reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2017

Napolka ja tez Idze daje chlebek dzisiaj akurat jadła z pastą z cieciezycy :) nie krztusi się powoli mówię jej żeby jadła :)
Dużo siły i zdrowia dla Asi :*

Ja kupować nosidla nie będę wypozycze na wczasy tylko bo wątpie, że iga będzie w ogóle chciała w tym siedzieć ;)

Pola możesz polecić jakiś hotel na Majorce ? Albo ofertę jaką widzialas :)

Chybra najlepszego na 7 MSC :*

Aha nawet nie chce myśleć jak Iga będzie miała zęby u góry i będzie zgrzytac to będę chyba w słuchawkach chodzić :p

My dzisiaj do znajomych jedziemy ale czekam na wiadomość czy wszyscy u nich zdrowi bo mają dwójkę dzieci ;)
Ewella nie z autopsji tylko z ofert (szukalam tylko TUI i Itaka):
- palia dolce far niente
- calas park
- alcudia pins
- beach club font de Sa Cala
- iberostar club cala barca
- hipotels bahia grande

Pumelova super! Zobaczysz, przymierzysz i pewnie kupisz:)

reklama
Napolka ja robię po 10 minut inhalacje, wlewam tyle żeby tyle trwało- dolewam jak się skonczy. Dziś się buntuje bo nie jest aż tak chora, wytrzymuje 4 teledyski więc gdzieś 8 minut.

Abed super że w koncu coś smakuje!:))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Upiekłam ciasto czekoladowe i dałam takie malutkie kawałeczki Zuzi. Oczywiście wcinała. Już kiedyś mój tata dał jej do polizania czekoladę, nawet kilka razy i nic jej nie było, więc jak dodałam kakao to też jej nic nie powinno być :) A uśmiech dziecka bezcenny.
Abed też muszę w takim razie u mojej mamy w spiżarni poszperać. Ona ma takie różne dzemiki porobione :)

Pumelova Iga gardzi wszystkim w czym ma ograniczone ruchy :D haha takie dziecko ;)

Napolka zakupy zawsze spoko, dobrze pamiętam masz dietę od chodakowskiej ? Smaczne posiłki? wszyscy w domu jedzą to samo ? jak się czuje Asia ?
Sprobuj włącz jej you tube i piosenki na pewno będzie patrzeć i uda się zrobić inhalacje :)

Abed naleśniki Iga wczoraj Też wcinala a były bez niczego bo dżem mam ze sklepu :) ale dalam jej troszeczke masła orzechowego ale wyszło uczulenie .. Masło jest 100% orzechów nic więcej .

Pola dziękuje :) popatrze na te hotele :) ja tez zawsze Itaka, Tui :)

Beatka ja rano mam zamiar piec ciasto czekoladowe :)

Pumelova nie rządzą na październikowych mamach bo tam narazie testują i jest straszny przemiał kobiet. I aż źle się czyta. Bo nie kojazysz czy tej serduszko bije czy nie, czy poronila, czy wszystko ok, wiem tylko ze jedna ma bliźniaki. :) a dwie już poronily :(

Chybra najlepszego na 7 miesięcy :)

Ostatnia edycja:
No właśnie już tak robiłam metodą przegłodzenia to efekt jest taki, że płacze i krzyczy i nie je np obiadku. A z drugiej strony słyszałam, że do pierwszego roku życia gdy dziecko odmawia jedzenia to zawsze należy mu podac pierś. Tylko boję się, że ona jest już zniechęcona do jedzenia i zastanawiam się kiedy zacznie jeśc...

Przyszła_Mamusiaa u nas jest dokładnie tak samo płacze bo głodny a nie zje :( do tego piersi też nie tknie, chyba że przysypia

pumelova jest kilka rzeczy które je ;) banan i chleb :) sam wtedy buzię otwiera :) ale ile można na tym żyć ?

dziś w nocy znowu obudził się bo głodny, piersi nie wziął i ryk, o 6 poszliśmy na kaszkę i przed 7 poszedł jeszcze spać :( wykończę się z nim...

Dziewczyny, czytam ale nie mam czasu żeby się udzielać.

U nas znowu chorobowe :( po 2 tygodniach siedzenia w domu,4 dniach w przedszkolu-szaleństwo ku*wa...

Natalka ma antybiotyk i najstarsza po tygodniu w przedszkolu znowu goraczkuje i mega kaszle (jutro zapewne też dostanie antybiotyk) do tego mąż też chory
Oby do wiosny....

Ostatnia edycja:
reklama
Ewella90- tak dieta Chodakowskiej, dla mnie bardzo smaczne- na szczęście do każdego dania jest wiele innych propozycji jak coś nie pasuje, u mnie tylko ja jem dietetycznie- no mąż obiady ze mną czasem a tak to robi sobie kanapki albo je to co moja mama ugotuje, moja siostra natomiast wykupiła sobie dietę dla par więc oboje z mężem jedzą to samo. Asia trochę lepiej- widać poprawę- dziś nie zwymiotowała po antybiotyku, troszkę mniejszy katar po kropelkach nasivin, ale nadal kaszle, pić w ogóle nie chce- mleko z przymusem obiadów jej nie daję innych bo przez kaszel wszystko zwraca i krztusi się, od wczoraj robi bardzo luźne kupy, o mało z pieluszki nie wypłyną- dlatego daje jej sok marchewkowy (przez strzykawkę bo inaczej nie ma opcji żeby cokolwiek wypiła) bo podobno utwardza kupy. Ale noc całą przespała- kręciła się bardzo bo katar dokuczał ale się nie obudziła, wypiła o 6 mleczko i spaliśmy we trójkę do 9 – także wyspałam się bardzo. Tylko brakuje mi spacerów.

JA dziś smażyłam mężowi naleśniki i Asia tak patrzyła że miałam jej dać ale na razie się wstrzymałam, nie wiem czy sobie by poradziła bez ząbków z jedzeniem.

Beatka582- ale bym zjadła takie ciasto, mniam – uwielbiam. Ja na razie nic nie piekę żeby mnie nie kusiło, ale za tydzień urodziny mamy więc pewnie skosztuję kawałek do kawy.

MAdzik87- współczuję- dużo zdrówka życzę, Asia niestety też na antybiotyku. Też już wypatruję wiosny, a najlepiej późnej wiosny i początku lata

Zdrówka wszystkim chorującym.

Do góry