reklama

Kwietniowki 2015

Anulka jak mój starszy zje kanapke z nutellą na noc to o spaniu moge zapomnieć serio.. dostaje jakiegoś turbo powera -_-

dygotka bebiko i bebilon to jeden producent, z tym, że bebilon jest produkowany poza PL a bebiko w PL stąd różnica cenowa, tak samo kartonik- a tu pudełko itp. skład mają niemalże idetyczny. szczerze to wątpie w to, żeby po bebiku bardziej dzieci tył, chyba, że jedzą więcej niz "powinny" , bebiko ma sacharoze a bebilon nie może o to w tym chodzi

edit:

sprawdziłam jedno i drugie nie ma sacharozy ( nie wiem jak z mlekiem 1 bo mam 2 w domu ) za to wartość kaloryczna w 100ml taka sama, cukry bebilon: 6,5 bebiko: 8,5
no i bebilon ma dha

nie bronie bebika bo żąden interes w tym mój i starszego zatwardzało to mleko ale równie dobrze, można tak mówić o każdym mleku

o humanie albo nan które mają wersje bardziej kaloryczne...

co do kaszek to aneczka też tak uważąm, nestle ma sporo mniejszą gramature od holle czy topfer i skłąd też gorszy bo co to jest 0.0ileś tam % owoców w kaszce?? serio ????

Ostatnia edycja:
reklama
Temat karmienia tak jak inne dotyczące dzieci jest troszkę kontrowersyjny. Wiadomo, że każda mama chce jak najlepiej. To co dajemy dzieciom jest niestety weryfikowane troszke przez finanse, troszke przez dostępność produktów, a także troszke przez same nasze dzieci. Są produkty nawet super jakościowe, których dzieci się nawet nie tkną, a te "mniej jakościowe" będą wcinały bez opamiętania. Ważne, żeby dzieci miały pełne brzuszki.Tak jak w przypadku mojej starszej, jest taki wybór kaszek, i mlecznych i z owocami, a ona nie chciała jeść wszystkimi pluła - tylko kasza manna ze zwykłym mlekiem od krowy i tak jest do dziś, jest tyle różnych płatków do mleka o różnych smakach i kształtach, a ona dalej tylko kaszka manna z mlekiem prawie, że obowiązkowo rano i wieczór. I cóż chciałabym i coś bardziej wartościowego, ale nie zje.:-)

ja jestem przeciwniczką-nakarmienia byleby zjadło więc tona cukru
co to to nie...

asia dobrze znam temat jedzenia 4 rzeczy na około...na szczęście wybrnęłam z płątków czekoladowych i teraz tylko kukurydziane jak już coś.uff..

Ale przecież bebiko wcale tak dużo tańsze nie jest...35zl za 800g to nie jest super tanio ;) tak się utarło że bebiko jest tanie.
A co do tycia po mm...to tak naprawdę po większości mm dziecko może szybciej przybierać na wadze, jest jednak "cięższe" niż mleko matki. No i na opakowaniu jest dokładnie ile dziennie mm dziecko może zjeść a nie zawsze się tego trzyma...bo dziecko zapłacze Ti pewnie głodne i siup butla w dzioba ;)

no dokładne, sprzedawana jest mniejsza gramatura..kartonik chyba 350 gr..
a hipp bio combiotik o takiej samej gramaturze za 15 zł można kupić..

najdroższe są chyba enfamil i bebilon ten nowy w srebrnej paczce

a jak poczytacie składy mlek to najlepiej wypada hipp bo reszta ma te oleje palmowe i tauryny

Nie ja też nie mówię, że ma być byle co, ale jak ma dziecko wogóle nie jeść, albo nabrać niechęci do jedzenia, bo będzie zmuszane do jedzenia rzeczy, które wogóle mu niesmakują to z dwojga złego wolę, żeby zjadło to gorsze jakościowo, to jak dygotkaa powiedziała, skoro ktoś dopuścił takie czy inne jedzenie do jedzenia i ma jakieś tam testy i atesty intytutów tzn, że nie jest takie najgorsze. Zresztą niby najzdrowsze mleko matki to po co z niego rezygnować. Ja nie wiem, jak już wspomniałam nie interesowałam się tym, negatywnych skutków swojego karmienia nie widzę, i mam nadzieję, że nie zobaczę. A jeśli chodzi o małą jeszcze z miesiąc nie myślę o kaszce, zobacze co 3.09 powie pediatra, ale jak dotąd mała ładnie przybierała na moim mleku i raczej nie będę go zagęszczać. W 6 m-cu ze względu na ten gluten będę podawała może z 1-2 łyżeczki kaszki ale jakiejś najprostszej pewno też manny ze swoim mlekiem. A potem zobaczymy.

reklama
oho jaka dyskusja o jedzeniu :) ja tam sie ciesze ze teraz jemy bardziej swiadomie i gdyby kiedys mi ktos powiedzial ze w kaszkach bobovita jest tyle cukru i sa lepsze to tez bym kupowala te lepsze :) jogurty owocowe tez sie wtedy kupowalo i bylo ok a teraz bede kupowac jogudrt naturalny i dodawac owoce wlasnorecznie robione zupelnie bez cukru :) o czym wogole nie myslalam 10 lat temu haha owoce wlasnorecznie przerobione hahaha
a co do bebiko to ja nie zauwazylam zeby dzieci po nim tyly ;P syn to wogole jest chudy , corka szczupla tylko bardzo wysoka a najbardziej tyly wlasnie na moim mleku :) mi pediatra kazala zaczac dokarmiac mala warzywami zeby mi tyle na cycu nie tyla :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry