reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
13x13, Ty czarownico :-D

dziece mi wstalo, a nad chałupom chmury jak na burze stulecia, wiec zostajemy w domu.. ot i mi przygnałaś znad stolycy deszcz... ;-)

z hitowych zabawek siostrzenicy K. to fajna jest piaskolina, ale masakra w sprzataniu - no ale swojemu dziecku w koncu tego nie kupujesz :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Mam nadzieję że te chmury do mnie nie dotrą bo wybieramy się na spacerek:-)Lepiej niech się wypada w Legnicy;-)

13x13, Ty czarownico :-D

Polecam się:) wróżenie, czarowanie, przepowiadanie przyszłości:)
jestem lepsza niż prognoza pogody w TVN

z hitowych zabawek siostrzenicy K. to fajna jest piaskolina, ale masakra w sprzataniu - no ale swojemu dziecku w koncu tego nie kupujesz :-D:-D:-D:-D:-D:-D

buahahaha racja!!!!!
a jeszcze jest taki plus że do końca zycia mozesz być zwolniona z kupowania prezentów!!!!

dziewczyny czy zauwazylyscie u waszych dzieciatek krew w kupce?najpierw mial pasemka sluzowe a potem kleks?

jak pasemka to mogło być ranka odbytu -przy meeeega kupie czy pierdzie to się zdarza z większą ilością i w razie powtórek poszłabym do pediatry i to migiem

ja tylko na chwile, bo mi dzis dnia brakuje...

z ranca zaliczylam miasto - w koncu zakupilam żele do pazurkow, wiec zrobie sobie pazurki, bo juz sie mega stesknilam za nimi...Hanka z tatusiem zostala, przy nim jakas grzeczniejsza jest :-) ... ale i tak nie spi, wiec niestety nie mam czasu na sloiki i pierogi...ale jak Matka Polka na allegro wystawi, to kupię :-)...
jutro koniec roku szkolnego, trza jakues kwiatki zakupic i dzielnie rozpoczac sezon wakacyjny....ech, marzy mi sie wyjazd nad morze :cool:

aha i nie ma Justy, wiec ja posprzatam :-) - o kupach rozmawiamy na innym wątku ;-)

miłego...

u nas też od rana deszcz. masakra. spaceru nie było i chyba nie będzie.matka tylko wyskoczyła na chwilę do sklepu i do kościoła zapytać sie co i jak z chrztem bo zaplanowaliśmy na 11.07. Rodzice chrzestni poproszeni i wyrazili zgodę. jeszcze tylko trzeba znaleźć jakiś catering bo musimy robić w domu. :-(

Co do spania Oli to ona po karmieniu o 20 czy 21 budzi sie o 2 a potem 5-6 i często jest już problem by zasnęła. Ja nie wiem jak wasze dzieci tak długo przesypiają :szok:

Jutro wyjeżdżamy do rodzinki na weekend na wieś, oby prognozy pogody sie sprawdziły, to może trochę słoniny wystawię do słońca to się wytopi... :-p

witam panie

ależ tu porządki z wątkami, fajnie ze wreszcie z wielkiego wora zrobiły sie małe woreczki tematyczne:-)

niestety sesja mnie dopadła więc tylko wpadam zameldować że żyje...

mam nadzieję że u Was wszystko oki

miłego wieczoru mamuśki!!

A nas dzis na spacerku spotkal mleczny wypadek:dry:
Po godzinie od wyjscia z domu czuje z kazdym krokiem bol w cycku. A ze na ulicy jestem, delikatnie sie dotykam - a tam full! Twardy jak skala. Nim doszlam w 10 minut do pokoiku do karmienia w centrum - juz przy ruszaniu reka czulam bol nieziemski.
No wiec dawaj Polke do cycka, i widze po jej minie, ze leci ciurkiem, ledwie nadaza lykac. Czego mozna bylo sie spodziewac - po chwili sie zakrztusila. Wiec ja ja szybko do pionu, i czekam by przeszlo. Jak juz doszla do siebie - zauwazylam, ze z cycka na 4 swiata strony leci ciurkiem, spodnie cale mokre, bluzka mokra:eek:
Prosto stamtad poczlapalysmy do sklepu i trzeba bylo zmienne ciuchy kupic.

No i pogoda nam sprzyja - juz dzis takiego upalu nie ma - wiec smialo mozna bylo Polusi ubrac.... spodnie oczywiscie :-D

Witam się dzisiaj.
U mnie pobódkę zrobili dzisiaj obaj o 5 :szok: no pogrzało ich... Młody na jedzenie niby ale że jasno to się mu na gadanie zebrało i ni w cholere nie pójdzie spać a starszakowi się użalilo. Najpierw chciał żebym się obok niego położyła a potem stwierdził że "Już jest dzień mamusiu wstajemy"... no myślałam że zabije bo nieprzytomna byłam na maxa. Tłumaczenia nie pomogły ... no bo przecież słonko świeci ... :confused: Oprotestowałam się i odwróciłam do niego kuprem... nie wiem jak długo walczył bo zasnęłam w mig. Ważne że nie wychodził z łóżka. W końcu obaj padli. Bo o 8 obudził mnie płacz głodnego Marka :-p

Mój mąż strasznie boi się, że rankiem z ust starszaka padnie to zdanie, a będzie np. 5:00 :-D:-D:-D

aha i nie ma Justy, wiec ja posprzatam :-) - o kupach rozmawiamy na innym wątku ;-)

miłego...

DOOOBREEE !!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D

Po godzinie od wyjscia z domu czuje z kazdym krokiem bol w cycku. A ze na ulicy jestem, delikatnie sie dotykam - a tam full! Twardy jak skala. Nim doszlam w 10 minut do pokoiku do karmienia w centrum - juz przy ruszaniu reka czulam bol nieziemski.
No wiec dawaj Polke do cycka, i widze po jej minie, ze leci ciurkiem, ledwie nadaza lykac. Czego mozna bylo sie spodziewac - po chwili sie zakrztusila. Wiec ja ja szybko do pionu, i czekam by przeszlo. Jak juz doszla do siebie - zauwazylam, ze z cycka na 4 swiata strony leci ciurkiem, spodnie cale mokre, bluzka mokra:eek:

No i pogoda nam sprzyja - juz dzis takiego upalu nie ma - wiec smialo mozna bylo Polusi ubrac.... spodnie oczywiscie :-D
No i już był pretekst do zakupów... jakby co to CYCEK winny :-D

My po 3 godzinnym spacerze, a zaraz lecem do żłobka :-D Normalnie więcej w domu siedziałam, jak pracowałam :sorry2:

reklama

kurcze Pola ma 3 miesiace a tu jeszcze taka akcja :)
niezla z Ciebie mleczarnia
tez bym tak chciala moze by maly rzadziej jadl

moj maz w delegacji a ja u rodzicow
i juz mnie mamusia zdazyla wqrwic
Tymus przyjechalk w kapelusiku tym z wyprzedazyz H&M id ostalam opiernicz ze mu uszy zawieje i dzieci w jego wieku takich ie nosza tylko czapeczki z zakrytmi uszami

po drugie polozylam go spac w bodach na krotki rekaw id ostalam opiernicz ze dwumiesieczne dzieciaczki po kapaniu musza miec zawsze dlugi rekaw
i ze jak mi zachoruje to dopiero bede plakac i do niej dzonic wrrrrrr
powiedzialam co mysle bo jeszcze na boku ojcu sie zalila co to ja wyprawiam i przezywala to w koloko jak mrowka okres, zeby chociaz raz tylko zwrocila uwage
a ona do mnie
"no jasne wprowadzaj swoje rządy"
czaicie??
j ana to : a czyje maja byc rzady? Twoje ? ja tylko wychowuje swoje dziecko
i wlaczyl sie moj tata ktory broni mame bo uwaza ze jej napyskowalam
jego tekst:
"to wychowuj sobie wychowuj i juz is enie odzywaj"
sielanka
no chusteczke mi bylo tu przyjezdzac
ten wiejski klimat mnie skusil
fakt spacerki super
no i babcia HAnie rozpieszcza, sukienczki, pączusie, zabawki, kąpanka... no ale nie wiem trzeba by zrobic bilans korzysci i strat

Ostatnia edycja:
Do góry