reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Nacias, chyba wszystkie dzieci kochają szczerze i bezinteresownie :) Ludzie mają trochę fałszywy obraz osób z ZD jako zawsze wesołe i uśmiechnięte, a one też mają swoje smutki, aspiracje i frustracje z tym związane. Wiele z nich zdaje sobie sprawę z własnych ograniczeń i nie są przez to szczęśliwe. Czytałam wypowiedzi dorosłych z ZD, których drażnią takie stereotypy. Nie wszystkie dzieci i dorośli z ZD są tacy sami, tak samo jak ludzie bez wady genetycznej sa różni. Mają po prostu wspólny zespół cech, ale też nie są one u każdego takie same.
Do każdego więc należałoby podchodzić jednak indywidualnie.
A z tym przytulaniem to jest też troche dlatego, że ZD zawsze towarzyszy obniżone napięcie mięśniowe i kiedy się przytulają, to są takie miękkie, przyjemne, lgną całym ciałem :)

Lekarz z poradni wad i zaburzeń rozwojowych, widzę, że ma większą wiedzę niż zwykły pediatra, ale idzie trochę wg schematów.

Widzisz Milia człowiek całe życie się uczy :-) Ty pewnie przeczytalas wszystkie książki o ZD a ja wiem tylko to co np z telewizji.czy jakiś zasłyszanych historii. Ale faktycznie każdy Człowiek jest indywidualniy mimo przynależności do jakiejś "grupy".

Karina byłyśmy jeszcze y lekarza tym napięciem wiec potwierdzenie mamy u z reszta widać jaki jest giętki u przez ręce się leje

Doli y nas chrzciny kiedy się chce oby intencja wolna była

Poszłam na spacery z małym i musiałam zaraz wrócić do domu bo zrobił taką kupę że masakra wyciekało bokami to jest druga dzisiaj jak byłam na zakupach... zaraz przychodzi mąż biorę starszego i idę na zakupy a oni niech się bawia hehe

reklama
Do góry