reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniówki 2010!!!

jak mi sie chce spac!:-( juz 3cia noc z rzedu Sebcio bydzi sie co 2,5godz. Nie wiec o co chodzi:confused: bo przeciez przesypial juz 5-7 godz w nocy. Czy to po szczepionce, czy tylko przypadkowo zbieglo sie w czasie?:eek: Je za to krocej, bo 10-12 min, a nie 15-20 jak wczesniej. Nie podoba mi sie to:no: Wczesniejszy uklad duuuzo bardiej mi odpowiadal!:tak::-(

reklama
Cześć dziewczyny:-):-):-)
Potrzebuje pomocy:szok: muszę dzisiaj kupic prezent urodzinowy dla chrzesniaka męża ma 2 latka co takie maluchy interesuje bo ja już zapomniałam:-D
Dodam że samochodziki i inne pojazdy odpadają bo on ma dwóch starszych braci i samochodzików u nich dostatek.
Mam nadzieję że pomożecie.

Gosiu a może książeczkę jakąś fajną kolorową i bajerancką albo puzzle??? :)

Poza tym Dzień dobry!!! :)

A moje dziecięcie znów przespało 10 godzin!-Jupiiiii!!!!!!!! :D Tzn z przerwą małą na "tankowanie" do pełna o północy "na śpiocha" :] No i kolejny wieczór zasneła w łóżeckzu uspiona przez Tatę- super! :)
No i na szczęście wczorajsza pobódka o 4.30 to był tylko incydent chyba...bo dziś o 8 się karmiliśmy ;) Teraz szaleje pod karuzelą wywijając łapkami i nóżkami, a ja mam czas się przywitać :) Współczuję serdecznie tym którym dzieci nocy nie przesypiają...te pobodki są wykańczające...oby to u Was szybko się zmieniło!

Poza tym to czas kontynuować malowanie :) ale wcześniej śniadanko!

Miłaego dzionka mamusie :)

Gosieńka u nas w wieku 2 lat królowały klocki i puzzle

Ale szybko Polusi te tygodnie w szeleczkach zleciały. Dzielne dziewczyny jesteście

U nas leje:-:)baffled:, spacerku nie budziet, buuuu

dzien dobry,

ja sie witam, zaraz rozwiesze ranko i uciekam na targ polowac na jagody i maliny :-)

niby poszlam wczesnie spac, ale jakas taka "dobita" jestem... nic to czas sie wziasc w garsc i ruszyc tylek z domu :-)

milego dnia

Widzę że temat spania...u nas niezbyt ciekawie od jakiegoś tygodnia Lena sobie umyśliła budzenie się o 1 a potem o 4 na jedzenie.Wcześniej spała po 7 godzin a teraz jej się odmieniło.Co prawda to karmienie trwa(z zegarkiem w ręku) 7 min ale wstac trzeba.Ja już nie wiem co z nią jest boję się ze już tak zostanie...Ehh azdroszcze wam że wasze maleństwa tyle śpią

Guuuuuuuuuuuuuud morniong:-D :-D :-D :-D

Daga może ten deszcz ode mnie zaraz ma zamiar do Ciebie zawitać więc ruchy z zakupami:tak:;-)

Alicja spała dziś do 6 bez papu:-D od 20 :-D :-D :-D o 6 włączyła syrenę "małą" wiec zdążyłam pampka zmienić przed syreną "dużą" i do cyca -no i do 8.50 pospałyśmy jeszcze:-D :-D :-D

teraz mama je a dziecię jest skazane na małpkę i hipcia bo jeszcze parę kanapek mi zostało do wciągnięcia:-p:-)

U nas deszcz więc ze spaceru nici:-( za to mama pierwszy raz zrobi sobie "piżama day":-D a co tam:-p

mi sie marzy szampan i winko MADERA, ktore stoi w barku. Przywiozlam w zeszłym roku jak bylismy z T na Maderze...hhmmm pyyyyszne. No ale coż jeszcze trza się wstrzymac....ale jak się dooooorwe...heheheh
ja przechowuje 0,5 l czystej z mojeo wesela, oklejone elegancko, na weselu nie moglam spróbowac i przez te 2 lata nigdy nie mialam okazji i mozliowosci
kto wie
moze kiedys sie doczekam i spróbuje :)

Muszę się wam pochwalić że wizyty u pani psycholog z Mateuszkiem przynoszą już poprawę w jego zachowaniu:tak::tak::tak:Mój synek nowu zaczyna się usmiechać:-)

Okazało się po pierwszej rozmowie z panią psycholog że on boi się że ja umrę:szok::szok::szok:
Nigdy bysmy na to nie wpadli:no:
Okazało się że usłyszał moją rozmowę przez telefon z siostrą mojego M.
Rozmawiałysmy o moich problemach z guzkiem na piersi i ze czeka mnie zabieg.Byłam przekonana że on śpi a jednak okazało się że nie spał i wszystko słyszał:no:Strasznie sie tym przejął co objawiało sie bólami brzucha:-(

Porozmawialiśmy z nim i wyjasnilismy wszystko i naprawdę widać poprawę:tak:
Staram się też spedzać czas tylko z nim aby miał mnie tylko dla siebie:tak: chociaż bola mnie już palce:-D bo on uwielbia budować rózne pojazdy z klocków no i ja razem z nim:-D
dzielna z Ciebie mamuśka Gosiu
tak trzymac

a ja juz:

popralam
zakuilam
truskawki na zime zrobilam
do ogorkow sie przymierzam
farsz do ruskich jest
ciasto zagniecione tylko mocy urzedowej nabiera

i juz mi sie nie chce ;-)

hehehe ide lepic pierożżżżżżżżżże

znowu mnie zawstydzasz :zawstydzona/y:
JUPI!!!!!!!!!!!!!!!

Polusia bez szelek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moje najszczersze gratulacje uff jaka ulga
wreszcie Polinka bedzie swobodnie mamusie kopac nózkami :)
daga a jak już się rozwiedziesz z forget to ja jestem następna w kolejce:-D

ale Daga ma dzis branie
kto by pomyslal ze do tgo wystarcza pierogi :) he he

no to mi sie akurat przyda...mam jeszcze 20kg do zrzucenia:wściekła/y:, sąsiada nie mam, znaczy przystojnego...

No, dzieci śpią, mam luz....i nie wiem co robic:baffled:, ze starym nadal cisza, więc tak siedzimy, on oglada tv, ja klikam w klawiature:-). Chyba sobie pazurki pomaluje, poczkam aż wyschną i pojde wszesniej spac;-)

qrde a Wy jeszcze...
no no troche to juz trwa
chyba bym nie wyrobila tyle

Cześć dziewczyny:-):-):-)
Potrzebuje pomocy:szok: muszę dzisiaj kupic prezent urodzinowy dla chrzesniaka męża ma 2 latka co takie maluchy interesuje bo ja już zapomniałam:-D
Dodam że samochodziki i inne pojazdy odpadają bo on ma dwóch starszych braci i samochodzików u nich dostatek.
Mam nadzieję że pomożecie.

popieram dziewczyny
klocki puzzle i ksiazeczki
a najlepiej ksiazeczke w ktorej ilustracje sa puzzlami

Bartek śpi w nocy od 19:00 do 4:30-5:00 a potem do 8:00, teraz znowu kima :-D No śpioszek jeden malutki! Dobrze, że mu w tym ten katarek nie przeszkadza :tak:

U nas słońce piękne za oknem, więc jak zobaczyłam w TV co się w Wawie dzieje, to spojrzałam jeszcze raz za okno, czy u nas jakieś chmury się nie zbliżają, ale nie... słonecznie i bezchmurnie, więc jak Bartuś wstanie to idziemy na spacerek, bo już pranie zrobiłam, posprzątałam, zjadłam, starszaka do żłobka wyprawiłam :-D

Prezent dla dwulatka- myślę, że książeczka byłaby cacy, figurki zwierzątek i ludziki- Kuba uwielbiał je układać, puzzle (ale to nie wszystkie dzieci lubią), kredki, plastelina, ciastolina, 'pieczątki' (są takie zestawy), klocki (to był u nas hit)... Kubie jeszcze szalenie podobała się deska do prasowania i żelazko (u koleżanki), ale nie zdecydowaliśmy się na zakup :-D, fajne są też zabawki do kąpieli :tak:

reklama
Guuuuuuuuuuuuuud morniong:-D :-D :-D :-D

Daga może ten deszcz ode mnie zaraz ma zamiar do Ciebie zawitać więc ruchy z zakupami:tak:;-)

:-p

ubralam sie, pomalowalam przychodze i patrze a mi dziecko uslo........ no i wez idz z taka na spacer....

dzizasssssss i pewnie na zlos matce bedzie spala 3 godz..... :-)

normalnie K. bedzie w szoku jak nic dzisiaj nie wydam :-D

Do góry