Nie wiem czy lilly Allen palila w ciazy, ja dowiedzialam sie akurat z angielskiej tel czy gazety...a wczoraj akurat na wirtualnej polsce bylo jedno zdjecie z papierosem...ona juz raz poronila , wydaje mi sie ze to zdjecie to jakas sciema ?
Podalam jej przyklad , ale potem zaczelam czytac historie roznych osob ktore poronily w 22 tyg
Może i ściema... Nie wiem. Wiem natomiast jedno, że kobieta która wie, że jest w ciąży na tym etapie, najczęściej też wie, czy ciąża jest zagrożona (typu niewydolność szyjki) i powinna być skierowana na oddział patologii ciąży do szpitala. Wtedy najczęściej leży i dwa razy dziennie sprawdzają KTG, że nie wspomnę oo dodatkowych badaniach. A jeśli kobieta nie ma problemów tego typu, to albo prawdziwy pech (to są te bardzo rzadkie przypadki), albo np sauna czy fajki (zgadzam się, że można donosić i paląc, ale fajki właśnie wpływają na wydolność łożyska - może się np odkleić) i dlatego niestety może to być wina matki.
Nie nakręcaj się, na pewno wszystko będzie dobrze u każdej z nas. Pewnie spora część z nas będzie przeterminowana
W którym tygodniu powinny się już układać głowką do dołu jak do porodu??
I mam jeszcze jedno pytanie, bo czasem matki opowiadają, że przez brzuch widać jak dziecko pietkę "wystawia" albo rączkę. Na jakim etapie ciązy może być to widoczne?? Ja na razie widze te moje bulinki to pewnie głowka albo dupcia ale chyba za wczesnie bym dostrzegła pietkę?
O ile dobrze pamiętam, ale myślę, że tak, to dziecko potrafi się obrócić główką w dół nawet tuż przed porodem (znam przypadek gdzie lekarka prowadząca, będąca właśnie w szpitalu na zmianę podjmowała decyzję - cc, sn, bo dziecko ze 4 razy się obróciło w pierwszej i drugiej fazie porodu. Ostatecznie ułożyło się główką i urodziło naturalnie.
A co do piętki - ja nigdy nie widziałam tego na żywo i myślałam nawet, ze to tylko photoshop może zdziałać. Mi się bowiem dziecko bardzo rozpychało, ale ciężko było poznać, łokieć, piętka, piąstka czy co tam jeszcze