reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Karolina.wspolczuje.przezyc mam nadzieje ze bedzie ok:-)trzymam kciuki!!

Aga no co chcesz od tego czolga :D moim zdaniem jestes taki czolg zreszta na rowni z Lilith:D oczywiscie w pozytywnym sensie.A co do rzygadelka ja mam w domu miske do rzygania :D juz na szczescie raczej jej nie potrzebuje:D

Co do pasji mezow moj lowi ryby:D i bardzo fajnie z tym ze od pazdzierniks do marca mu sie nudzi i fiksacji z nim dostaje:D
W ogole czekam juz na wiosne bo zwariuje!
Za tydzien zaczynamy remont! Osiwieje nienawidze tego! Jeden skonczylismy 3 tygodnie temu i znow:-(

010igov3fkey3mez.png

reklama
Aga, pewnie ze trzeba sobie radzic...dobry pomysl;-) ale fajnie to nazwalas;-) stad ten moj smiech;-)

A choppery sa ok;-) sama bym pojezdzila po swiecie na takim ;-)
Maszyna do odsniezania tez dobra:p hihihihi

Maziajka nic sie nie martw, skrzykniemy sie u Ciebie wszystkie to pojdzie remont raz dwa ;-) hehe pomozemy:p

My tez bedziemy sie brac, ale tylko za malowanie jednej norki - na szczescie tylko tyle.

Agness- ja wczesniej mialam mdlosci. Od jakichs dwoch tygodni byl spokoj a od wczoraj znowu, a jestem w 12 t i 4 d. Juz myslalam, ze mam to z glowy, a tu niestety powrot do sensacji.
Do tego wczoraj cos pobolewal mnie lewy bok- jakby kregoslup/nerka. Dzis ide na wizyte do gina a jutro prenatalne takze o wszystko wypytam.
Ogolnie jestem pierwszy dzien w pracy po tygodniowym urlopie i czuje sie jakby mnie walec przejechal. Caly urlop odpoczywalam/lezalam i przyznam, ze czulam sie o sto razy lepiej. Myslalam, ze bede jedna z tych szczesliwych mam, ktore smigaja do 30-ktoregos tygodnia ale juz teraz widze, ze raczej jestem slabowita i od poczatku bez formy- chociaz sie nie poddaje.
Przed wizyta lekki stresik mam ale to nie do unikniecia.
Pozdrawiam Was Lipcoweczki noworocznie!

Ania023 - zapraszam na nasz wątek brzuszkowy [emoji3].

Lilith - nie no - prywatna imprezka to wiadomo [emoji6]. On nie chce dużej biby - teraz wszyscy jego przyjaciele są w pi..du od Nas, a impreza z ludźmi, z którymi nie łączą go większe więzi raczej mu sie nie widzi.
Mój mąż to człowiek przygoda - wiosną planuje jakiś kilkudniowy rajd przeprawowy na quadach (ekipę do tego ma bliżej) więc nie będę teraz naciskala.

Maziajka - czołg? Nie no co Ty [emoji23][emoji23][emoji23]. Też mnie mdli, czasami mam na cos mega chęć (choćby dzisiejsze śniadanie - pasta jajeczna. Szwagierka M zrobiła - ja tylko spróbowałam i zaraz po tym kibel tulilam), ale kończy się różnie.
Nie pisałam wam wcześniej, więc teraz się pochwalę: w pracy w szafce pod biurkiem mam małe wiaderko (takie po 1 kg twarogu) - takie moje prywatne rzygadelko [emoji6].
Ale nie narzekam - bo wiem, że sporo z naszego grona gorzej się męczy. Praca daje mi pewnego kopa do działania, dzięki niej znajduje siłę, aby się ogarnąć, bo trzeba jakoś wyglądać. Dlatego o ile samopoczucie mi pozwoli - będę to ciągła.
Podróże o dziwo dobrze znoszę. Takie dłuższe trasy robi mój mąż, więc w ogóle lux [emoji6]

Pełen luz planuje od maja [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Rzygadełko - padłam i turlam się że śmiechu :D

Ania który masz tydzień? Napiszesz coś o sobie?
https://www.babyboom.pl/forum/temat/brzuszki-lipcowek.86814/unread

Maziajka a samo mleko zczosnkiem albo woda z miodem i czosnkiem??
Ja biorę inhalator od mlodego i pimaga jak to kaszel czy katar.

GTA mój też właśnie gra haha :) ale ogarnia za mnie dzis i się zajmuje wszystkim.
Poproś o to usg, może zrobi! Fajnie by było.
Nie sprzataj dzis.. Jutro ogarniesz choć sama myśl o tym, ze trzeba porobić jest męcząca..

Morela 3 to szybciutko. Ja w łóżku bylam juz po 22 a spać poszłam o 1 hihi.

Aga no właśnie, Ty wiesz najlepiej. Jakieś pomysły masz czy domowo raczej??
Oo quadow zazdroszczę. Sąsiedzi mają i to kilka, marzy mi się dla syna jak pidrosnie :) choć on chyba wybierze motory..
Czekam już jutra.. By wstać z zapałem.. Ogarnąć się.. Zacząć żyć. Jeden dzień odpoczynku to aż za dużo..

Ja musiałam fason trzymać bo u znajomych byliśmy [emoji14]
Witam sie z Wami poświątecznie i w 2017 roku juz ;)
U mnie swieta mineły spokojnie, wczoraj ze znajomymi posiedzielismy u nas w domu ja po 12.00 juz wymiękłam bo strasznie bola mnie jak długo pochodze czy jestem na nogach - kości biodrowe strasznie mnie bolą..
28 miałam wizyte maluszek o tydzien do przodu jest i wszystko ok ;) A od 29 na l4 upragnionym jestem ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
gratuluję udanej wizyty!

Ja dziewczynki mam za 8 dni prenatalne i o tyle co nie boję się jakoś specjalnie to cieszy mnie możliwość podejrzenia dzidziusia na usg :) tym bardziej , że potem 19.01 znów mam wizytę ale u swojego gina. Mogłabym zaglądać do mojego maluszka co tydzień [emoji14]

Tym czasem idę zrobić śniadanie tej mojej "nieślubnej " córeczce :)) mówię tak na nią bo urodziła się przed naszym ślubem i się śmiejemy, że mamy jedno nieślubne drugie będzie już ślubne :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Dzień dobry wszystkim :)
W nocy męczyły mnie dziwne sny i do tego ból podbrzusza. Nadal jest więc leżę. Jutro rano wracamy do UK i czeka mnie podróż 16h :errr::errr::errr:
Mam nadzieję, że dam radę ehhh...

Morela - przedslubnej brzmi lepiej [emoji6]. Smacznego [emoji5]
Ze zdrowiem już lepiej?
Młoda nie w przedszkolu?

Cieszę się, że Wam humor poprawiam [emoji3][emoji3][emoji3]

Maziajka - u nas też teraz zacznie się ostre działanie na chacie. Także - piateczka [emoji5]

Agness - mam nadzieję, że to ostatnie tygodnie mdlosciowe - do 16-17 tc na ogół przechodzą tego typu dolegliwości. Także cierpliwości [emoji5]

Maniek - główka do góry. Brawo za postawę - ja też się nie poddaje [emoji5].
Zawsze w razie potrzeby można wziąść L4 na tydzień lub dwa. Ale im dłużej wśród ludzi, i w normalnym obiegu tym lepiej (oczywiście - nie kosztem jakiś nerwów bądź stresów - bo wówczas nic na siłę) [emoji5].

Witam się z rana,już po wymiotach ale sama sobie jestem winna,bo na śniadanie zjadłam bigos,ogólnie nigdy nie wiem kiedy mnie dopadnie,wymioty mam średnio co 2,3 dni na szczęście już tylko z rana,
Widzę że wiele z was choruje,współczuję bardzo,wiem jak jest trudno z przeziębieniem w ciąży,w poprzedniej ciągle mnie coś brało,skończyło się 2 razy na antybiotykach.
Dziś wieczorem jedziemy na badania prenatalne,ale się denerwuje,3 lata temu na prenatalnych okazało się że córeczka jest bardzo chora,NT miała w granicach 7,5-8,wtedy nic jeszcze nie wiedziałam O przeziernosci karkowej,trisomiach itd.Ale mam dobre przeczucie przez te dolegliwości,no i brzuszek rośnie jak szalony

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Morela - przedslubnej brzmi lepiej [emoji6]. Smacznego [emoji5]
Ze zdrowiem już lepiej?
Młoda nie w przedszkolu?

Cieszę się, że Wam humor poprawiam [emoji3][emoji3][emoji3]

Maziajka - u nas też teraz zacznie się ostre działanie na chacie. Także - piateczka [emoji5]

Agness - mam nadzieję, że to ostatnie tygodnie mdlosciowe - do 16-17 tc na ogół przechodzą tego typu dolegliwości. Także cierpliwości [emoji5]

Maniek - główka do góry. Brawo za postawę - ja też się nie poddaje [emoji5].
Zawsze w razie potrzeby można wziąść L4 na tydzień lub dwa. Ale im dłużej wśród ludzi, i w normalnym obiegu tym lepiej (oczywiście - nie kosztem jakiś nerwów bądź stresów - bo wówczas nic na siłę) [emoji5].

No dooobra niech będzie "przedślubna" :)) czasem mówimy też "ta pierwsza" - ogólnie u nas zawsze w domu wesoło jest :)

no ja juz zdecydowanie lepiej się czuję i mogę jeść więcej i humor lepszy a co za tym idzie mam więcej siły :)

młoda zakatarzona więc jeszcze ten tydzień zostanie ze mną . w końcu siedzę w domku to niech się wykuruje :)
Witam się z rana,już po wymiotach ale sama sobie jestem winna,bo na śniadanie zjadłam bigos,ogólnie nigdy nie wiem kiedy mnie dopadnie,wymioty mam średnio co 2,3 dni na szczęście już tylko z rana,
Widzę że wiele z was choruje,współczuję bardzo,wiem jak jest trudno z przeziębieniem w ciąży,w poprzedniej ciągle mnie coś brało,skończyło się 2 razy na antybiotykach.
Dziś wieczorem jedziemy na badania prenatalne,ale się denerwuje,3 lata temu na prenatalnych okazało się że córeczka jest bardzo chora,NT miała w granicach 7,5-8,wtedy nic jeszcze nie wiedziałam O przeziernosci karkowej,trisomiach itd.Ale mam dobre przeczucie przez te dolegliwości,no i brzuszek rośnie jak szalony

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
o kurczaki bigos na śniadaniu ??? też bym haftowała :))

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Aga, pewnie ze trzeba sobie radzic...dobry pomysl;-) ale fajnie to nazwalas;-) stad ten moj smiech;-)

A choppery sa ok;-) sama bym pojezdzila po swiecie na takim ;-)
Maszyna do odsniezania tez dobra:p hihihihi

Maziajka nic sie nie martw, skrzykniemy sie u Ciebie wszystkie to pojdzie remont raz dwa ;-) hehe pomozemy:p

My tez bedziemy sie brac, ale tylko za malowanie jednej norki - na szczescie tylko tyle.[/QUOTE
wiatr we włosach wolność chwila dla siebie KOCHAM TO
pasja.jpg

Załączniki

• pasja.jpg
    pasja.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 458
reklama
Tea - trzymam kciuki za badania [emoji5]. Wszystkie jesteśmy dobrej myśli [emoji5][emoji5][emoji5].
Ty już tyle nacierpialas się (szczególnie na początku ciąży), że nie ma opcji aby poszło coś nie tak.
Bigos w pełni rozumiem. Za mną też kwaśne strasznie chodzi. Mam w lodówce taką kupna "świąteczną kapustę z grzybami" (myślałam, żeby dodać jeszcze cebulki i zrobić krokiety na sylwestra, ale zapomniałam zabrać z sobą tej paczki na wyjazd), więc dzisiaj zjem to na obiad. Zaryzykuje [emoji3]

Karolina - wowwwww [emoji106][emoji122][emoji122]

Do góry