reklama

Lipcowe mamy 2017

Część dziewczynki. My już z mężem na izbie przyjęć. Jako ciężarną spróbuję wywrzeć na lekarzy presję, żeby mi męża szybciej zrobili :) Przyjechaliśmy o 7 jak otwierają i mamy numerek 32 :/
Miłego dnia, zapowiada się upalnie chyba że jakieś chmurki najda.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam.Jestem mamą lipcowa 2016.Przeczytałam kilka ostatnich stron i chciałam się odnieść do wyników usg Oli W.U mnie była podobna sytuacja.Nóżki zawsze krótsze a główka i brzuszek większe.Różnica nawet 5 tygodni.Lekarz stwierdził że ja też do wysokich nie należę,więc po mnie może mała być niedluga.Urodziła się zdrowa z bardzo okrągłą główka no i po prostu duża i stosunkowo do wagi krótka.4400 i 57 cm.Także uszy do góry:-) pozdrawiam i życzę szybkich i bezbolesnych porodów.

Misia powodzenia dla męża!

Pumelova no właśnie gin mi powiedział że od 34 tygodnia się nie powstrzymuje porodu, tylko jedzie rodzić. Nie chcę jeszcze rodzić Ja mam 33+5 dziś, nie chcę jeszcze rodzić. Też dziś prasuję dzidziowe, a na 15 z młodym na szczepienie jadę

Ola W nie dopuszczaj złych myśli. Strach wiadomo że masz, ale teraz nic on nie zmieni. Postaraj się myśleć pozytywnie. Zobacz karnadkor miała podobną sytuację.

Cześć Babolki,

Zonograja - Kochana witaj [emoji8][emoji8][emoji8]. Bardzo się cieszę, że się odezwałaś [emoji3].
Spokojnie - powolutku odnajdziecie się na nowym miejscu. Córa dalej tak zafascynowana nowa szkoła?
Wiem, że teraz trzyma Cię największy stresior o szpital, opiekę, itd... Ale są tu Krakowskie Dziewczyny - z pewnością coś poradzą / doradzą.

Misia - powodzenia dla męża [emoji110][emoji110]. Oby zabieg był malobolesny a efekty przerosły jego oczekiwania (pozytywnie) [emoji6]. Ty również trzymaj się Kochana...Bo wiadomo, że zawsze jakiś tam stresior z tyłu głowy się składa, a Tobie teraz jest on totalnie nie potrzebny.

Ola - rozumiem Twoje rozbicie - przytulam mocno. Tez spodziewałabym się, mimo samego testowania, dodatkowego spojrzenia na budzące obawy wymiary Synka.
Postaraj się cofnąć z czasem do wczorajszego poranka, i zapomnij o tej wizycie... Wszystkiego dowiesz się już po porodzie, a jakoś tak czuję, że zostaniesz pozytywnie zaskoczona [emoji8]

Judith - wrocławianka! Super!
Troszkę tych szpitali we Wrocławiu jest, mam nadzieję, że nie będziesz miała problemu z miejscem i w ogóle... O czym ja piszę - będzie dobrze [emoji110]

Emol - gratuluję wizyty [emoji5]

Aniek - kurcze Kochana, zaciskaj nóżki, leż i broń boże już nie sprzątaj, itd...
Jak sobie pomyślę o Tobie, to od razu te okna mi stoją przed oczami [emoji55]

Katja, kupiłam używany Joolz w idealnym stanie od koleżanki z pierwszej ręki, w nowym nie podobał mi się hamulec (trzeba podnieść stopą, żeby odblokować i miałam zagadkę jak to zrobić w sandałach? Mam stopę 34/35 i nie było to łatwe w Ugg a te są duże)) no i za wózek z ilością dodatków, które mam obecnie zapłaciłabym koło 7 tysięcy... Do tego mam od niej fotelik kiddy evolution pro 2 z wymienioną przez producenta tapicerką, bo poprzednia miejscami się zmechaciła. Pochwalę się wszystkim jak się przeprowadze, bo nie chce, by bryka się zakurzyła. Po domu jeździ się wybornie[emoji6][emoji6]
Cybexy oglądałam, dla mnie balios był typowo miejski na równe chodniki, bardziej przekonał mnie Priam, ale cena już niekoniecznie[emoji12] Zależy jakie masz nawierzchnie wokół siebie po których będziesz zazwyczaj jeździć.

Pumelova, o cholera[emoji33][emoji33] staram się omijać naczynia, bo jak ostatnio ukułam się igłą do szycia to wszystko wokół wybrudziłam, nie wyobrażam sobie jak Tobie musiało lecieć... Po porodzie będę brać około 2 miesięcy (tak dobrze nie ma[emoji6]) , do samego porodu muszę odstawić, bo w połączeniu z moimi wynikami to może być nieciekawie z tamowaniem krwawienia... Jeszcze się do nich nie przyzwyczaiłam, czasami tak boli sam zastrzyk, że płaczę jak bóbr... Rodzice mi robią, sama sobie nie jestem w stanie zrobić.

Jajecznica się udała?? Moja była pyszna, choć to bardziej szczypiorek z jajkiem[emoji16]

Misia, mi brzuch opadł nieco w 30 tygodniu i póki co nie zmienia pozycji. Też zaczęłam 36 (35+0) tydzień[emoji4]

Saba, biorę cały czas femibion natan duo plus i Tardyferon 2 razy dziennie... Strach pomyśleć jakie by były wyniki bez tych wszystkich tabletek...

Paalinaa, dobrze Cie rozumiem, te kłucia w kroku są takie nieprzyjemne i przychodzą z nienacka...

Liloone, wszystko co mam do szpitala wyprałam w dzidziusiowym proszku, tak położna i znajome mamy poradziły. Chodzi o ewentualne uczulenie ale i o zapach, żeby dziecko przyzwyczajało się do mojego a nie do proszku.

Jenny, pocieszyłaś mnie[emoji4] Dziękuję[emoji6]

Pumelova, skąd ja znam to byśMY... Ty zrób, ja zjem[emoji16]

Kasia831, u mnie wydzielina też żółtawa/żółta, wcześniej bezbarwna/bladożółta.

ŻonaGraja, witamy po długim czasie[emoji4]

Emol, Saba17, Pumelova, jesteście wysokie, ja mam 154cm[emoji6] przez sylwetkę wyjadę się jeszcze niższa[emoji16]

Aniek, wyjdzie przełom 36/37 (35/36 wg lekarskiego liczenia). Próbowałam Twoja miksturę przez ponad miesiąc i wyniki ani drgnęły... Normalnie małego pasożyta mam, wszystko wyciągnie[emoji12][emoji12]

Kurde Aniek, to dziwne, bo mój właśnie powstrzymuje poród zwiększoną dawką leków i odpoczynkiem...

Zaraz śmigam do mieszkania zobaczyć jak remont idzie, już nie mogę się doczekać końca[emoji6]

Chybra rozumiem :-) ciekawa jestem czy spuchne i boję się tego bo się potem ludziom nie pokaże:D

Misia powodzenia!

Aniek rozumiem Cię - ja też jeszcze nie chce rodzić:D

Patuszka no Ty masz większą dawkę tych zastrzykow więc w ogóle masakra. Jakbyś przy tym miała krwotok jak ja na poczatku to byś chyba padla. Mnie w brzuch raczej nie boli - bardziej boli w uda i ręce przy tym plakalam. W brzuch rzadko boli chyba że trafię w zrost. Jajecznica pyszna!

Dziewczyny! Jeśli lekarz wspomniał że mam trochę za mało wód plodowych i że powinnam więcej pić to ile to jest wiecej? 3l wystarcza? Mam wrażenie że tylko pije wodę i sikam. Dziś sobie zaś wpisałam w Google to wszystko co mi dał na wydruku i się postresowalam i wymiarami i wodami. Miał ktoś liczone AFI niedawno?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam.Jestem mamą lipcowa 2016.Przeczytałam kilka ostatnich stron i chciałam się odnieść do wyników usg Oli W.U mnie była podobna sytuacja.Nóżki zawsze krótsze a główka i brzuszek większe.Różnica nawet 5 tygodni.Lekarz stwierdził że ja też do wysokich nie należę,więc po mnie może mała być niedluga.Urodziła się zdrowa z bardzo okrągłą główka no i po prostu duża i stosunkowo do wagi krótka.4400 i 57 cm.Także uszy do góry:-) pozdrawiam i życzę szybkich i bezbolesnych porodów.

Dziekuje! :* mam nadzieje, ze wlasnie tak to sie skonczy u mnie. Nic innego mi nie pozostaje, jak w to wierzyć. Dziekuje :*

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry-witam się słonecznie, chociaż noc ciężka... Miałam skurcze I tak mnie czyści, myślałam że może już się coś zaczyna... Ale się uspokoiło....
Jutro przyjeżdża moja siostrzenica więc będę spokojniejsza, bo po 1.w razie w będzie miał się kto córką zająć, a po 2 zawsze to ktoś bliski obok :)
W planach mam jechać jutro na ktg na Żeromskiego. Mam nadzieję że bez problemu mnie przyjmą...

Dziś chyba okna mnie czekają (a widzę że niedawno był temat okien i sprzątania)
Ja w ubiegły weekend malowałam sciany
W pokoju córki :) I cholera rodzic nie zaczęłam (jeszcze)

Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie po długiej przerwie :)

PS. Wczoraj zostałam taka przyszywana ciocią :) "mała" Zuzia ma 61 cm i 4400 a mama drobniutka... Aż się boję

Hehe to ja też wysoka, 165 :-D

Pogoda się piękna zapowiada, pewnie się ok 10 przejdziemy na spacer. Wczoraj zachaczyłam 2 spacery, 20 min ćw i poznosiłam wszystkie ubranka dla Leona, miałam prać, ale zastanawiam się czy miesiąc gdy będą tak leżeć to nie za długo.

Zamówiłam te butle jeszcze . Dziś kupię pomidory koktajlowe do doniczek , pewnie skoczymy do rodziców i wieczorem pewnie znowu spacer.
To dobrego samopoczucia życzę na dziś ;-) ;)

reklama
Hej babeczki chyba się wyspałam raczej młody ma wolne od dziś do poniedziałku wstał po 7 i puszczał mi bańki w sypialni ech....

Lilith no pamiętam początki a tu już koniec czas tak leci że naprawdę ..

Jutro wizyta u ordynatora mam nadzieję że nic mu nie wyskoczy.Stresa mam jak nic,może uda mi się ustalić termin szybszy cc boję się dziewczynki jak cholera normalnie:)Jutro u nas ma być 26 stopni chyba dziś zrobie pranie wiekszych ciuszków 62cm bo mam tylko na 56:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry