reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kfiatek, branie braniem ale ja moze zaloze garmazerke wysyłkowa to taniej nam wyjdzie :-)

i na allegro bede sprzedawac buhahahahhahahahahahahhahahahahahahha

juz to widze " pyszne domowej roboty Ruskie pierogi od ss - przy zakupie pozyzej 50 szt.smazona cebulka gratiss " buhahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhaha

reklama
Daga- a czemu Ty jej na śpiocha na ten spacerek nie wieźmiesz??? Skoro już się przygotowałaś, to co się będzie make up w domu marnował, co??? :-D

U nas bez względu na to, czy Anielka zaśnie o 20 czy o 22, pobudka jest o 1 i o 4, a o magicznej 5.30 przerwa na qpe. Także w ciągu doby jest tylko jedna dłuższa przerwa w jedzeniu - max 5h, a tak to bardzo regularnie co 3h. Ale, że nie jedzenie trwa długo to nie narzekam. Tylko o tej 4 jak wstaję, to nieprzytomna jestem ;-)

Ostatnio mam schiza, że za mało uwagi poświęcam obu dziewczynom, to znaczy każdej z osobna - czuję się tak, jakbym je zaniedbywała. Staram się wykorzystywać ten czas, który mogę, żeby pobawić się tylko z Manią (jak Anielka śpi), albo z Anielką (żeby nie było tak, że ją nakarmię i od razu odkładam). Ale wydaje mi się, że to za mało... Tylko czasem też muszę usiąść i odpocząć... Zapisaliśmy Manię na listę rezerwową do żłobka - jest 61...

Gosia, u nas najlepsze są teraz układanki, kolorowanki (kredki w ogóle), oczywiście zabawki do piachu wszelakie, do ciastoliny dorosła i też jest uciecha. I książeczki oczywiście, tylko bajki muszą być krótkie ;-) czyli to co pisały dziewczyny i jeszcze kubeczki i inne przyrządy do przelewania wody w czasie kąpieli.

po fatalnej gorączkowej nocy i wizycie porannej u lekarza czuję się lepiej, tzn mam problem z przełykaniem, ale gorączki nie mam i samopoczucie lepsze. dostałam antybiotyk i mam nadzieje, że szybko mi przejdzie.

super, że Polusia już bez szeleczek, w końcu pełna swoboda

Cześć dziewczyny:-):-):-)
Potrzebuje pomocy:szok: muszę dzisiaj kupic prezent urodzinowy dla chrzesniaka męża ma 2 latka co takie maluchy interesuje bo ja już zapomniałam:-D
Dodam że samochodziki i inne pojazdy odpadają bo on ma dwóch starszych braci i samochodzików u nich dostatek.
Mam nadzieję że pomożecie.

poza klockami u nas hitem były takie zestawy z ciastoliną (chyba z playdoh), Młody do tej pory potrafi siedzieć przy tym naprawdę dłuuugi czas. plusem jest też to, że ciastolina nie klei się tak do wszystkiego jak plastelina.

Też słyszałam o ciastolinie że ponoć jest hitem u maluchów:tak:
Alicja kima na balkonie:-)
mamuśka idzie się pakować i nałogowo będe do Was zaglądała:-p

Ciastolina to faktycznie hicior nie z tej ziemi. Janek dostał od nas na Boże Narodzenie. Oczywiście Playdoh bo innej bym się raczej bała. Poza tym wiem że można dokupić nowe kubełki z kolorami. Nie klei się tak do wszystkiego jak plastelina. Poza tym łatwiej jest ją wydrapać nawet z ubrania. A w praniu schodzi bez problemu. Z panela zbieram szpatułka i po sprawie... A już najlepszy ubaw u mnie jak zacznie mieszać kolory i sprawdzać co wyjdzie jak zmiesza to z tym albo z tamtym :tak:

Witam się dzisiaj.
U mnie pobódkę zrobili dzisiaj obaj o 5 :szok: no pogrzało ich... Młody na jedzenie niby ale że jasno to się mu na gadanie zebrało i ni w cholere nie pójdzie spać a starszakowi się użalilo. Najpierw chciał żebym się obok niego położyła a potem stwierdził że "Już jest dzień mamusiu wstajemy"... no myślałam że zabije bo nieprzytomna byłam na maxa. Tłumaczenia nie pomogły ... no bo przecież słonko świeci ... :confused: Oprotestowałam się i odwróciłam do niego kuprem... nie wiem jak długo walczył bo zasnęłam w mig. Ważne że nie wychodził z łóżka. W końcu obaj padli. Bo o 8 obudził mnie płacz głodnego Marka :-p
Teraz siedze i zajadam wczoraj upieczone ciasteczka. Posprzątałam całą chatę, pranie nastawione, śniadanie zjedzone, dzieci nakarmione, Marek śpi, Janek okupuje babcią bo ma urlop :-p.
Jeśli pogoda dopisze (bo na popołudnie zapowiadają deszcz :dry:) to chcę zabrać Janka na festyn rodzinny do przedszkola... Marek z babcią zostanie... No w szoku bylam jak mi wczoraj teściowa zaproponowała że ona z Markiem zostanie...

dziewczyny, czy ktoras raczyla sie juz moze owocami morza? bo mam pol zamrazalnika tych smakolykow, ale troche boje sie tego jesc (cala ciaze nie tknelam).
Seb kima, a ja ciagle pakuje nasze rzeczy. Bosz, ilez sie tego nazbieralo! ciezko to wszystko ogarnac. a jeszcze ciezej spakowac siebie i Mlodego na 2 tyg do 1 walizki...

Dzieki dziewczyny:-):-):-)
Zapakowałam Helenkę w chustę i szybciutko poszłysmy do sklepu z zabawkami.Powiem wam że czułam się jak ktos z innej planety:-Dtak sie ludzie patrzyli na tą chustę:szok:
Kupiłam Kajtusiowi zabawki do piachu bo wiadomo tego ngdy za dużo, zestaw modeliny i malutką ksiązeczkę:tak:

Agnieszka
U nas też furorę robi modelina ale też tylko z Playdoh inne tak jakoś brzydko pachną i szybko wysychają.Naprawdę mają super zestawy,nasi chłopcy mają dentystę i fryzjera:tak:super zabawa nawet dla dorosłych:-D

Katik cudownie że bioderka Poli już zdrowe:-)

Ella, annaoj kce szybkiego powrotu do zdrowia

Ulanka wiem co czujesz bo ja też jestem rozdarta a wogóle jak teraz bedą wakacje i chłopcy bedą cały czas w domu to dopiero sie zacznie ale damy radę nie ma innego wyjscia:tak:Moja Helenka ma dokładnie taki sam rytm dnia jak twoja Amelka:-D

Miłego dnia dziewczyny, przesyłam wam słoneczko i ciepełko za Złotoryii i jeszcze raz Dziekuję:tak:

reklama
13x13, Ty czarownico :-D

dziece mi wstalo, a nad chałupom chmury jak na burze stulecia, wiec zostajemy w domu.. ot i mi przygnałaś znad stolycy deszcz... ;-)

z hitowych zabawek siostrzenicy K. to fajna jest piaskolina, ale masakra w sprzataniu - no ale swojemu dziecku w koncu tego nie kupujesz :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry