reklama

Kwietniowki 2015

Tabasia, tragedia z tą opieką nad cieżarnymi u Was... opieka okołoporodowa juz zupełnie na innym poziomie, ale czy nie może być jedno i drugie dobrze...:no: chociaż tutaj ja lekarzom na nfz nie dowierzam, u ginekologa na nfz nigdy nie byłam i mam nadzieję, że nie będę musiała. Więc też chodzę prywatnie. No ale u nas w szpitalu, jak coś się dzieje, to badają...

Natasza, to trzymam kciuki, żeby się okazało, że masz przeciwciała, na razie się nie martw, na szczęście to juz taki okres, kiedy dziecko jest już coraz lepiej rozwinięte, coraz silniejsze, gdyby to był pierwszy trymestr byłoby dużo gorzej. A pewnie wcale nie złapałaś tej ospy, bo za krótki kontakt był.

Olusia, ja ze swojej strony jeszcze mogę Ci doradzić, żebyś usiadła przy oknie, bo mi 2 x tak słabo sie zrobiło, że myslałam, że zemdleję, uchylenie okna mnie uratowało...

reklama
Cześć dziewczyny,

Witam się po świętach. Objedzona że aż strach. Na wagę nie wchodzę bo przed świętami było 10 kg na + :eek:
Wykończona jestem że ruszać się nie mogę... A odpoczywać miałam i się nie przemęczać... Marzenie... zwłaszcza jak się miało 9 osób na święta. Mama pomogła w przygotowaniach ale i tak nie wiedziałam jak się nazywam:eek: Dziś goście pojechali a ja zabrałam się za sprzątanie. Dałam radę zrobić parter i łazienkę i padłam. Reszta jutro..

Magda ja bym wzięła ciuszki od kuzynki a czy ich użyjesz czy nie to już druga kwestia. Z własnego doświadczenia wiem, że nie mogłam patrzeć na żadne dziecięce rzeczy. Jeszcze nie mogę. Dlatego mimo że u mnie 27 tydzień nie mam nic dla maluszka. Ale to kompletnie nic. I nie wiem kiedy się odważę pójść na pierwsze zakupy. oby mnie tylko poród nie zastał :szok:

Z piersi mi nic nie leci. W pierwszej ciąży zaczęło dopiero po porodzie więc pewnie tym razem też tak będzie.

Myla jak samopoczucie? Lepiej trochę? Trzymaj się.

Tabasia ja tez prywatnie do gina latam bo tak na ubezpieczenie to 2 usg, spotkania z położną i chyba jedno badanie ginekologiczne przez całą ciążę. Tu też selekcja naturalna. Wcześniaki ratują dopiero po skończonym 26 tyg. Do mnie podchodzą trochę inaczej ze względu na komplikacje w pierwszej ciąży.

Hej
i ja sie odezwe po świetach , choc ledwo zyje. Niewiem co sie dzieje ale od 3 dni ledwo zyje. Znowu zgaga i mdlosci;/

Myla - teraz juz bedzie tylko lepiej .
Neta- pamietamy pamietamy.
Tabasia- no niezle z tymi badaniami, niejedna z nas by osiwiała jakby tylk tyle i takie były .

Kurcze dopiero czytalam a juz niewiem co komu mialam odpisac;/
U mnie z cyckow pocieklo raz i narazie cisza i niech tak zostanie. Cycki nie bola. Pamietam ze na poczatek uzywalam belli ale nie dawaly rady, a pozniej to kupilam aventa wielorazowe .

Co do prezentow to u mnie w wiekszosci planowane- tzn od M 4 bransoletki (sama sobie wybrałąm ) , portfel no i ksiazke. A tak to garnek ;) , słodycze .

Na glukoze musze pojsc 8 stycznia bo tylko w czwartki mam z kim syna zostawic z samego rana a wizyta 14. Tez nie boje sie picia tego tylko najgorzej jak tam wysiediec 2h ;/

Aylin, ja niestety nie pomogę, bo nie mam.

Margo, to teraz odpoczywaj i nie przesadzaj z tym sprzątaniem, powolutku sobie zrobisz wszystko.

Zapisałam sie do szkoły rodzenia na styczeń i okazało się, że muszę mieć zaświadczenie od gina, że mogę brać udział w ćwiczeniach. Wysłałam po nie męża, bo akurat w poniedziałki przyjmuje, pojechał i przepadł...

Natasza no rzuca się. Jest chyba obrócona przodem do kręgosłupa bo nie czuje ja kopie nóżka tylko takie rzucanie w brzuchu i wiercenie się ale czuje wyranie więc ok ;)

Myla to aby jestes spokojna jak malutka sie wierci:tak:

Pat mozna siedziec, lezec i nic nie robic.... he he :tak:

Ja na plusie 4-5 kg :tak:chociaz mysle ze przez swieta jest wiecej.. nie chce wchodzic na wage nawet.... he he

Olusia ty masz blizniaki i masz prawo wiecej przytyc a tyle co sie nacierpialas z wymiotami i z nie jedzeniem prawie niczego to teraz mozesz pojesc na co masz ochote.:tak: Dobry pomysl z ksiazka, povzytasz i zleci.
Mnie cycki nie bola, troche mi urosly na poczatku a ostatnio przestuj, i nic mi na razie nie cieknie.

ale tu się dyskusja na temat kg rozpętała :-D myla idziemy razem płakać... ja mam dobrą dyszkę na plus, a na punkcie wagi mam ostatnio obsesję:-( w pierwszej ciąży jakoś mniej mi to przeszkadzało, a teraz każdy kg przeżywam. No i boję się, żeby maluszek nie był "wielki" bo mówią, że im więcej się je i tyje, tym dziecko większe....

dzięki dziewczyny za rady. Przemyślałam sobie to wszystko i wezmę od kuzynki wszystko co ma dla mnie uszykowane. Wiem, że dla niej to będzie strasznie ciężkie, ale zawsze będzie miała świadomość, że mogła komuś pomóc. Czy z tego coś wykorzystam, to się okaże w praniu... nie wiem co zrobię. Ona te wszystkie rzeczy wywiozła do mieszkania swojej babci, żeby na to nie patrzeć. Wcale się jej nie dziwię.

a mój brzuszkowy smyk daje czadu. Im więcej się kręci, tym częściej brzuch mi twardnieje... Najlepiej jak się rozpycha to brzuch z jednej strony płaski, a z drogiej wielka górka się robi, aż wszystko boli... jutro mam badanie glukozy. Masakra jak to przeżyć :wściekła/y:bleeee
a dziś troszkę zmieniłam sposób odżywiania - rano na śniadanie dwie kromki chleba z żółtym serkiem i szynką plus kubek kawy zbożowej z mlekiem (pierwszy raz nie nażerałam się na siłę - bo przecież teraz mogę:tak:), teraz mnie głód chwycił to jogurcik jogobelli mały poziomkowy z miseczką płatków kukurydzianych. Zjadałam i ie powiem, głód pokonany. Małemu chyba też to smakowało;-)

mleko widzę leci nie tylko ze mnie. Na razie nie jest źle, więc wkładek nie zakładam, ale pamiętam, że jak karmiłam pierworodnego to chyba z belli miałam wkładki laktacyjne i dawały radę, a na noc wkładałam pieluchę tetrową.

Idę kończyć obiad. Dziś pomidorówka z ryżem na kaczce od rodziców gotowana :tak: pogoda na dworze piękna - słonecznie i minus trzy stopnie, więc może na chwilę wyjdę i tego mojego czteroletniego leniwca wyciągnę :-D:tak:

Magda mysle ze dobrze robisz, wez a zobaczysz pozniej czy moze cos uzyjesz czy nie.
Moje tez mi robi taka gorke z jednej strony:-)

Ja po dzisiejszej wizycie mam 2kg na plus :-( czyli razem już +5kg ehh... diabetolog mówił abym trochę ograniczyła kalorie ale jakoś strasznie się nie czepiał gorzej będzie jutro z położną: -)
Odebrałam wyniki i zrobiłam sobie badanie na przeciwciała ospy- jedno badanie zapłaciłam 61zł !! Masakra i na wynik muszę czekać od 5do 10 dni i narazie nic więcej nie mogę zrobić czekam co mi jutro powiedzą

Myla najważniejsze że się rusza :)

Natasza mam nadzieje ze nie zlapiesz ospy, na szczescie nie siedzialas dlugo z malym.

Natasza mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :)

Dziewczynki Wy o tych ginach a mnie tam nikt nie bada (oprocz 2 wizyt prywatnie)... krew mialam w 13tc,mocz paperkiem w 24tc. 2 usg i na razie tyle. Za tydz.glukoze i 14.01 polozna :/ pozniej rodzinnego i tak do porodu.
Moze jak zaczne rodzic to mnie zbadaja :))

Pojde do gina prywatnie moze za miesiac...

Szaj daj mi kopa na rozruch zebym siadla do pisania... jeeej jakiego mam lenia :( :( :(

Wow, ja krew i mocz co miesiac. Do pisania sie dasz jak przyjdzie natchnienie

U mnie tesciowa byla dzisiaj, objad przyniosla wiec mam luz.
Ja tam sie nie nudze, albo w necie siedze albo tv ogladam a ostatnio sie wzielam za wyplatanie z papierowej wikliny 101_1448.jpg101_1449.jpg101_1450.jpg

Załączniki

• 101_1448.jpg
    101_1448.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 49
  • 101_1449.jpg
    101_1449.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 50
  • 101_1450.jpg
    101_1450.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 48
Dziewczyny wlasnie sobie zrobilam bombe kaloryczna - frytki !! ale pyyyyyyszne !! :tak:

Kuklaki masz racje tyle co ja nie jadlam, co mialam mdlosci i wymioty, co bylam na kaszkach albo na zupce to teraz musze sobie nadrobic he he :tak:

p.s super koszyki

Tabasia
powodzenia w pisaniu pracy, cos o tym wiem, sama sie dlugo za to zabieralam, wolalam co innego robic niz pisac... na pewno masz podobnie...a ile str minimum musisz napisac?:tak: ja akurat pisalam o konkretnym przypadku - stiudium przypadku medycznego

reklama
Kifsi ja w tej ciazy tez wiecej przytyłam ..., i mam wiecej dolegliwości i mniej siły. Tak to jest każda ciaza inna ..

Olusia mnie cycki teraz nie bolą , ale wczesniej tak ..., jedyny problem ze nie mam miejsca z przodu lol zeby np. Ręce założyć :p

Tabasia to hardcore z tymi badaniami :(
Tez bym prywatnie cisla ...

Ja tez sie do chorych zaliczam :( , jedno nie przeszło a drugie przylazło ...

Wszystkim chorowitkom zdrowia zycze :)

Ide do pracy ...
Śnieg spadł :p szok .., nie pamiętałam juz jak on wyglada lol

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry