reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
mi lekarz wczoraj powiedział, że Mała waży 1360 - i że to ok - rozwija się dobrze a z USG wynika, że to 29 tydzień i 6 dni

Mam jeszcze takie pytanie co do leżenia - bo wczoraj byłam tak przerażona że nie zapytałam, leżenie to znaczy tak plackiem - czy mogę leżeć na plecach,na boku, półsiedzieć - może to dziwne pytanie, ale od rana leżę jak kłoda. Martwie się,wkręcam sobie różne rzeczy, popłakuje - to mnie przerasta

Nata półsiedząca pozycja raczej odpada w twoim przypadku choć lepiej zapytać lekarza... wydaje mi się ze możesz na boku, na plecach byleby od pasa w dół było ciało wyżej niż od pasa w górę... wystarczy niewiele 10 cm... ale to najlepiej zadzwoń i zapytaj. Powiedz że byłaś taka zakręcona i żeby ci to wytłumaczyli...

Mam jeszcze takie pytanie co do leżenia - bo wczoraj byłam tak przerażona że nie zapytałam, leżenie to znaczy tak plackiem - czy mogę leżeć na plecach,na boku, półsiedzieć - może to dziwne pytanie, ale od rana leżę jak kłoda. Martwie się,wkręcam sobie różne rzeczy, popłakuje - to mnie przerasta

Znalazłam cos takiego...
Ciąża w łóżku - Kobieta - WP.PL

Tak naprawdę nic nie ma na necie o leżeniu w ciąży... ważne żebyś robiła to tak -by nie obciążać szyjki... ważne żebyś nie siedziała, możesz leżeć na boku, możesz leżeć z pupą do góry lub na płasko, można z łóżka zrobić równię pochyłą... nawet minimalnie -ale żeby maluch był wyżej niż na szyjce

Justuś 3maj sie mocno!!! Oczywiście że się modlić będziemy żeby wszystko było dobrze!!! Naprawdę już nie wiem co pisać w takich sytuacjach :zawstydzona/y: Nie płacz słoneczko, napewno wszystko będzie dobrze!- musi być i już!

Ty w szpitalu, Ba w szpitalu, połowa kwietniówek leży plackiem, żeby nie być w szpitalu...masakra jakaś!:szok::szok::szok:
Co z Forget i domniemaną cholestazą-coś wiadomo???
A Katik- jak Twoje gromadzenie wody?-pod kontrolą wszystko?

Boże, dziewczyny ZDROWIA I...ZDROWIA dla wszystkich!!!!
Uważajcie na siebie...

Jejku Justa tylko nie płacz i myśl pozytywnie. Ja wczoraj jak zaczęłam płakać to stuknęłam się w głowę i pomyślałam,że mała to czuję. Musisz być silna, Twoja niunia z pewnością podrośnie, nie każda dzidzia musi być przecież wielka. Dobrze,że w Niemczech jest dobra opieka i zajmą się tobą i małą. Wierzę,że będzie dobrze, musi być i mocno trzymam za ciebie kciuki.

O matko. Jakieś fatum:-(. Codziennie jakieś złe wieści:-(. Justa trzymaj się. Tyle kciuków zaciśniętych i ciepłych myśli do was płynie, że musi być dobrze.

Justa matko wspolczuje Ci szczerze,ale musisz byc dobrej mysli,ze wyniki wyjda dobre i malutka ma sie dobrze:tak: Jestem myslami z Wami, sciskam mocno:-)

reklama
Justa trzymam kciuki i czekamy na wiesci.

my po wizycie. nadal podtrzymujemy, choc ze zwiekszona dawka leku. dostalam tez antybiotyk bo z moczem i nerkami cos nie do konca ok. mam l4 na 3 tyg i powiedzial ze do tego czasu juz wszystko powinno sie wyjasnic, czyli prawdopodobne ze Margolka sie urodzi. K. cieszy sie jak dziecko - bo juz mu sie xza niunia tak przykrzy; ja przerazona bo mam tyyyyyle do prania i prasowania. nie wiem niestety ile wazy dzidzia, bo mialam tylko usg nerek, ale jej serduszko bije ładnie i miarowo i juz tak nie naciska łepetynka na szyjke. nadal musze lezec i odpoczywac - taki juz urok 8 miesiaca...

Ba, a co u Ciebie??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry