reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja po badaniach prenatalnych wszystko z dzieckiem dobrze, tylko mam pepowine dwunaczyniowa ... któraś coś o tym wie? Narazie mam się tym nie przejmować trzeba będzie częściej oglądać dzidziusia ale martwię się. .. :( no i mam tylozgiecie macicy co też utrudniało badanie..
Tylozgiecie macicy to nic takiego nie martw sievtym w ogole ja tez mam i wszyscy w mojej rodzinie i masa kolezanek i spokojnie to pikus a i porod tez wcale nie jest przez to trudniejszy za to zajscie w ciaze czasem wymaga gimnastyki

reklama
Morela nie wiemy czy smaczne, zakaz jedzenia i cora jutro do szkoly zabiera.
Ona jest tym dzieckiem, co tworzy coś z niczego..

Ewcia mmm teraz mam jeszcze zapas ale niedługo może się skuszę.
Zdrowka dla Synka :)

Lactovaginal warto brać. Sama używam co kilka dni, boje się infekcji. Jeszcze po antybiotyku jestem to nie ryzykuje.
Artystka po prostu :)
Tylozgiecie macicy to nic takiego nie martw sievtym w ogole ja tez mam i wszyscy w mojej rodzinie i masa kolezanek i spokojnie to pikus a i porod tez wcale nie jest przez to trudniejszy za to zajscie w ciaze czasem wymaga gimnastyki
Ja też mam tylozgiecie macicy. utrudnia to jedynie faktycznie troszkę zajście w ciaze i może powodować czasem dyskomfort podczas seksu w nieodpowiedniej pozycji. poza tym to nie choroba :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Hej porannie.
Wybralam mala Do przedszkola gdzie oczywiscie zapalismy i czekam w lozku az M wroci z buleczkami.do mnie popoludniu dzisiaj przyjezdza Polozna Bozenka zeby wszystko sobie pozapisywac no i potem spotkamy sie po porodzie ale ciesze sie na spotkanie z nia bo bardzo ja lubie

Trzymam kciuki za wizytujace.ja jeszcze tydzien

Lilith niezle muffinki wuselt corce. Moja w sobote znowu na Basen i juz doczekac sie niemoze taka podekscytowana bo bylo 2 tyg przerwy

Ewela Gratulacje wizyty.na pepowinie sie nieznam a tylozgiecie w ciazy zawsze zamienia sie na przodozgiecie

f2w3flw15r2h1ssa.png

Ooo! I jak wspomnienia? Jakie tam są sposoby łagodzenia bolu? :) i w ogole jakie masz wrażenia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
za dużo sposobów nie znam na łagodzenie bólu bo miałam niezapowiedzianą i szybką cesarkę :) Były to święta więc i mało personelu było . Straszna cisza :) Oddział bardzo przyjemny, czysty ogólnie byłam zadowolona no i to że po cesarce wyszłam po 48h , ale chyba się pomylili. Teraz chciałabym jeszcze raz rodzić na wołoskiej lub bielański, lub kasprzaka. Wszystkie porodówki sprawdzone przez moje siostry i dobre opinie. :)

Hej dziewczyny
U was tez tak sypie sniegiem? Nas dosłownie zasypało, ledwo dojechałam do pracy, masakra.

Co do zakupów to zdecydowanie za wczesnie, tym bardziej, ze nawet nie ma jeszcze letnich ciuszków w sklepach ;p w sumie to wiekszosc rzeczy mam po synku, tylko z ubrankami problem, bo moj z zimy, wiec raczej wiekszosc sie juz nie bedzie nadawała.

Luandzia u mnie wie tylko najblizsza rodzinka, w pracy jeszcze nikt, albo sie domyslaja, bo brzuch juz duzy. Po prenatalnych jak bedzie ok to bede nosiła normalne ciuchy juz, a nie wielkie powyciagne bluzki ;p

Megan tylko sie cieszyc, ze tyle podostawaliście, jednak wyprawka troche kosztuje :) a co do karuzeli to my mamy super po synku Link do: KARUZELA FISHER PRICE RAINFOREST K3799 + PILOT (to chyba nowszy model), ale karuzela dopiero tak od 2-3 miesiaca zycia, nie ma sensu noworodkowi tego przykrecac :)

Lilith moj młody w ogole nie je tortów ani ciast, wiec raczej dla rodzinki, tylko nie wiem czy kogos bedziemy zapraszac, wiec jeszcze zastanowie sie nad gotowym, tym bardziej, ze w sb mam prenatalne i nie mam jakos nawet głowy zeby sie bawic z tortem.
Muffinki super!!
A co do pappy to ja juz mam czesc wyników i z nimi ide do lekarza, co prawda troche wczesnie robilam, bo norma jest od 11 tygodnia skonczonego, a ja robiłam w równym 11, z tym ze ciaza młodsza o 1 dzien, no ale trudno.

tyłozgięcie macicy też posiadam :)
lactovaginal stosuje co 2-3 dni , żeby nie nabawić się żadnej infekcji.
muszę zbadać żelazo bo zawsze mam go ponad norme i nie wiadomo dlaczego, teraz biore PENATAL DUO tam też jest żelazo, więc z załatwianiem się jest gorzej . biorę jeszcze żurawit, magnelle, i jod ( co drugi dzień) w sumie 5-6 tabletek na dzień dobry, a i jeszcze teraz nospa doszła :)

Hejka

Evela a co lekarz mowil na ta pepowine? Z dzidziulem wszystko oki ?

Megan ale zes fantow nazbierala:p
Ja w sumie tylko lozeczko mam do kupienie wiec tez niewiele:-)

Lilith tez mi sie kreci w glowie ale u nas chyba od pogody niskie cisnienie jakies do tego sniegu tona.A ja sie wcale nie dziwie , ze te mufinki takie sliczne jak mama taka uzdolniona to i corze sie udzielilo:-)

Palina gratulacje synka imie wybrane???

Truskawka u nas tez sypie i sypie ..szkoda tylko ze taki wiatr jeszcze wieje bo nawet nie mozna z dzieckiem na ten snieg pojsc..

Aga , Lilith kciuki za wizyte:-) ja mam o 13.30:-)

010igov3fkey3mez.png

reklama
ewcia3004 no właśnie lekarz mówił ze później wieksza kontrola maluszka, no i dr Google staram się omijać bo każdy przypadek inny za tydzień wizyta u lekarza prowadzącego wiec zobaczę co powie.

Wedny83 tak tak właśnie mama mi powiedziała ze tylozgiecie ma dużo kobiet i ze mam się tym nie przejmować :)

Do góry