• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Hej
uff posmażone ale mnie moje patelnie wkurzają jak kupię nowe to te z hukiem wylecą.

Na anemię można sprubować taki pdzepis, dostałam kiexyś od techniczki na emeryturze z którą pracowałam.Pół ciąży go szukałam i ostatnio jakoś cuden na niego wpadłam:

-pokroić buraka do dzbanka
-dodać kromkę chleba razowego
- 2-3 łyżki mąki do zakwaszania, razową taką jak do żurku
- zalać przegotowaną wodą
- odstawić na 3-4dni
-pić można dośłodzić

jednak nawet jak ci się wydaje że przepis prosty to trzeba zapisać łopatologicznie bo po latach już się nie pamięta :/.

Ummm. Leże w swoim łóżku. Jak miło. Trochę wyluzowałam. Faktycznie zdąże, prasowanie może w pn. jak mała będzie w przedszkolu, koszule mi doschną to też się spakuje. Jutro luzik, jak będzie pogoda idziemy z małą na spacer do superpharm, muszę sobie coś kupić ekstra nawilżającego, bo po tym szpitalu choć normalnie mam tłustą cerę to teraz jest przesuszona i podrażniona, i swedzi jakbym jakieś uczulenie miała. Może powolutku damy radę.

Po baaardzo długiej nieobecności postanowiłam się odezwać, choć nie wiem czy powinnam :zawstydzona/y:.

W sumie to nawet nie wiem co napisać, głupio tak nie pytanym pisać o sobie :sorry:.

Zauważyłam, że kwietniówki to "szpitalne" ciężaróweczki w większości. Szkoda, że tak trafiło.

Na szczęście już bliżej niż dalej - oby do kwietnia :-)

Pije kieliszek pokrzywy. No nic teraz zaczelam brac żelazo, biore z sokiem pomaranczowym (sama wyciskam) bo niby lepiej sie wchłania...

Z buraczków to sie słabo wchłania, piłam sok w zeszłej ciazy i nie pomagał. Za to pokrzywa mi pomogla, tylko teraz kupiłam zwykła (bez miodu i żurawiny) i słabo mi wchodzi...

Kuzwa a mnie te rozstępy dołują strasznie :no:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry