reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Do dziewczyn, które już rodziły : Czy przed porodem byłyście w szpitalu, w którym miałyście rodzić, żeby sprawdzić cały układ pomieszczeń, gdzie rejestracja itd. oraz żeby porozmawiać z kadrą ?

reklama
Ja z.celulitem walcze od dawna pije duzo wody 2-3 l w ciazy troche gorzej... duzo grejpfrutow, ruchu, no i peelingi i masaz.Ogolnie.teraz nie moge narzekac ale podejrzewam ze to wlasnie dlatego ze od dawna z nim walcze.

010igov35ye70zfx.png

MamusiaMuminka w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i tam był spacer po szpitalu. Wydaje mi sie, ze warto wiedziec gdzie IP, jak wyglądają sale, a także czym dysponuje szpital dla mamy i dziecka

Do dziewczyn, które już rodziły : Czy przed porodem byłyście w szpitalu, w którym miałyście rodzić, żeby sprawdzić cały układ pomieszczeń, gdzie rejestracja itd. oraz żeby porozmawiać z kadrą ?

MamusiaMuminka w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i tam był spacer po szpitalu. Wydaje mi sie, ze warto wiedziec gdzie IP, jak wyglądają sale, a także czym dysponuje szpital dla mamy i dziecka
Muminkowa (czy mogę używać skrótu?[emoji6]) - u mnie była identyczna sytuacja jak u Kasiulki.
Szkoła Rodzenia organizowała obchod/zwiedzanie oddziału.
Cwiczylismy nawet "meldunek" na oddziale na zasadzie [emoji6].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajko - z tymi cytrusami też warto przystopowac. Ponoc mają spory wpływ na późniejsze alergie u dziecka. Ja ograniczam sie do kilku mandarynek tygodniowo, ew. 2-3 pomarańcze.
A tak jabłka, banany, rodzynki, żurawina.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Wyskoczyło mi "zimno" na ustach, mogę Zovirax plasterki używać?

Co do porodu to u mnie będzie trzecie cc.
W totalnej ostateczności można, ale to taka ostateczność jeżeli lekarz ci pozwoli. Tego typu lek używa się "gdy korzyści ze stosowania u matki przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu" także ja bym tego nie wzięła o ile nie zaatakowało ci poł twarzy czy no rzeczywiście jest to stan poważny.

Aga ja teraz grejpfruta w ogole sie nie chwyce[emoji14]bo za kwasne dla mnie ale przed ciaza jadlam duzo.Teraz glownie anans kiwi banany melon arbuz.

010igov35ye70zfx.png

Ja tak jak dziewczyny chodziłam przy szpitalu do szkoły rodzenia i tam oprowadzali po szpitalu i oddziale.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
To ja dorzucę swoje trzy grosze że bez szkoły rodzenia czasem ktoś do nas przychodziła jakaś para i wolna położna im pokazywała porodówkę. Rzadko, ale kilka razy się zdarzyło.

Do góry