• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ja farbowałam:)jest ok

apropo krostek na twarzy?
czy wyglądają tak? trądzik niemowlęcy - Szukaj w Google
połozna mi podpowiedziała tradzik niemowlęcy
Trądzik niemowlęcy – Wikipedia, wolna encyklopedia

,musicie w necie o nim poczytać,często uczula cebion-dawałam,dzika roża( w wielu herbatkach owocowych),maliny(piłam kisiel) no i nieszczęsny nabiał.Na kilku forach poszukałam o nim i wydaje mi się ze to to:(

lekarza mam dopiero za 3 tygodnie,nie chcę Zuzi ciagać więc zaczełam dietę eliminacyjną,zobaczymy.Mowi się że skaza wychodzi dopiero ok półtora miesiąca życia,wiecie dlaczego?bo wtedy zaczynamy poważne przygody z przychodniami(szczepienia itp),skaza jak ma wyjść to wyjdzie wcześniej,boję się że u nas wyszła wraz z wysypka na policzku.

u nas dziś mimo 8 stopni ostro wiało,brrr.Dzielnie łaziłam godzinkę:)

reklama
Ewusia31, dzięki za linki o trądziku. Właśnie go zdiagnozowałam u Uli :) Wszystko się zgadza, nawet przeklęty rumianek, bo smarowałyśmy z mamą jej tym oczy i buzię i owszem, na oczy pomogło, ale skóra się pogorszyła.
Becioo, ja wczoraj farbowałam włosy. Szczerze, to nawet nie sprawdzałam, czy to ma jakiś wpływ na pokarm, bo wątpię, by był. Na pewno pisaliby o tym w czasopismach i książkach o pielęgnacji niemowląt.

apropo krostek na twarzy?
czy wyglądają tak? trądzik niemowlęcy - Szukaj w Google
połozna mi podpowiedziała tradzik niemowlęcy
Trądzik niemowlęcy – Wikipedia, wolna encyklopedia

teraz wiem na 100% - Viki ma trądzik niestety..tak myslałam...na szczęście nie jest tak obfity, ale mamusię wkurza:) - to jakie sa na to sposoby oprocz czekania? u nas trwa to juz ponad prawie 3 tydzien...

często pije koperkową chociaż jej nie cierpię..,
pocieszylas mnie z tym masazem, ..nie wiem czy mam dosyc mleka,
po prostu musze jechać dzisiaj ściągnąć dwa szewki
wiec od rana odciągam pozostałości po tym co ona wypije i tego jest bardzo malo
a chciałabym uciągnąć chociaż jedna porcje zeby zdążyć zanim znowu zgłodnieje.

ale konkretnie ta z lidla tak rewelacyjnie dziala - np po herbapolu albo tej hippa - nic - a po tej w saszetkach z lidla - lord nelson sie zwie -rewelka :)))

Ostatnia edycja:
Ufff a ja dopiero usiadlam na pupie i wszystko mnie boli....
Nasza od rana miala focha... od 10 do 14 zero snu, za to coraz wiekszy bek, bo zasnac nie mogla i znow smoczek be... ja chce cyca, ale ulewala i znow ryk, masakra. Pomogl spacer, wiec zjedlismy z mezem na szybko, w kombinezon, do wozka i na spacerek. Ale tylko maz i dziecko... ja pojechalam na zakupy hurrrraaaa!!!! Wydalam prawie pol tego becikowego! Jak wpadlam w szal w jednym sklepie to myslalam ze limit na karcie mi sie skonczy hehe, ale tego mi bylo trzeba, czuje sie o niebo lepiej :)
Byla u mnie polozna wyciagla nie jeden a trzy! szwy, po tych 7 ktore ostatnio wyciagla, masakra :/ to mnie pozszywal doktor ze normalnie nie rozszylabym sie ;)
Odnosnie spania u nas raczej w lozeczku, nawet zdarza mi sie ze przysne w nocy przy karmieniu, albo utulaniu jej, ale jak tylko sie przebudze to do lozeczka, wtedy jest luzniej bo juz we dwojke a nie we trojke...
Odnosnie krostek malej czasem cos wyskoczy, ale niedlugo schodzi!
Ewuska dzieki, wafelki wyeliminowane, soczek rozcienczony...

Mam pytanie ktore ciagle mnie nurtuje i nie moge znalezc odpowiedzi jednoznacznej! Mianowicie od jutra bedzie cieplej, no inie wiem czy nadal wkladac ja w kombinezon, czy jej nie przegrzeje... blagam opiszcie w co ubieracie maluchy. Wspomne ze w wozku mam spiwor...

Poza tym zycze milego wieczorku ja dzis szybko usne bo ledwo zyje.

teraz wiem na 100% - Viki ma trądzik niestety..tak myslałam...na szczęście nie jest tak obfity, ale mamusię wkurza:) - to jakie sa na to sposoby oprocz czekania? u nas trwa to juz ponad prawie 3 tydzien...

ale konkretnie ta z lidla tak rewelacyjnie dziala - np po herbapolu albo tej hippa - nic - a po tej w saszetkach z lidla - lord nelson sie zwie -rewelka :)))

viki-u nas przy Olku niestety nic nie działało, ale po jakimś czasie zeszły te krostki-musisz uzbroić się w cierpliwość :-) Narazie u Maksa nie widzę takich krostek, ale mam świadomośc, że mogą się jeszcze pojawić...
mam pytanie do mamuś chłopców-czy Wasi synkowie mają wodniaczki na jąderku? Bo mój Mały ma-starszy miał prawie do roku. Położna kazała siusiaczka podwijac przy przewijaniu, ale wkurza mnie, że przez to ciągle zasikuje ubranka. Moze są jakiś inne sposoby na wodniaki???

u nas też jest trądzik - z opisem sie wtedy zgadza. Wolę to niż jakieś wysypki alergiczne.

My też mamy wodniaczki ale nikt nie kazał podwijać siusiaczka, każdy mówi, że się samo wchłonie.

A tak w ogóle to wymiękam, bo całe dnie jestem sama a synek od 15 to już spać nie chce. Tylko cyc i rączki albo nagle zaczyna płakać i nie wiadomo o co chodzi. I tak ostatnio codziennie.

Ciekawe jak tam Ewitka i Agniesia, czy już po zabiegu?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry