reklama

Kwietniówki u lekarza

No i po wizycie u lekarza. Wyniki krwi i moczu, poza kosmicznym (ale to nic nowego) cholesterolem, doskonale. Zrobili mi USG, na ktorym wyszlo, ze mala wazy 2600 - to chyba jakas bzdura! Okazalo sie tez, ze ze mnie wycieka. Po USG poszlam do lekarza, ktory obmacal mi brzuch i stwierdzil, ze USG musi sie mylic, bo mala w dotyku wyglada na duza. Jest juz ulozona bardzo nisko. Dostalam jakis zastrzyk, ktory musze powtorzyc jutro, na poprawe pracy plucek Kostki, na wypadek gdybym musiala wczesniej rodzic. Kolejna wizyte mam w prima aprylis. No chyba ze ze mnie wycieknie reszta wod plodowych... Na nieszczelnosc nic sie nie da poradzic. Oczywiscie lekarz nie zechcial zajrzec mi miedzy nogi i sprawdzic co i jak tam na dole. Ech...
a jak Ci stwierdzili wyciek nie zagladajac tam na dol? dziwni sa ci lekarza, naprawde dziwni... Ale jak Kostka dostala zastrzyki na pluca, to nie ma sie co martwic, zreszta i tak juz donoszona wiec tym bardziej bedie wszystko ok :)

reklama
Wyciek stwierdzili po USG. Pokazalo ono, ze jest mniej wod plodowych. Poza tym, rzeczywiscie ostatnio wkladke wymieniam wilgotna. Pewnie to zlekcewarzylam myslac sobie, ze moze to jakies moczu nietrzymanie. A dwie noce temu obudzilam sie z wilgotnymi udami - nie zebym miala sny erotyczne... Niestety ta przyjemnosc od dawna mi sie nie trafila...

A no i diabli wiedza, czy po czwartkowej wizycie nie wpisza mnie na CC.

zielona a ile ty masz tego cholesterolu.Ja to mam 260 a norma do 200 to tez chyba troszke za duzo,triglicerydy tez nie za ciekawe bo norma do 180 a ja mam 335,ale nawet nie zapytalam sie lekarza o to i on nic nie mowil.Moze w ciazy tak ma byc?
Moze juz niedlugo urodzisz skoro wyciek juz jest:-)

Zielona - patrze ze my mamy wizyty w tych samych terminach, tez miałam wczoraj i bede miec 1 kwietnia. oby nam w ten dzień nie zrobili jakiegoś kawału :))))

Teoretycznie bo nie znasz dnia ani godziny moja ginka już takie laski miała ( sporą ilość co na tym polegały ) a teraz mają dzieci .... rok po roku np. :)

no ja też znam takie historie, dlatego napisałam teoretycznie ;-) dlatego najbezpieczniej jest brać tabsy jednoskładnikowe, albo gumki... co kto lubi

reklama
Zielona wody Ci wyciekają, a oni dają ci zastrzyk na płuca dla Małej???:szok:
Przecież Ty masz już chyba donoszoną ciążę, 38 tc? Ja te sterydy dostałam w 28 tc.
W Polsce jakby stwierdzili, że to rzeczywiście wody płodowe się sączą, zatrzymaliby Cię juz na poród:dry: No nic, co kraj to inny obyczaj:baffled: Ale może jak dalej będziesz czuła, że Ci wody nawet trochę wypływają, to zgłoś się do szpitala?:sorry2:

co do antykoncepcji, to dzięki temu, ze mam założony pessar, zmieniłam zdanie o wkładkach antyk. Wczesniej nigdy nie brałam nawet pod uwage tego typu antykoncepcji, bo nie wwyobrażałam sobie mięć "coś tam w środku na stałe", ale odkąd mam pessar, którego kompletnie nie czuję, wezmę wkładki pod uwagę przy wyborze antykoncepcji.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry