reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Cześć:)

Ostatnie usg miałam w 20tc...czyli od 15 tygodni tak naprawdę nie wiem co się dzieje z dzidzia.O dziwo, wogóle mnie to nie stresuje...oni chyba podchodzą do tego w ten sposób, że jeśli z nami jest wszystko ok tzn wyniki krwi czy moczu w porządku to i z dzieckiem ok. Oczywiście jak wyczają jakieś problemy to chuchają i dmuchają także to nie jest tak, że całkowita olewka.

Żona graja myślało mi się o Tobie ostatnio:) Daj sobie czas..jedni łatwo się aklimatyzują a inni potrzebują więcej czasu:)

Na szkole było bardzo miło, o fazach porodu rozmawialiśmy, położna prowadząca ze świetnym poczuciem humoru:) Myśleliśmy że poznamy jakieś polskie pary ale tylko my byliśmy Polakami no i nikt nam nie wpadł w oko żeby się zaznajomić.Większość hindusów a oni zbytnio zabawni nie są-poker face cały czas...A teraz część egoistyczna hehe podbudowałam się patrząc na te wszystkie kobiety, muszę przyznać że z Emilka wyglądamy naprawdę ok [emoji16]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Aga, mi się lepiej oddycha jak brzuch opadł, ale kłucia w kroku i skurcze są zdecydowanie gorsze niż wcześniejsza zadyszka[emoji26]

Paalinaa, jak wizyta u lekarza? Widziałaś się z dzidzią[emoji5]??
Do 20 tygodnia mi się dłużyło, a od 20 czas leci jak szalony, nie ogarniam mijających tygodni...

Szwagierka ma bujaczek Tiny love i jakoś nie używają. Na początku może z miesiąc lub dwa kilka razy włożyli córkę do niego, a później był strajk i chyba nawet już go sprzedali dalej...

Maziajka, dzięki za radę, spróbuję[emoji106] racuchy z jabłkami[emoji7][emoji7]

Wizyta w mieszkaniu zaliczona. Jeśli któraś szukałaby klasycznej, jasnej szarości (takiej typowej, niewpadającej w niebieski, fiolet lub beż) to polecam Beckers Neutral, na chwilę obecną strzał w dziesiątkę. Na przedpokoju wykombinowałam na jednej ścianie pasy biało-ciemnoszare, pozostałe ściany jasnoszare. Miała być biel, ale za szybko byłoby wszystko brudne i tylko by mnie to denerwowało... Kupiłam listwy przypodłogowe i teraz mogę odpoczywać. Cieszy mnie tak zmiana, chociaż teściowie wczoraj stwierdzili, że po co ta zmiana w tym czasie, mogłam z tym poczekać aż się dziecko urodzi. No chyba ich porąbało, że miałabym mieszkać w takiej ciemnej norce i jeszcze się na kilka dni gdzieś wyprowadzić z noworodkiem, bo przecież nie będę z nim w takim brudzie siedzieć. Ciśnienie mi tylko podnoszą!!!!
Jak już będzie remont skończony jutro wieczorem to wrzucę zdjęcia przed i po, żeby było porównanie.

Dla wszystkich wizytujących powodzenia, trzymam kciuki[emoji110][emoji110]

Patuszka. Oj moja chrzestna ma również 154, po prostu niska, a faceci lubią niskie i delikatne kobietki. Nasz wzrost po prostu jest najczęściej spotykany.

Pumelova więcej niż do teraz pijesz. Jeśli pijesz 1l dziennie to wystarczy że 2 l będziesz piłą. Ale jak pijesz już 2,5 to myślę że z 3,5 powinnaś.
Trudno mi określić bo mi się ciągle pić chcę, ale pije po lyczkach wiec moze pije Max 1,5l. Ale podobno mam więcej niż norma i dlatego mały ma gdzie skakać w tym moim brzuchu.

Ja dopiero wstałam o 11.20 i to dlatego że teściowa zadzwoniła. Mam spięty brzuch i pobolewa mnie jak chce zmienić pozycję na leżenie. Muszę zrobić sobie śniadanie. Mały się pupa wypina. Kupiłam wczoraj matę wesoły sachodzik. Niby używana a nie widać śladów użytkowania. Gdzie Nowa kosztuje 230 a ja kupiłam za 100 zł. Myślę że dobrze trafiłam. Pokaże ja na zakupowym

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Paalinaa, jak wizyta u lekarza? Widziałaś się z dzidzią
emoji5.png
??
Dopiero jutro mamy spotkanie o 9:00 ^^' nie mogę się doczekać tego usg, na pewno ostatnie pomiarowe,a później te nasze krótkie spotkanka przy wizycie :P szkoda tylko,że mój M. nie da rady ze mną jechać :( Na początku był ze mną na każdej wizycie i każdym USG a teraz praca i praca,żeby urlop wyrobić 3 tygodniowy w lipcu.

Wczoraj wieczorem czułam się okropnie. Słaba, obolała, smutna, brzuch twardy jak piłka, ciśnienie 145/110 mimo leków, które biorę. Dobrze,że jutro wizyta, niech zmierzą sami, sprawdzą, powiedzą co robić... W nocy budził mnie ból przy zmianie pozycji, dół brzucha i krocze jakby miało popękać :/ pewnie spojenie łonowe, ale żeby aż tak,ze mnie budził ból? :(

Kasia, ja z córką w ciąży nie miałam żadnego bólu, nic, żadnego ciągnącego krocza, odczuwania rozchodzenia się spojenia, czy bólu miednicy! Żadnych skurczów bolesnych przepowiadających, dopiero rano tego dnia, którego w nocy zaczęłam rodzić. Tyle,że miałam rwę kulszową, a tak to nic! A teraz jestem do niczego, nic to moje ciało sobie z ciążą nie radzi :/

Laski, a jak lekarz ma niby sie doliczyc ktory to tydzien i dzien ciazy jak ja cykle nieregularne ? Raz 28 dni raz 30... roznie.
Ostatnia miesiaczka 12.10.2016
Data wg miesiaczki 19.07
Data wpisana w karcie ciazy (chyba wg usg) 14.07
Niby wg usg jestem teraz w 35+3
Licząc tak to 40 tc wypada 11.07
Heheh. Badz tu madry i pisz....
Moj gin twierdzi ze 7.07 ma dyzur i fajna data i jakby bylo juz jakies rozwarcie to mozemy probowac lekko porod wywolac. Czy to nie za predko/ nie za daleko moze nie dotrwam?:):)

reklama
Katja z tą datą porodu to tak orientacyjnie jest hehe Ja OM miałam 1.10 a wg usg też mam termin na 14.07. Jeśli chpdzi o moje cykle to trudno powiedzieć bo zaszłam 3 miesiące po poronieniu czyli tak naprawdę nie uregulowały mi się jeszcze wtedy bo miałam jakoś 28 dni, 31, a pózniej 35 a w cyklu, w którym zaszłam dni płodne zaczęły mi się 13dc czyli by wychodziło, że ten cykl będzie u mnie 30 dniowy. Także u mnie pomieszanie z poplątaniem:) Przed poronieniem miałam cykle regularne t.j 32 dni. A jak położna mi wyznaczała datę porodu to nawet się nie pytała o długość moich cykli bo wiedziała, że jestem po poronieniu i że mam wszystko rozregulowane jeszcze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry