• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Hej mamuśki!

Po pierwsze trzymam kciuki za nasze wczasowiczki szpitalne! Myla tylko sie sie cieszyć, ze nas takie rzeczy nie dotyczą, dzieciaczki sa juz coraz większe i maja duże szanse w razie czego.

Co do darcia przy porodzie to ja sie nie hamowałam, krzyczałam tylko przy partych bo bol był obezwładniający. Same bóle do rozwarcia jakos ogarnialam choc jeczałam i poplakiwalam ale najgorzej jak mała wychodziła, myslalam, ze pękła mi łechtaczka :szok: na szczęście nie trwało to długo i szybko wyszła główka (macalam :-D) a zaraz za nia reszta mojej cudownej córci i juz było po bólu.

U nas w każdym szpitalu stoją skrzynki z woda taka w szklanych butelka 0,7 chyba, gazowana i nie plus barek z woda i wyborem herbat, na korytarzach co jakis czas. Ja akurat jak leżałam w sali to miałam to stanowisko za drzwiami a piłam jak smok! Jedzenia wiecej zostawiali u pielęgniarek jakby ktos zgłodniał (śniadania i kolacje) i ogolnie duzo. Mozna było wybrać co sie chce z rozpiski.

Mnie od wczoraj boli brzuch, mała sie rozpycha, juz wieczorem kryzys miałam, maz mnie musiał wspierać bo psychicznie juz jestem zmęczona. Tym bardziej, ze Viki ma fazę na budzenie sie w nocy i ogolnie wymagająca sie zrobiła, chyba jakis skok rozwojowy bo jak nie moje dzuecko!! :cool:

Myla, nie doluj się, każdy przypadek jest inny, nie możesz odnosić tego do siebie.
Doli, może, mówili że steryd może obniżyć ciśnienie, a ja oczywiście na Ip 100/60, dziś nie mierzyli. Ale ktg nie skojarzylam.

A wlasnie miałam pisać, ze moja znajoma urodziła w 31 tyg blizniaki i maja sie super! Nawet z oczkami nie miały problemów, mimo, ze w szpitalu ja nastawiali, ze moze byc rożnie. Mniejsza ważyła niewiele ponad kilogram. Teraz juz maja prawie 4 latka, sa duże, silne i nie różnią sie od rówieśników!

Ja na szybko.
Ciaza jest oznaczona symbolem B na zwolnieniu. I generalnie chodzić można. Aczkolwiek nawet jakby nie można to nigdzie nie jest napisane ze trzeba leżeć w domu.

Myla - powiedz dziewczynie ze nic jeszcze nie jest przesądzone. Moja k ooo ezanka leżała w,zeszkym roku od 18 do 29 tc. Wody wahaly się. Od 2 do 6. Urodziła w 29 t. Młody Filipek ma prawie rok i nic mu nie jest. Rozwija,sie prawidłowo i juz nadgonił dzieci urodzone w terminie.

Spadam do gina. Paa

U mnie położyli teraz dziewczynę z 2 kl gimnazjum po poronieniu, przyszła do niej koleżanka z klasy i opowiada o swojej skrobance i innej koleżance, ktora niedawno urodziła w tym szpitalu. I w kilka par i Mama tej co leży wynajmują wspólnie dom... W tym wieku...

reklama
Miałam wizytę. Ze wzgledu na skurcze jutro mierzymy szyjke. Tak myślę czy jeśli się przez te 3 dni nie ruszyła to myslicie ze mam szanse na wypis? Przecież mogę do lekarki na kontrole nawet co tydzień chodzić

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry