reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol ja myślałam o wypełnieniu piersi a nie o samych rozstepach ;-) faktycznie sporo
Ja nie wiem ile moja waży bo jej jeszcze nie wazylismy :D

Monti nie do końca ogarniam, jesteś w stanie zrobić fote jak ja trzymasz?
Jedna ręka czy dwoma?

Aim moja bardzo ulewala jak zaczęły dzialac kropelki, polecono nam nutriton ale z tym tyle zachodu żeby podawać przed karmieniem że dalam tylko parę razy (i tak ulewala) i generalnie samo przeszło po tygodniu - fizjoterapeuta uważa że to dzięki ćwiczeniom bo młoda ma nieprawidłowe napięcie mięśniowe na brzuszku i jego zdaniem dlatego ulewa a jak zaczęliśmy ćwiczyć to przestala. Ale nie mam porównania to nie wiem. Teraz ulewa rzadko i raczej jak mąż nosi bo on ja tak dynamicznie podnosi:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja teraz śpi więc nie mam modelki, ale wygląda to mniej więcej tak
images-1.jpg

Tylko ja układam tak, że buzia leży na dłoni bo mam wrażenie, że wtedy stabilniej mogę ja utrzymać I bobasowi jest wygodniej. Czasem sobie tak spacerujemy czasem ja bujam, a czasem wystarczy, że się tak położy i napięcie znika [emoji4]

Taka pozycja na leniwca [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• images-1.jpg
    images-1.jpg
    6,3 KB · Wyświetleń: 446
Judith nie wykupkany był ale to i tak się cieszę bo ostatnio tylko przez 6 dni przyyl na dobę 25 gram więc nawet jeśli kupki nie zrobił to i tak dużo przytul. A ja się bałam ze przez to ciepło to gorzej będzie z jedzeniem.

Aim mój ostatnio dużo ulewa co wcześniej nie mieliśmy problemów. Teraz dzieci dużo piją i podobno to dlatego tak im się ulewa.
Monti to u nas i beka i ulewa ;)
To ja nawet nie wiedziałam, ja to jak go podnoszę z wózka czy łóżeczka to właśnie w takiej pozycji. ;) może dlatego u mnie tak dość spokojnie :)

Pumelova ja nawet nie myslalm o wypelnianiu, worki puste czy pelne to i tak bardziej rzuci się w oczy blizny :/ golfy będą tańsze ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova a jakie mniej więcej ćwiczenia robicie? Bo to moje dziecko potrafi kilka razy z rzędu ulać wszystko co zjadł i czasem po takiej serii nie mam już więcej pokarmu po prostu żeby wreszcie się najadł i chyba coś muszę z tym zrobić bo się nie da, znaczy ja nie wyrobie.

Ja szczerze dużo bardziej zwracam uwagę na kształt i jędrność biustu niż wielkość czy blizny. Dlatego ja to nawet rozważam zmniejszanie. Tylko to teraz to ja sobie młod mogę mówić a prawda jest taka że nawet nie wiem jakie te piersi ostatecznie będą jak przyjdzie czas ich robienia :p

Jeden fotograf nie spełnił naszych oczekiwań nie miał podejścia do dzieci i Iga cały czas płakała masakra, w drugim po 30 min zdjęcie było zrobione i to takie jak trzeba :) jak bedziecie sie wybierac robic zdjęcie do dowodu to idźcie do jakiegoś co ma podejście do dzieci naprawdę bo i wy będziecie zmęczone a dziecko najbardziej...

Leżymy pod drzewkiem na działce i Iga śpi a ja książkę kończę :)

Monti dzięki sprobuje:-) widziałam takie coś na brzuszek w mojej książce ale nie próbowałam. To łokieć masz generalnie między nogami?

Aim wiesz co pisałam dopiero Oli jak one wyglądają, jak skończę posta to ci poszukam i skopiuje.

Ewella super że się udało:-))

Aim:
Ja mam met Vojty więc pewnie nie będziesz miała tą tylko tą druga. Najpierw mielismy jedno ćwiczenie 6 powtórzeń - jedna ręka przetrzymuje tak jakby łopatke i pcham w kierunku ziemi a drugą ręką przeciwlegla nogę ciągne do góry - tak żeby napiela brzuszek. Nie umiem tego wyjaśnić ale nie trudne bo to tylko przytrzymuje przez pół minuty. A teraz dostaliśmy drugie ćwiczenie więc robimy 3 tego i 3 tamtego - jedna ręka trzymam łopatke pchajac do podlogi a drugą ciągne miednice do tylu tak żeby plecy były proste. Generalnie ciągne to za dużo powiedziane - przytrzymuje żeby ona napinajac się użyła odpowiednich miesni.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, hej [emoji5]

Przyznaje, że od ponad tygodnia nie mam czasu żeby tu zaglądać. Jagoda cały tydzień miała zajęcia z hip hopu od 9:30, więc pobudka i szykowanie odbywało się na najwyższych obrotach. Po tańcach zawsze robilyśmy sobie we 3 długi spacer + zakupy, wracalysmy do domu na czas zrobienia obiadu i zjedzenia go, i z nowu wybywalysmy. Do domu sciagalysmy o 21:00. Kąpiel, cycanie ze spaniem, i padalam na oczy.
Aaa, w poniedziałek zaliczylysmy też w przelocie wizytę położnej, a we wtorek byłyśmy u pediatry. Kalina ma nadal kikuta pepowinowego (jest suchy, ale jakby przyspawany do skóry) - dostalysmy skierowanie do chirurga dziecięcego, spotykamy się z nim 21.08 . Waga moja Kalina przebija pewnie wszystkie tutejsze dzieci [emoji14] - w miesiąc przybrała 1700 g, w tym 1000 g w przeciągu 13 dni (upały).
Przepraszam, że tylko o sobie, ale muszę sporo Was nadrobić, by coś więcej napisać [emoji14][emoji6]

Gratuluję wyklucia się ostatnich lipcowo/sierpniowych dzieciaczkow!!! [emoji3]

U nas jest katastrofa,dwójka dzieci nie miała żadnych kolek jedynie straszne ulewanie ale wieczory były spokojne,a Liwia zaczyna ryczec ok.19 i trwa to do 2 w nocy,w tym czasie sa 2 karmienia a przynajmniej próbuje ja nakarmić bo 2,3łyżki i ryk,to wygląda tak jakby ja brzuch bolał,setka,jeczy,wygodna się i purta,nie wiem czy to jest kolka bo nigdy z nią nie miałam do czynienia,boję się każdego wieczoru,krzyż mi już wysiada od noszenia jej,spróbuje dziś ponosić w sposób w jaki Monti pokazała,daje wieczorem przed karmieniem 10 kropli espumisanu ale nic to nie pomaga,może dać wiecej?

Druga sprawa która mi nie daje spokoju to cukier,sprawdzałam sobie kilka razy na czczo i porażka,wygląda na to że cukrzyca mnie wcale nie opuściła ale wolę o tym narazie nie myśleć.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tea wspolczuje kolek, na kolki mozesz tez podawac dicoflor w kropelkach, to mozna przyjmowac razem z tymi espunisanami. Podobno bobotic dziala lepiej niz espunisany.

Do góry