reklama

Kwietniowki 2015

Bo ja lubie miec wszystko wczesniej przygotowane zeby bylo po mojemu :) a jakby cos sie dzialo i musialabym leżeć to kto by to zrobil... juz sie nie moge doczekac az mi sie na suwaczku 3 z przodu pojawi :)

reklama
Sataga litosci ja nie mam nic poszykowane wiec wcale mi sie nie spieszy do kwietnia.

Doliores koszulka super. Ja musze zobaczyc co mam po pierwszym. Ale w domu to pamietam ze szybko wrocilam do zwyklych bo na ramiaczkach i dobry dostep tylko do szpitala cos potrzebuje.

Ja do porodu od kogos zmałpowalam i kupilam zwykla koszulke bawełniana biala w Decathlonie tylko rozmiar jakis duzy. Tania byla. Do tego nie bylo problemu odeprac. Lezy gdzies i czeka. Uzywana ok 5 h tylko.

Mi sie ostatnio nawet dobrze spi poza czestymi wizytami w kibelku. Zebym tylko nie wykrakala :/
Asiatpil mi tez wygodniej na prawym . A zmiana boku tragedia czuje wtedy jakbym miala z 90 lat:/ z tego co pamietam tego najbardziej nie moglam zniesc w 1 ciazy. Budzilam M zeby mnie popchnal ale to bylo w 9 msc a nie 7 :/

Dobry wieczór,

To ja już nie wiem czy ja za bardzo na luz nie wrzuciłam. U mnie końcówka 32 tygodnia a ja tak naprawdę ani nie mam wszystkiego ani nic nie jest przygotowane.:baffled:

Łóżeczko jeszcze nie zamówione, fotelik nie kupiony... hmmm.. jakoś nie mogę się zebrać... Od piątku mam gości więc czasu nie będzie ale postanowiliśmy że po ich wyjeździe i następnej wizycie u gina - do końca lutego postaramy się już mieć wszystko. Tym bardziej że wg lekarza jest duże prawdopodobieństwo że za 5 tyg tygodni będę już rodzić:nerd:

No zobaczymy.. Moja siostra też miała nie donosić do terminu a urodziła tydzień po :confused2:

edit:
Marela to widze że nie jestem sama :) A już myślałam, że jakaś niepozbierana jestem ;)

Ostatnia edycja:
Ja dziś ubranka prasowalam. Na jutro została mi ostatnia tura i będzie koniec. ;)
Ja mam do szpitala zwykłą koszulkę nocną kupiona na targowisku za 18 zł. Przy pierwszym porodzie poplamilam koszule chyba jodyna po cc i nie szło spać, wiec teraz się nie cyrtole i najwyżej od razu po szpitalu koszulkę wyrzuce:p
Na razie do szpitala mam użytkowane pampersy, chusteczki nawilżane, rożek i ciuszki dla młodego. Dla siebie mam koszule nocną i czekam na paczkę z allegro z podkladami poporodowymi, majtuchami jednorazowymi itp. Myślę, że w tym tygodniu juz paczka przyjedzie i będę mogła spać spokojnie. 3 marca mam wizytę i będzie wyznaczona data cc. Myślę, że to będzie coś koło 25 marca :eek: bo tak kolo tygodnia wcześniej robią cc niż termin porodu.

Czesc Dziewczyny!
Chcialabym sie do Was przylaczyc, termin porodu mam wyznaczony na 15 kwietnia :) Szczerze mowiac to juz sie nie moge doczekac :)) Od okolo tygodnia robimy z mezem powoli zakupy, na wszelki wypadek wole byc przygotowana a poza tym juz nie moglam sie doczekac. Jutro mam wizyte u ginekologa; ciekawe ile moj synus juz wazy...
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie :)

Kuklaki za 5 tygodni skończę 37 tydzień więc już ciąża będzie donoszona. Ale prawdę powiedziawszy to aż tak mi się nie śpieszy choć też nie chciałabym przenosić.

Joanna witaj.

Margo ja mam niby duzo po starszym ale wszystko u rodzicow. Ciuszki ktore kupilam popralam tylko nawet nie prasowane. Narazie jeszcze nie mam na nie miejsca ;) M ma oddac jedna swoja polke;) ja oddalam starszemu;)
Dzis kupilam pieluszki i chusteczki bo bylismy w selgrosie. To moj pierwszy zakup oprocz tych kilku ciuszkow przez fb ale one w wiekszosci rozmiary 68-74. A i mam majtasy siatkowe bo robilam zakupy na DOZ i dorzucilam. I to tyle;) Mi najgorzej sen z powiek spedza wozek bo albo mi nie pasuje albo cena ..... troche za duza :/ . Ogolnie to duzo i tak nie bede kupowac nawet kremow itp. Starszy nic nie potrzebowal. Np. Caly duzy sudocrem wywalilam bo starczyla nam probka malego co dostalismy w szpitalu i uzywamy w razie potrzeby wszyscy. Wiec teraz pasuje a jak cos bedzie potrzebne dokupie.

A i zapomnialam dzis wizyta. Wszystko ok. Pozamykane . Anemii juz nie ma tzn. dolna granica. Ogolnie wszystko super. Wiem ze po 33 tyg ma mi robic ten GBS . podobno takie sa teraz wymogi. Bo mowilam jej ze z pierwszym tego nie mialam. A ona ze co chwile cos zmieniaja.

Marela to gratki wizyty:tak:
Ja wozka tez nie wybralam jeszcze, tu z tanszych to malo, jak idziesz do sklepu to ze 2 modele z tanszych a reszta firmowki drogie:no:

reklama
sataga mi też zostały takie zakupy :P wybrane mam wszystko tylko sama się stopuje z zamawianiem :P

Kuklaki ja siedzę jak na szpilkach 6 min do końca aukcji i idę kąpu kąpu :-D:-D

Margo ja na Twoim miejscu juz bym spakowana była ;D w końcu to nie przelewki hehe

magdalena nie pomyślałam o tym... z tą blizną hmm.. dzięki.. u Ciebie koniec już bliski :-D

joanna hej

marela dziwne, że przedtem Ci nie robili przecież Twój synek nie jest taki duży :szok:ja miałam robione, teraz też i kuźwa w luxie też z odbytu biorą...wtf...fajna atrakcja nie ma co..2w1.. w 1 ciązy mi wyszło dodatnie więc teraz pewnie też mam, ale wtedy w tyłku nie grzebali :zawstydzona/y::-D

zauwazyłam, że brzuch mi twardnieje odrazu jak mi się chce siku macie tak ??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry