• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Anemonne jak tak czytalam to nie ma pewności czy olej rycynowy z wiesiolka i liście malin przyspieszają ale nie zaszkodza :p tzn wiesiołek i malina bardziej pomaga szyjce się rozluźnić i niby dziewczyny które braly dowcipnie oeparol pisały że poród przebiegł sprawnie i skurcze były do zniesienia ale ciężko stwierdzić czy po prostu taki miały poród czy rzeczywiście cos pomogło...
Na zawodach to olej rycynowy pili żeby opróżnić jelita haha :D

Doli wiem że zaczniesz od nowa i obstawiam że to będzie jeszcze dzisiaj ;p dzien bez schiz to dzien stracony :D

Doli niespecjalnie się tym przejmuje, będę się zastanawiać nad zbędnymi kg juz po porodzie. . w końcu młoda musi z czegoś wysysac skoro na duże cycki nie może w moim przypadku liczyć - może będzie wysysac z bioder i udek?

:-D
A ja już też prawie doczekałam się łóżeczka, znajomy mojego P. był w łodzi i przywiózł do zakopanego, jeszcze tylko mój P. musi je odebrać, no ale jakoś tak od niedzieli nie ma kiedy :-[ :-(
to już prawie prawie.

Oltoma stres gigant z tętnem. Wypij jakąś meliskę na wieczór ja zawsze jeszcze w nocy przeżywam i jakieś głupoty mi się śnią:eek:.

Był teraz mój lekarz I mówi żebym szła do domu jutro. Jak będzie w domu wyższe to spowrotem i robią Cc. A jak nie to po poniedziałkowej wizycie mi zrobi.

Jak tylko Ci skoczy to jedź i się nie zastanawiaj a teraz to tylko spokój :-(.
Będzie dobrze musi być. A jakie teraz masz ciśnienie?

W piątek fajne zaćmienie słońca się zapowiada. Byłam w castoramie i szkiełka do maski do spawania kupiłam. 2 zostawię w domu a 3 dam do szkołu Filipa żeby im pokazali w szkole ok. 10.50 będzie.

Dziś byliśmy u psychologa załatwiać resztki do zaświadczenia o zespół aspergera jeszcze musimy odświeżyć opinię od logopedy i pedagoga bo data ważności minęła ciekawie czy zdążę go sama pozawoźić :-p.

A dzisiaj miało już nie wiać a jest gorzej niż było:crazy:.

Doli tylko Ty mnie zrozumiesz jak się ciesze ze na weekend pójdę do domu zrzucić balast. Hehe. Podobno po Cc 2 to masakra. A ja jak 3 dni nie byłam to do poniedziałku to tydzień będzie

Doli - prażę dużo sezamu, a potem go mielę z z olejem kokosowym na bardzo gładką masę. Jak się nie chce to można od razu kpić paste tachini w słoiku :) Do tego sporo miodu i do lodówki na płaskiej blaszce. ale to dlatego że ja nie jem cukru a jeśli ktoś je to jeszcze lepiej jak się ugotuje taki gęsty syrop cukrowy ala karmel i wymiesza z takim sezamem zmielonym bo potem super twardnieje :) A sezam na ogromną ilość wapnia, a ja jako roslinożerna chętnie wapń przyjmuję :D

Pat - no właśnie też tak czytałam i byłam ciekawa czy u nas jakieś dziewczyny próbowały:) Podobno te liście malin mają prostaglandyny czyli to samo co męskie nasienie i ma to działać zarówno naskurczowo jak i przyspieszać dojrzewanie szyjki. W szpitalach jesli nie działa np. kroplówka z oksytocyną to podają dopochwowo własnie żel z prostaglandyną. tylko ciekawe ile tej substancji jest w herbatce:)?

No to tyle wyczytałam:)

Aga gratulacje udanej wizyty :):tak: który masz tydzień, bo nie widać suwaczka?Ja miałam wczoraj w szpitalu usg i mój mały w 37t5d miał 2950g, więc taki nie za duży, nie za mały... :-D

Muminek z tym ciśnieniem to masz tak jak ja :tak:;-) ile razy się mnie pytali czy ja normalnie funkcjonuję przy takim ciśnieniu :P

Anulka jak Cię wypiszą do domu, a nie daj Boże ciśnienie skoczy to od razu jedź do szpitala. Niech działają. Anulka z tą 2 po cc to jest prawda. Ja byłam w szpitalu dni po cc i nie byłam z tym w wc. Dopiero jak wróciłam do domu, to sobie spokojnie usiadłam i zrobiłam co trzeba. W szpitalu pytali "czy stolec był", ja twardo mówiłam, że tak, bo inaczej czopki dają i czekają aż wyjdzie :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Anulka ja w szpitalu tez 6 dni trzymalam a jak wróciłam do domu to czyscilo mnie dwa dni :o latalam do toalety co chwile...
Ale chyba i po cc i po sn 2 nie jest za miła... Dlatego ja zaopatrze się w czopki glicerynowe bo jak miałam problemy to z ich pomocą nawet się napinac nie trzeba bo dwojeczka wyskakuje :p jak je kupowalam to ciocia farmaceutka mi powiedziała "wizyta w toalecie będzie łatwa mila i przyjemna" i rzeczywiście haha :d

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry