na środek na kilka godzin. Będzie miała rehabilitację jak do tej pory ale poza tym będzie w grupie 10 dzieci trochę mniej sprawnych od niej, bedzie miała logopedę, psychologa, pedagoga i wszystko co jej potrzebne w jednym miejscu. A do prywatnego na SI i do logopedy nadal będziemy chodzić.

Idę pisać maila do terapeutki ;-)

Dorota super że udało się załatwić . odpoczniesz troszkę a Paulinka będzie tam miała wszystko czego jej potrzeba .

Elvie babo gratulacje , super :-D:-D Witaj Maciusiu

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry