reklama

Kwietniowki 2015

Doli właśnie wyczytałam na stronie ze macie w Krakowie ASKOT hurtownie art. Dziecięcych bywasz tam czasem ? Oni też dają kartę rabatową na 5% ale trzeba pierwsze zakupy zrobić chyba na 300zł
To jest właśnie ta hurtownia co mam pod domem :-)

reklama
Widzę, że niemogacych spać jest trochę więcej ;-). Ja się od 4 przewalalam z boju na bok, każdy ruch to niewyovrazalny ból między nogami, dramat jakiś :-(. najgorsza noc była dwa dni temu - w akcie rozpaczy zamówiłam cebuszke, bo z poducha między nogami mi się lepiej śpi. Nie wierzyłam Wam, jak może być niewygodnie w łóżku, a tu sieklo mnie z dnia na dzień dosłownie! Nie kodeksie doczekać tej poduchy :-).

Mąż wyszedł do pracy, ja wstawiłam pranie i zalegam na chwilę w wannie ;-). planuję jeszcze zafarbowac włosy i na 11 zasuwam do endokrynologa.
Powiedzcie mi, jak jestem na l4 i planuje jechać do rodzicow na kilka dni, to muszę zgłaszać to do ZUS w razie, jakby chcieli mnie skontrolować?

Szaj a no nie wygodnie w łóżku jest niestety :-)
Wiesz jeśli nie masz na zwolnieniu zaznaczone ze musisz leżeć to moim zdanie nie musisz zgłaszać ja jestem na L4 od połowy września i nikogo u mnie nie było a w razie czego nie mam na L4 nakazu leżenia więc zawsze mogę coś na mieście załatwiać albo u lekarza być

Właśnie mi ginekolog powiedział, że z urzędu każde l4 w ciazy jest leżącym i ZUS ma prawo kontrolować czy jestem w domu..Już nie ogarniam jak to w końcu jest :-/

No to już nie wiem ale logicznie patrząc to trzeba chodzić do różnych lekarzy na badania skompletować wyprawkę i jeszcze np. Szkoła rodzenia i nie da się być cały czas w domu :-)

Milia, jakbym wiedziała, to by było super :-D. Na l4 jestem dopiero od połowy stycznia, wiec teraz dostanę chyba jeszcze od pracodawcy, bo nie minie 30 dni zwolnienia.

reklama
Jak jest powyżej 20 pracowników, to placi zakład pracy, moja księgowa mówi, że wtedy ZUS nie kontroluje, ale pewności, czy to prawda. Z tym, że jeśli to pierwsze 33 dni zwolnienia to i tak ZUS nie ma nic do tego, jeśli robi kontrolę, to na wniosek pracodawcy. Ale jeśli nie masz, że musisz leżeć, to nie musisz być cały czas w domu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry