• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

Doli powiedział mi że szyjka długa ale mięka i że rozwarcie powoli się powiększa i że jeśli będe leżeć odpoczywać i unikać wysiłku fizycznego to DOTRWAMY do rozsądnego terminu porodu... W przeciwnym razie urodzę zbyt wcześnie bo ta szyjka mięka nie trzyma tak jak powinna... No i teraz się trochę boje o malucha i wyluzowałam...oby dotrwać do połowy marca...

Vesunna fajne takie wyjazdy na wieś ;) ja już na wyjazdy się nie nadaje..najlepiej mi na swojej kanapie :))

Renatka też miałaś sen...masakra :(

reklama
Hej dziewczyny

Współczuję takich nieprzespanych nocy i tych koszmarnych snów. U mnie jak coś się śni to zazwyczaj spokojnie i nie budzę się.

Ja juz mam zaliczoną kosmetyczkę., Manicure i pedicure zrobione :-) Sama to stóp sobie nie zrobię już nie ma szans. Tak samo mam problem z goleniem podwozia koszmar jakiś.

Mamy już złożone łóżko dla starszaka i przygotowaną komodę dla maluszka więc w końcu będę mogła coś przygotować. :tak:

Dobry

Dzień dobry. W nocy obudziłam sie mokra od potu. Łącznie z ukochana podusia. Mąż,zebrał sam Tysiunie do żłobka a ja mogę umierać nadal.

Magda a eferalgan można,w ciąży?

Ja kolejna,wizytę mam standardowo za 3 tyg a później juz co tydzień. Teraz mówi ze,szyjka bez zmian, (0statnio prawie 4,5 cm) zero rozwarcia mloda,wazy od 2117-2157 i ma prawo spojenie mnie bolec bo bardzo nisko siedzi.
Poza tym pobral mi próbkę i za tydzień wyniki gbs.
A co do tej arytmi - u mnie jest tak ze idzie,sie najpierw przez polozna ktora spisuje wyniki badan i wypisuje zwolnienie, wazy (wg ich wagi od poczatku przytylam 4 kg - z tym ze zaczela mnie,ważyć od momentu jak schudłam a anie od 1 wizyty. A i w pełnym opakowaniu) potem ciśnienie moje i tętno dziecka. I pierwsze ona wychwycila ze nierównomiernie bije. Wiec ginowi powiedziała,aby jeszcze przy usg sprawdził.

I przy usg Wyszlo ze tętno przez 3 sek 120 a po chwili na kolejne 5 sek 146 i tak sobie skacze. Wiec na,wszelki wypadek skierowanie na ktg wypisal i kazał do siebie jechac. Ale mówi ze to się ma prawo wyrównać. Bo jeszcze nie wszystko rozwinięte jak trzeba.

W szpitalu pilozna pocieszyla ze takie odchylenie to nie odchylenie. Na ktg ladnie wychodzi. Bo rów nomiernie. Poza tym do porodu i tak nic z tym sue nie da,zrobić. Obserwować i tyle.

Ale te twoje dziecko juz duze:szok: Kuruj sie:happy:

Dobry :)

Kuklaki ja nie używam soli :p nie lubie ...no z tym staniem to ciezko nie stać nieraz w pracy ... Ale dzieki :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Olusia , Natasza no postaram sie przystopować :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Milia83 straszna historia z ta dziewczyna ze styczniowych :(

Olusia to idz teraz spac :) , zgaga męczyła ?

Doli Tobie rownież zdrówka :)

Ja zaraz z Emily termin mam wiec wam miłego dnia :)

Karina biedna mala sie nameczyla ale co tu poradzic, oby na rentgenie juz nie plakala.

Margo ale sen. Scene zrobic to nie pomoze tylko nerwy bez powodu wieksze. Mam nadzieje ze milo czas z kolezanka spedzisz.

Witam :tak:

jak już ostatnio pisałam czytam w miare na bieżaco , ale weny brak , na dodatek chyba końcówka ciąży działa na mnie żle :-(

w skrócie co u nas , ostatni tydzień był kumulacją wizyt , w piątek 13 było ostatnie dokładne usg "anatomi płodu " , wsio w porządku , syn pozostał synem , waży 1900 g i wyprzedza tp o tydzień :-) wczoraj standardowa wizyta u gina , rozwarcie się nie powiększyło, szyjka dalej skrócona , ale nie jest gorzej niż ostatnio tylko strasznie miękka więc zalecenie leżenia bez zmian:-( wyniki krwi i moczu juz nie tak kolorowo , słaba hemoglobina a w moczu bakterie i leukocyty czyli dodatkowo na koniec faszerujemy się tabsami :-(

super ,że u większości wizytujących w sotatnim czasie wszystko wporządku i szyjki wystopowały :-):tak:

aylin - zdrówka :tak:

karina - &&& za wizyte

myla - współczuje stresu i nieprzespanej nocy :-(

Kifsi no to lez i pachnij, gratki wizyty dobrze ze z synkiem wszystko ok.

Myla ty znowu stresy bidulko.

Ja dzis nie wstalam pozno bo musialam do konsulatu jechac zalatwiam dokumenty do slubu, denerwuja mnie w tych urzedach wszystkich, co jeden to inaczej mowi i badz tu madry:no: Mam nadzieje ze zdaze zalatwic przed porodem ten slub.
Czytam o tych jajkach i mi smaka zrobilyscie ide sobie jajecznice zrobic bo jeszcze nic nie jadlam a mam swieze jajeczka ze wsi:happy:

Renatka jak czytałam Twój post to tak się ośmiałam że masakra, bo kiedyś miałam podobny sen.
U nas na wsi jest taki jakby klub. Niby dla młodzieży ale i jako takie miejsce spotkań. I mój mąż poszedł tam spotkać się z kolegą a ja zostałam w domu (to jest jakieś 100 metrów od naszego domu), Po jakimś czasie dzwoni do mnie dziewczyna co tam pracuje i mówi żebym szybko przyszła. Ja brzuch pod nosem zanim się ubrałam to chwile zeszło. Poszłam a ona mi mówi idź do łazienki. Poszłam, otwieram drzwi a tam jakaś laska klęczy przed moim mężem i "robi robote". Taka obudziłam się wściekła że jakby mój się wtedy przebudził i odezwał się do mnie słowo to zabiłabym go na łóżku.

Także jak widać kobieta w ciąży ma różne "odchyły" :)

Anulka90 :-D:-D:-D śmiać mi się chce, mi ostatnio się śniło, że mój M chciał wyjechać za granicę ze swoją byłą :wściekła/y:, a jak go zapytałam co ze mną i z dzieckiem to powiedział "no przecież to twoje dziecko to o co ci chodzi"... jak się obudziłam to nie było mi do śmiechu, ale jak sobie pomyślę jak bardzo byłby mój M zaskoczony awanturą z rana, w zasadzie o nic bo biedny niczego swiadomy nie byl, to aż mi go żal :-D:-D:-D

Kuklaki mi sie sni ze mnie dinozaury gonia, ze ktos mnie porywa... normalnie masakra... :tak:

No ja juz zjadlam 1 obiad... a za nie cale 2h drugi obiad... he he

Anulla odchyly he he dobre !!:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry