reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Teraz tak się powiedzmy śmiesznie czuję, bo ja jednak jestem pewnie wśród Was najstarsza, mam już 33 lata- dwójkę dzieci, masę zajęć , praca. Te 9 lat temu to było całkiem inne oczekiwanie pewnie, teraz mimo bycia mamą mam wrażenie, że jestem dużo dalej od tematu takich maluchów niż byłam wtedy 😂
spoko ja też 3 w drodze a mam 35 lat:) my tak mniej więcej cyklicznie co 5 lat mamy dziecko 🙈🤣

reklama
A już tak szybko widać brzuszek? W którym tygodniu wyskoczył?
Ja niedawno zaczęłam „dietę” więc będę się dziwnie czuła jak efekt będzie przeciwny do zamierzonego
Właśnie u mnie tak było, zaczęłam się odchudzać i nagle się okazuje że fałda na brzuchu nie znika tylko się zaokrągla 🫣🤣
spoko ja też 3 w drodze a mam 35 lat:) my tak mniej więcej cyklicznie co 5 lat mamy dziecko 🙈🤣
U nas taki był plan że skoro wcześnie zaczęliśmy to co 5 lat bobas ale na 30 stwierdziłam że ja jednak nie chce bo dobrze mi tak jak jest 😂

Tak strasznie chciało mi się pizzy giuseppe że musiałam ją mieć teraz, zaraz, już. Pojechałam do biedronki, akurat jest na nią promocja więc po pizzy dziura 🥴 kupiłam inna, niestety moje kubki smakowe nie są usatysfakcjonowane, to nie jest to o co mi chodziło w tym momencie 🥴
Ja właśnie w tej chwili zrobiłam sobie gorące kakao, dodałam gorzkiej czekolady vi się rozpływam 🫠😊☕

W sumie to my się tak niezbyt decydowaliśmy ale też nie robiliśmy nic żeby nie mieć trzeciego ;)
Fakt kocham dzieci i chyba już zapomniałam jakie upierdliwe są te małe ;) mam córkę 6 lat i syna 8 lat.
Obie ciąże uwielbiałam, porody spoko, ale te maluchy to już gorzej 😂 zawsze się śmiałam, że mogę komuś dziecko urodzić , ale wychowywać już nie chce
Mam podobnie, też podobnie mówiłam, bo porody i ciąże są spoko, ale wychować to już inna kwestia😊.Ja na codzień pracuje z dziećmi więc czasami mam wrażenie, że wracam z pracy do pracy. Ale i tak nie wyobrażam sobie życia bez tych moich domowych urwisków...a nudy z nimi nie ma🤣😁.

No i wyszło na to że to ja jestem tu najstarsza😂 i doskonale wiem co znaczy mieć prawie dorosłe dzieci i od nowa pieluchy. Ja też czaje się jak powiedzieć rodzinie. 40 lat skończone,4 ciąża. Syn 19 lat, córka 17 lat ,syn 1,2miesiące.
Daj znać jak coś wymyślisz bo totalnie nie wiem jak przygotować mojego syna na zrzucenie takiej bomby 🫣.
2 tygodnie temu moja koleżanka urodziła dzidziusia i będąc z dziećmi na zakupach kupiłam body dla tego maluszka i włożyłam do reklamówki która nosił mój syn. Wyszliśmy ze sklepu i zaczął się krzyk że mam wziąć od niego ta reklamówkę bo on nie będzie nosił ubrań dla "kidosów" i tu zapaliła mi się lampka i pojawiła się informacja w głowie "no to masz babo przej***ane"

Haha no bliźniaczka jak nic 😂
No przecież mówiłam 😂
Ja właśnie w tej chwili zrobiłam sobie gorące kakao, dodałam gorzkiej czekolady vi się rozpływam 🫠😊☕
Mniam ! Mi nic w tej ciąży nie smakuje 🥴 sama na siebie się złoszczę że wymyślam. Potrzebuje czegoś na już, zjem i stwierdzam że to jednak nie ten smak 🥴 wszystko przez ten słony posmak w ustach 🤢

Mam podobnie, też podobnie mówiłam, bo porody i ciąże są spoko, ale wychować to już inna kwestia😊.Ja na codzień pracuje z dziećmi więc czasami mam wrażenie, że wracam z pracy do pracy. Ale i tak nie wyobrażam sobie życia bez tych moich domowych urwisków...a nudy z nimi nie ma🤣😁.
A masz tak że wracasz do domu i myślisz o tym żeby się wyciszyć po pracy a tu z każdej strony bombardowanie "mamo, mamoooo, maaaaaaaamoooooooo" ?😁

reklama
Do góry