reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Hej mamuśki!

Po pierwsze trzymam kciuki za nasze wczasowiczki szpitalne! Myla tylko sie sie cieszyć, ze nas takie rzeczy nie dotyczą, dzieciaczki sa juz coraz większe i maja duże szanse w razie czego.

Co do darcia przy porodzie to ja sie nie hamowałam, krzyczałam tylko przy partych bo bol był obezwładniający. Same bóle do rozwarcia jakos ogarnialam choc jeczałam i poplakiwalam ale najgorzej jak mała wychodziła, myslalam, ze pękła mi łechtaczka :szok: na szczęście nie trwało to długo i szybko wyszła główka (macalam :-D) a zaraz za nia reszta mojej cudownej córci i juz było po bólu.

U nas w każdym szpitalu stoją skrzynki z woda taka w szklanych butelka 0,7 chyba, gazowana i nie plus barek z woda i wyborem herbat, na korytarzach co jakis czas. Ja akurat jak leżałam w sali to miałam to stanowisko za drzwiami a piłam jak smok! Jedzenia wiecej zostawiali u pielęgniarek jakby ktos zgłodniał (śniadania i kolacje) i ogolnie duzo. Mozna było wybrać co sie chce z rozpiski.

Mnie od wczoraj boli brzuch, mała sie rozpycha, juz wieczorem kryzys miałam, maz mnie musiał wspierać bo psychicznie juz jestem zmęczona. Tym bardziej, ze Viki ma fazę na budzenie sie w nocy i ogolnie wymagająca sie zrobiła, chyba jakis skok rozwojowy bo jak nie moje dzuecko!! :cool:

Myla, nie doluj się, każdy przypadek jest inny, nie możesz odnosić tego do siebie.
Doli, może, mówili że steryd może obniżyć ciśnienie, a ja oczywiście na Ip 100/60, dziś nie mierzyli. Ale ktg nie skojarzylam.

A wlasnie miałam pisać, ze moja znajoma urodziła w 31 tyg blizniaki i maja sie super! Nawet z oczkami nie miały problemów, mimo, ze w szpitalu ja nastawiali, ze moze byc rożnie. Mniejsza ważyła niewiele ponad kilogram. Teraz juz maja prawie 4 latka, sa duże, silne i nie różnią sie od rówieśników!

Ja na szybko.
Ciaza jest oznaczona symbolem B na zwolnieniu. I generalnie chodzić można. Aczkolwiek nawet jakby nie można to nigdzie nie jest napisane ze trzeba leżeć w domu.

Myla - powiedz dziewczynie ze nic jeszcze nie jest przesądzone. Moja k ooo ezanka leżała w,zeszkym roku od 18 do 29 tc. Wody wahaly się. Od 2 do 6. Urodziła w 29 t. Młody Filipek ma prawie rok i nic mu nie jest. Rozwija,sie prawidłowo i juz nadgonił dzieci urodzone w terminie.

Spadam do gina. Paa

U mnie położyli teraz dziewczynę z 2 kl gimnazjum po poronieniu, przyszła do niej koleżanka z klasy i opowiada o swojej skrobance i innej koleżance, ktora niedawno urodziła w tym szpitalu. I w kilka par i Mama tej co leży wynajmują wspólnie dom... W tym wieku...

reklama
Miałam wizytę. Ze wzgledu na skurcze jutro mierzymy szyjke. Tak myślę czy jeśli się przez te 3 dni nie ruszyła to myslicie ze mam szanse na wypis? Przecież mogę do lekarki na kontrole nawet co tydzień chodzić

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry