reklama

Kwietniówki u lekarza

cześć dziewczyny... w końcu się pojawiłam... dwa dni na uczelni normalnie wyjęte z życiorysu :-(
ale muszę wam powiedzieć, że siedząc na zajęciach czułam jak w brzuszku mi coś świdruje... tak jakby coś się obijało o wszystkie strony :-D

reklama
Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było, ale wiąż należę do kwietniówek :)

Powiedzcie jak tam u Was wygląda poziom płytek krwi?
U mnie najpierw było około 106 (norma od 130 - 400) a teraz spadło mi do 69 - lekarz mówi, że to już niedobrze, podobno naturalnie można rodzić powyżej 60.
Skierowali mnie na doprecyzowanie wyniku i wyszedł podobnie niski.
Tu na forum o małopłytkowości jest mało, a wręcz przeciwnie, w ciąży płytek raczej jest więcej. W poniedziałek idę do gina i się zastanawiam co dalej.
Słyszałyście coś o tym?

Oprócz tego przyszło mi już 3 tyg temu nadciśnienie - biorę leki i teraz jeszcze mam białko w moczu :(

Jak u Was wyglądają płytki?

faktycznie masz bardzo mało... ja mam 219 !!!

Ja już się nie moge jutra doczekać, mam nadzieję że się dowiemy co maleństwo ma między nóżkami:tak:. Co do przeczuć to sama niewiem, jakiś czas temu czułam że to chłopczyk a teraz coraz bardziej przeczuwam dziewczynke:zawstydzona/y:. Ech niech jest już jutro po południu;-).
ja mam podobnie z tymi przeczuciami... raz to a raz to ;-) tak więc liczę, że maleństwo podczas badania się ustawi tak, że się dowiem co to :tak:

Ja w takie gadanie nie wierze ze jak ma okragly brzuszek to bedzie chlopiec a jak szpiczasty to dziewczynka.Kazda z nas jest inna i jednej pani tluszczyk sie odlozy na biodrach i udach a brzusio bedzie nieduzy a innej wszystko pojdzie w brzuch a nozki i pupa zostana takie same.
Ja mam juz spory brzuszke ale u mnie w rodzinie wszystko kobitki mialy duze brzuszki wiec wcale mnie to nie dziwi,ani nie przeszkadza,w koncu nie to jest naijstotniejsze;-)
Od kilku osob uslyszalam ze bede miec corcie bo podobno gorzej wygladam,mimo ze czuje sie dobrze:tak:

Masz rację, to tylko przesądy, ale ja akurat jestem przykladem tego,że jednak się sprawdzają:tak:. Z córcią od razu mi wszyscy wróżyli,że będzie dziewczynka, bo jeszcze brzuszka nie miałam, a twarz dostałam jak księżyc w pełni i bardzo szybko tłuszczyk rozkładal się wszędzie na około. Natomiast teraz twarz mi się nie zmienila a kilogramy poszły w cycki i brzuszek i już parę osób mi mowiło,że "wygladam" na chłopca. No i jest chlopiec:tak::-D

trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny co jutro maja wizyte u lekarza! ja tez jutro ide ale tylko na wynik moczu, ale powiem mojej gin ze mnie brzuch boli to moze cos podgladne przy okazji

aga002 ty piszesz ze zaczynasz wygladac jak kulka, a wiesz ja sobie tak pomyslalam ze zaczynam powoli wygladac jak gruszka na patyku, jakos mi wszystko chyba w biodra idzie, nie wiem ale to moja najgrubsza czesc ciala jak narazie:-p

Widze że tamet na tapecie płci , to zobaczcie sobie to może któras na takie foty dziecki które już są na świecie i zobaczy ile w tym prawdy bo ja takiej nie posiada,m . Film jest po francusku ale zobaczcie go bo nie trzeba rozumiec zeby wiedzieć o co kaman ..
Miłej zabawy :-D:-D Bo ja się wczoraj wkręciłam he he

Post napisała Agete na majówkach i mam nadzieję że się nie pogniewa że go tu wam wkopiuje
Nie wiem czy slyszalyscie o tym, ze mozna rozpoznac plec dziecka w okresie 12-14 tydzien ciazy. Chodzi o kat nachylenia guzka plciowego. Jezeli macie zdjecie z USG z koncowki trzeciego trymestru 12-14 tydzien ciazy, na ktorym dziecko jest profilem i widac guzek plciowy. To mozecie sprobowac poprowadzic linie. Podobno metoda ta sprawdza sie, prawie w 100%, jest bardzo malo bledow. Pierwsza linie nalezy poprowadzic wzdluz guzka plciowego, a druga wzdluz kregoslupa. Jezeli obie linie przetna sie tworzac kat praktycznie 30 stopni, to jest to chlopak. Jezeli linie nie przetna sie, beda rownolegle lub prawie rownolegle, to jest to dziewczynka. Nastepnie nalezy poprowadzic jedna linie wzdluz guzka plciowego i druga wzdluz brzuszka, jezeli utworza one praktycznie kat prosty jest to chlopak, jezeli kat jest rozwarty jest to dziewczynka. Na tym filmiku lekarz w bardzo prosty sposob tlumaczy dzialanie tej teorii. Co prawda filmik jest po francusku, ale najwazniejsze, czyli sposob prowadzenia linii, bedzie zrozumialy dla kazdej z was. Sa obrazki. :biggrin2: W przypadku okreslania plci chlopca, wedlug tego doktora. Jest bardzo maly zakres bledow jezeli guzek plciowy ma aspekt chlopiecy. Ten doktor nie mial w tym wypadku nawet 1 procenta bledow. Jezeli guzek mial aspekt dziewczecy, doktor mowil, ze moze byc wiecej bledow od 1 do 3%. A spowodowane moze byc to pozniejszym dojrzewaniem narzadow plciowych u niektorych plodow.
Wklejam dla zainteresowanych filmik.

Sexe foetal et échographie du 1er trimestre de la grossesse : Docteur Bernard BENOIT

I jeszcze jeden jej post
zdjecia guzkow plciowych z amerykanskiego fora.

Tutaj dziewczyny wklejaly guzki plciowe dziewczynek

Post your GIRL nub ultrasounds once confirmed :) - In-Gender.com

A tutaj chlopcow

http://in-gender.com/cs/forums/t/26426.aspx

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry