Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
eLMA SPOKOJNIE
Moj maly tez nie jest duzy, miedzy glowka a tulowiem jest 1 tydz roznicy...i jak na 35 tydz to maly chudzielec..Jeszcze wszystko sie ureguluje!
Melduje sie po wizycie, Mateuszek rozwija sie rewelacyjnie, wazy 2800. ulozony jest główką w dół i mam nadzieje, ze tak mu to zostanie, bo Pierwszy tez byl ulozony w dół a przy porodzie byl juz w poprzek i musial go lekarz przekrecac. z usg nadal wychodzi, ze maly urodzi sie jeszcze pod koniec marca. Ja za to dostalam antybiotyk na moją bakterie, no i okazalo sie, ze wiecej panikowalam niz to bylo warte, nic az tak zlego sie nie dzieje :-) poza tym przytylam az 0,5 kilo i mam w zwiazku z tym teraz 4,5 kg na plusie :-) nastepna wizyta 25 marca, chyba ze zacznie sie cos dziac, ale jak narazie nie planuje, hehe :-)
Zazdroszczę, ja pewnie z 13 na plusie, ale najważniejsze aby niunia była zdrowa, z wagą będę walczyć później.:-)Bylam godzine temu u gina i zmierzyl tetno plodu (dlugo sluchalismy) i wyszlo 160 uderzen na minute. Dostalam skierowanie do szpitala... Kurcze nie wiem co o tym myslec, czy to naprawde jest podwyzszone tetno? Zwykle mierzyli mi o 14-16 i wtedy bylo ~140, wiec moze to kwestia tego, ze juz jest wieczor i dzidzia sie ozywila? Albo wina kebabu ktory zjadlam w ramach obiadokolacji?? Zapisalam sie na kolejna wizyte u gina (tym razem innego!) jutro rano, poprosze zeby znowu zmierzyl tetno... Dziwi mnie, ze ten dzisiejszy gin zmierzyl tetno plodu, a mojego nie... Co o tym myslicie?
Jak leżałam w szpitalu i 3x dziennie miałam ktg, tętno małego często skakało ze 140 na 170-180, przewaznie jak się ruszał, pytałam się lekarzy, stwierdzili, że to ok.
Poczekaj na jutrzejszą konsultacje, na pewno wszystko jest ok.
ja w szpitalu mialam podobnie, nawet od 120 do 170 jak zaczela podskakiwac... wiec dziwie sie tak spontanmicznej decyzji twojego lekarza. Ja w szpitalu tez wystraszona pytalam czy to normalne, to mi wytlumaczyli ze jak najbardziej, a wrecz ksiazkowo jak serdusio bije w roznych rytmach w roznych momentach.
Idz jutro i zobaczysz co powiedza...
Wszystkim po wizytach gratulacje zdrowych dzidziulkow!!!!!!!!!!!!!!