Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
ja też mam problemy z oczami, troche może bardziej niż ty, bo mam dość sporą wade wzroku, i na dodatek juz sklejoną siatkówke (bo po wypadku) wiec jak tylko poszłam do swojej okulisty od razu mi powiedziała ze czeka mnie cc , ze chyba z tej racji wole widzieć swoje dziecko i cały swiat.....wystawiła mi cos takiego cała historie moich oczu ale nie napisała wyraznie WSKAZANIA DO CC. powiedziała ze jak ten papier nie wystarczy to mam przyjsc do niej i wtedy konkretnie tak to napisze. a u Ciebie własnie tak konkretnie napisał lekarz?????Potem miałam mieć jak zakładałam rutynową kontrolę u okulisty...tiaa..Tyle, że po zakropieniu oczu atropiną i dogłębnym przyglądaniu się w głębie moich poszerzonych źrenic, lekarz dopatrzył się że na dnie mma nieduże, ale jednak tzw. któtkowzroczne zwyrodnienia siatkówki
bo wada -7/-8. No i powiedział tak- zawsze możesz spróbować rodzić SN, może nic sie nie stanie, ale gdybyś była moją żoną (a jest to mąż mojej znajomej) powiedziałbym rodź przez cesarkę!
no i dostałam papierek- wyrok- "ze względu na wysoką krótkowzroczność i zmiany zwyrodnieniowe siatkówki przeciwskazany poród siłami natury"
![]()
Oj uwierz będzie lament! Bo ja siebie nie akceptuję powyżej 65kg.Po prostu nie będę jeść przez pół roku
jak skończę karmić oczywiście.
![]()

super! piękna wagaHej!
Też dzisiaj już po wizycie .Mały super waga 2100g.:-)
u mnie w szpitalu przy CC mąż może być obecny -fakt ze kosztuje to 200zł ale może i u Ciebie jest to możliwe
Tyle, że po zakropieniu oczu atropiną i dogłębnym przyglądaniu się w głębie moich poszerzonych źrenic, lekarz dopatrzył się że na dnie mma nieduże, ale jednak tzw. któtkowzroczne zwyrodnienia siatkówki 

bo wada -7/-8. No i powiedział tak- zawsze możesz spróbować rodzić SN, może nic sie nie stanie, ale gdybyś była moją żoną (a jest to mąż mojej znajomej) powiedziałbym rodź przez cesarkę!
no i dostałam papierek- wyrok- "ze względu na wysoką krótkowzroczność i zmiany zwyrodnieniowe siatkówki przeciwskazany poród siłami natury"

Nie no nie jest to absolutnie "koniec świata";-) I oczywiście absolutnie oczy są ważniejsze!!!
Od początku się liczyłam, że jest taka mozliwość że się nie da SN ale przed ciążą jak mi okulista oczy oglądał to mówił że nie widzi przeciwskazań do SN...albo się coś zmieniło w ciąży, albo niedowidział wtedy 

:-)

Ella ale mnie nastraszyłaś. Też mam wadę wzroku, jak rodziłam synka dostałam zgodę na sn, a teraz wizytę mam dopiero 30 marca, mam nadzieje, że będzie podobnie, ale jeśli nie
nie chcę cc!!
jeszcze miesiąc czekania, mogłam się wcześniej umówić
Jeszcze mi dzisiaj usg odwołali na przyszły tydzień i teraz muszę gdzieś indziej szukać, masakra z tymi lekarzami![]()
ale lepiej planowany zabieg niż CC takie które nagle wychodzi konieczność przy porodzie bo zagrożenie zdrowia i życia...
tu przynajmniej zdążę się przygotować, porobić badania na jakieś tam krzepliwości itp...i dopiero wtedy na stół...