reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja marzylam kiedys by synka Maksymilian nazwac ale teraz mam szwagra i znajomego meza o tym imieniu i juz bym tego nie zrobila. Wiele imion mi odpadlo bo zle brzmia po wlosku albo ktos mi je obrzydzil ;) Corke jak nazwalismy to najpierw byl ogolny szok ,bo takie dziwne imie a potem sie posypaly inne ... Synek musial miec imie po dziadku (ojcu meza) bez dyskusji,tradycja... najpierw mi sie wydawalo dziwne ale polubilam na wlasnym dziecku:) Teraz imie wybrala corka zawiedziona ,ze chlopak.... chociaz imie jak ona chce :D
U mnie przy pierwszej były dwa imiona Marysia albo Agata a dla chłopca Kacper ale, że od zawsze podobalo mi się Marysia to zostało Marysia. Przy drugim było Agata albo Kacper no i wyszedł chłopak Kacper a teraz zostało Agatka bo bedzie dziewczynka☺️

reklama
A jakie imię wybraliście?? Bo ja miałam taki problem, że po włosku większość mi się podoba, ale już mniej po polsku.. i będzie Massimiliano :D Mi się podobało jeszcze Antonio/ Antek ale włoska część rodziny oraz M. powiedzieli że okropne ;) Dziewczyny skutecznie zniechęciły mnie do Federico :D Podoba mi się Leonardo- ale 2 bliskich znajomych ma synów ktorym dali tak na imię. Podoba mi się też Alessio, Angelino- ale w PL będzie problem... no i krąg się zawęża..
A Alessio to nie Alex /Aleksander?

U mnie przy pierwszej były dwa imiona Marysia albo Agata a dla chłopca Kacper ale, że od zawsze podobalo mi się Marysia to zostało Marysia. Przy drugim było Agata albo Kacper no i wyszedł chłopak Kacper a teraz zostało Agatka bo bedzie dziewczynka☺️
Marysia slicznie po polsku zawsze mi sie podobalo ,po wlosku absolutnie, Agatke mam kuzynke, sliczna i sympatyczna tez mi sie podoba, oba imiona delikatne i ladnie sie drobnia :)

Marysia slicznie po polsku zawsze mi sie podobalo ,po wlosku absolutnie, Agatke mam kuzynke, sliczna i sympatyczna tez mi sie podoba, oba imiona delikatne i ladnie sie drobnia :)
No też Wy macie utrudnione zadanie bo wybrac imię, zeby w kazdym jezyku było ładnie wcale nie jest proste

reklama
Do góry