QUOTE=ewka84;4503040]13x13 z tego co wiem to miala byc tylko info ze sie poddala, a dokladniej to tyle tylko ze jest zdolna do pracy, pomysl jak wiele innych, ma plusy i minusy, a cytologia nie boli ani nic z tych rzeczy wiec nie widze powodu zeby sie jej od czasu do czasu nie poddac...[/QUOTE]
a nawet trzeba sie od czasu do czasu temu poddac, tylko ze to powinna kazda kobieta sama zadecydowac a nie jakis wymog przyjecia do pracy, smiechu warte
a jesli w Polsce chca sie tzw. zabrac za ciemnogord ktory do lekarza nie chodzi, to powinna to robic kasa chorych i wysylac zaproszenia na obowiazkowe badania i tez to finansowac, tak jest w Niemczech i bardzo mi sie to podoba, przychodzi mi do domu tzw zaproszenie na badania i musze sie wtedy do lekarza zglosic, jak tego nie robie to oni za mna dzwonia i uprzejmie zapraszaja hihi, jak skoczylam 31 lat to zaraz byla karteczka i musialam sie zglosic na badania szyjki macicy i na mammografie (tego sie balam, ale jakos poszlo). ogolnie to spoko zeby sie tez w Polsce za to ktos wzial, ale chyba nie pracodawca...