reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova, czym wg Ciebie różnią się Dada od lidlowych? Dlaczego fajniejsze te z Lidla?? My mamy dade i jest ok, od białego Pampersa dostała wysypkę.

Ewella, długo będzie na oddziale? Biedna Iga, nie wiedziałam że zoltaczla może wyjść ponownie po takim czasie[emoji26]

Abed, póki co próbowałam na misiu motać[emoji16] mam elastyczną z lumpeksu i z nią chce zacząć przygodę zanim zainwestuję większą kwotę. Jutro mamy badanie bioderek i zapytam czy mogę w chuście nosić.

Aim, jak pięknie rośnie[emoji4][emoji4]

Kasia, najważniejsze, że rośnie[emoji123] lubimy takie dobre wiadomości[emoji4][emoji4]

Aniek, też miałam kilka razy przekluwane uszy[emoji6] Dostałam uczulenie na pierwsze i drugie kolczyki, trzeci raz przebiłam po komunii i od tego czasu jest ok[emoji108] mojej córce też pewnie przekłuję w okolicach komunii tudzież pójścia do szkoły jeśli będzie chciała. Jak dla mnie (też przekluwam uszy w gabinecie) dziecko musi umieć samo chociaż trochę pielęgnować przekłute uszy i rozumieć, że tego nie można dotykać, a takie niemowlę nie rozumie, że w okresie gojenia nie można grzebać przy uszku. Myślę, że nie chodzi tyle o ból tylko o to, że starsze więcej rozumie i może się bać. Może jestem dziwna, ale swojej córce bym tak wcześnie uszu nie przebiła. Sama w sobie jest moim diamentem i nie potrzebuje dodatkowej biżuterii[emoji6]

Kylesa, gratuluję miesiąca[emoji4][emoji4]
Ja póki co też na żądanie, godziny zaczynają się normować, ale też bym nie zniósła płaczu tylko po to by było o konkretnym czasie...

Mam 4 tygodnie po cc i już są tylko jakieś resztki odchodów, lekko brązowe jak na końcówce miesiączki, w sumie tyle co nic.

Misia, rzadsze oddawanie stolca przychodzi nagle czy stopniowo? Bo mnie najbardziej zmartwiło, że to się stało nagle. Może to skok rozwojowy? Dziś są 4 tygodnie i 2 dni.

Aniek, mieszkam 60km od Gdanska i u nas jest raczej chłodno. Bez długiego rękawa ani rusz Teraz do tego jeszcze pada...

Katja, myślę że dobry pomysł. Poza tym nie wiadomo jak Liwka by spała w nowym miejscu. Będzie męska wyprawa nad morze

Tak polecacie te lidlowe pampersy, że muszę wypróbować[emoji6] są podobne w środku do dady czy pampersa (chodzi mi czy mają jakieś siateczki specjalne i inne cuda czy są bardziej "naturalne")?

reklama
Patuszka u nas byly 3 kupki dziennie i nagle nic 3 dni. Później co 2-4. Ja napisałam że po lidlowych pieluszkach dupcia czerwona :) ale tak jak patrzę to one są bardziej sztywne i się chyba odgniataja.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella Maja też jest krzykaczem, ale szkoda mi młodego, bo koniec wakacji, a nawet na basen nie jeździliśmy. Najwyżej tak jak pisałam , będę ją nosiła w nocy, to tylko 4 dni.
Biedna Igunia. Taka maleńka rączunia i wenflon.. Boże jak mi jej szkoda, oby już było dobrze.

Misia twój Grzesio to anioł, to inna sprawa. Ja też mam czarne szyby, ale nie mam kłopotu z karmieniem np.na ławce, raczej inni mają, niestety.

Abed ja właśnie też uważam, że karmienie jest tak naturalne, że nie mam z tym kłopotu.
Gdzie takie prywatne zajęcia z chustowiązania można znaleźć? Chętnie bym się wybrała.

Maziajka jedziemy do Kopalina. Blisko jest Łeba, Władysławowo i Hellll... Pewnie będzie nam lało?
Na razie jestem nastawiona na te kolczyki, oczywiście nie w tym momencie. A życie pokaże czy założymy. Tak jak pisałam, temat jest kontrowersyjny.

Patuszka nawet nie strasz z tą pogodą, właśnie oglądałam Hel z kamerki i tam leje jak scebra. Mam nadzieję, że może być chłodno, ale żeby nie lało...

Wszyscy spakowani, wyruszamy za chwilkę.
Nie wiem jak tam z zasięgiem będzie, to może zamilknę.

Aniek w Tychach jest Zachustowany zakątek uczą wiązać i można wypożyczyć chusty, nosidełka itp :)
Udanego pobytu i oby nie padało :) daj znać jak minęła droga :)

Ja używam od początku dady nie zmieniam, nie próbuje nic innego Iga ma pupcie czystą ;)

Pierwszy raz ją sama kapalam i dałam radę :D po kąpieli zrobiłam masaż brzuszka i Iga zjadła i zasnęła od razu wstała po 3h na jedzenie :) ale nie chwalę jej narazie :p

Kylesa ale ze czerwono ciągle czy brunatnie? Ja to już żółte takie slomkowe. A my 5 tyg po porodzie. A będzie u Ciebie polozna? Warto się zapytać, choć u mnie położna na ostatniej wizycie pytała się czy są żółte więc chyba trochę długo u Ciebie z czerwonym.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom
Czerwono kurcze. ..!

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Aim ja ponad 5tyg chodziłam w podpaskach a potem we wkladkach i dopiero teraz przestałam używać - 7 tyg po.
Gratuluję wagi[emoji173]

Abed no to super że je tak krotko:-) Super że wyszło z chustą:-) ja muszę poczekać aż będzie siedzieć ale chustę już mam :D

Karuzela kciuki za wizyte! Daj znać jak tam:*

Aniek ja się dowiedziałam że miałam 3 lata. Ale wczoraj wspomniałam o tym mężowi to zareagował tak że nasza chyba będzie miała jak sama powie że chce :D
Udanego wyjazdu! Aż Ci zazdroszczę [emoji173][emoji295]
Ja byłam nad polskim morzem ostatnio.. chyba 10 lat temu. Taak po maturze. Eh [emoji14]

Co do karmienia to też karmiłam w samochodzie z tylu bo byliśmy nad woda:-) miałam tam rogala bo ja z rogalem oczywiscie:p

Patuszka generalnie próbowaliśmy wszystkich pampersow i żadne nam nie powodują żadnego zaczerwienia ani nic. Ciągle uzyskaliśmy jedynek z dady a teraz mąż kupił bo był - jedynki z Lidla. No i te z lidla jakos lepiej się układają na naszej pupie- nie odciskaja się w ogóle! A na dada nam się odciskala ale jesteśmy na granicy jedynek więc to ma znaczenie. Na dwójki za wcześnie bo wychodzi nam wszystko dolem:D
A w środku to nie wiem, normalne sa. Aż tak nie wnikam w pampersy:D

Ewella jak minęła noc?[emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

To chyba zostanę przy dadzie. Pupcia jest gładka, ze skórą nic się nie dzieje to kombinować nie będę. Zwłaszcza, że Misia pisała, że lidlowe są sztywniejsze, a Antosia ma bardzo wrażliwą skórę[emoji37]
Misia, myślałam że to stopniowo zmniejsza się ilość stolców na dobę a nie tak gwałtownie. Brzuszek ma miękki, bączki odchodzą, chyba zaczynam być przewrazliwiona...
Dziś mamy badanie bioderek, przy okazji podpytam lekarza o wędzidełko kiedy podciąć, bo słyszałam tak skrajne opinie że już nie wiem co myśleć.

Kylesa, ja bym skontrolowała u lekarza lub położnej te odchody... Dla świętego spokoju [emoji4]

Spróbuję małą odłożyć do kosza i coś zjeść, bo żołądek mi przyrośnie do kręgosłupa.

Aniek, jak podróż? U mnie coś słonko wygląda zza chmur, mam nadzieję, że u Ciebie też[emoji6] Fajne miejsce wybraliście, odpoczywaj Kochana[emoji8]

Pumelova, ja póki co tylko karmię nomem omen w restauracjach[emoji16][emoji16] a nie, raz w aucie się zdarzyło[emoji6] zakrywam się dużą pieluchą i jadę z tematem[emoji16] przecież moje dziecko chce jeść to mam je głodzić? Spojrzenia innych mnie średnio interesują, zwłaszcza że staram się siadać z boku i tyłem do innych, żeby nikogo specjalnie w oczy nie razić.

My już mamy 2 z biedronki od tygodnia, bo małej było ciasno w 1. Mówisz, że się nie odciskają? A ja myślałam, że to normalne, że te gumki w kroku się odciskają na nóżkach[emoji26][emoji26] kupię jednak małe opakowanie i zobaczymy.
Tak myślałam, że nie jestem normalna z pampersami [emoji23][emoji23]

Ewella, jak bilirubina? Spadła po nocy? Jak Ty się czujesz? Te wenflony wkłute w małe rączki... Szkoda mi Iguni, moja też miała w rączkach i ramionach, straszny widok na takim maleństwie...

Wczoraj wieczorem wzięłam ostatni raz antybiotyk. Już nie mogę się doczekać powrotu do piersi[emoji4] po pierwsze, bo lepsze od dla Małej a po drugie mam już dość ściągania takiej ilości mleka laktatorem, mój mały antosiowy laktator najlepszy[emoji6]

Ola W moja też na prawa stronę bardziej się obraca :p

Pumelova wykapalam ją wieczorem zrobiłam masaż i ładnie spała :) 3 razu jadła a o 20 zasnęła pierwszy raz.

Patuszka miała niedawno krew pobierana czekamy na wyniki narazie badała tak tylko i wszystko dobrze :) no wenflon koszmar w takiej raczce a dzisiaj jak krew pobierala to patrzeć nie mogłam ile tej krwi zmarnowala... Ja nawet wyspana ale ogólnie zmęczona miejscem...myślałam że mąż przyjedzie z rana ale dzwonił że dopiero wstał.. .A Iga tylko na rękach chce bo w tym łóżku zaraz się budzi.

reklama
Ewella trzymam kciuki za wynik i powrót do domu.

Z tym dzwiganiem i ćwiczeniami to po normalnym cc nie wiem czy też są takie zalecenia że po 3 miesiącach pełne obciążenie można dzwigac, ale ja miałam 2 operację w ciągu 3 dni więc może dlatego tak rygorystycznie. Tyle w teorii a w praktyce- nie mogliśmy znaleźć rano miejsca parkingowego, mąż nas wysadzil, a że byliśmy spóźnienie to nosidełko i w drogę....

Też bym chętnie się nad morze wybrała, ale to za długa podróż, może chociaż na weekend uda się gdzieś wyskoczyć.

My już po wizycie nastawilam się na najgorsze a tu bilirubina ok, nic nie trzeba robić i samo powinno ustąpić do 3 miesiąca. Ja już głupieje jak słowo daje, który lekarz ma racje. Neonatolog czy pediatra?

Do góry