Dziewczynki, tak na szybko bo mam chwilkę - Zosia usypia, goście pojechali a ja jeszcze muszę do firmowego kompa zajrzeć bo od jutra zacznie się prawdziwa praca. Chyba niepotrzebnie się aż tak stresuję, jakoś zrobimy co trzeba zrobić, krok po kroku ale w sumie miałam przerwę 1,5 roku, więc czuję się trochę jak świeżak.
Urodzinki super, Zosia w 100% grzeczna, popisowo się "puszczała" z rękami w górze, tańczyła do muzyczki, siku i kupka na nocnik i rozglądała się tylko czy wszyscy widzą co zrobiła

Mieliśmy najpierw obiadek w restauracji a potem tort i wędliny i sałatki w domu, było bardzo przyjemnie. Prezenty też udane, chociaż bez niespodzianek bo większość wybranych i zaakceptowanych przez nas.
Byliśmy tez z Zosią na rowerku - jeździła po takim zamkniętym boisku, idealne miejsce na rowerek. Naprawdę super sobie radzi i sporo czasu wytrzymała. Jednak jej uwagę na dłuższy moment przykuło dwóch "przystojniaków" w wieku około 10 lat grających w kosza...;-) Wstawię może jakieś fotki.
optimistic, dopiero 9 sezon, ja lubię oglądać wszystkie na raz więc czekałam do końca a ostatnio jakoś mi to umknęło.
Poprzedni, 8 sezon oglądałam w ciąży, tuż przed Zosi urodzinami, 8 lipca wieczorem ostatnie dwa odcinki - skończyłam sezon i pomyślałam - ok, no to mogę rodzić, a o 2 w nocy odeszły mi wody;-) I jak się weekendowa wycieczka udała? Pogoda dopisała czy wybraliście coś pod dachem?
kemyt, z tym mlekiem to właśnie myślę podobnie jak ty. A jakie mleko dawałaś Mikołajowi, ile procent? Jak rozcieńczałaś? Jakieś konkretnej firmy?
paprotna, no właśnie ja ubrania typu kwiatki do kropek czy kwiatki do innych kwiatków nie trawię... No ale niania patrzy na grubość a nie na wzorek. Ja to co innego

Mówię zawsze Zosi że dla urody trzeba cierpieć

Nie wiem na ile jesteś zaawansowana w tematy wykończeniowe, ale ja kilka razy projektowałam kuchnie w takim darmowym programie firmy ALNO (niemieckie meble kuchenne). Jest tam większość opcji, to taka podstawowa wersja ale daje jakieś pojęcie jak to będzie wyglądało.
Fajnie, że 3 pokoje, ja też tak wolę, a teraz robią sporo mieszkań typu 60 m i 2 pokoje. Ale jak jest dziecko to 3 pokoje są super.
Paczka mleka tzn taka duża puszka? WOW, nie miałam pojęcia. Koszty rzeczywiście są spore, drugie "pampersy"

chociaż ty nie używasz jednorazówek, no nie?
Właśnie ostatnio myślałam nad wielorazówkami z racji tego że dużo Zosia robi już na nocnik, ale odstraszyła mnie cena tych kieszonek. Podobno na ten moment (starsze dziecko) to lepsza opcja niż tetra i otulacz, nie wiem? Ty chyba używasz właśnie opcji z otulaczami? Sama już nie wiem czy się w to pakować, ale wiem że jakbym chciała to im szybciej tym lepiej.
koliberr, wszystkiego najlepszego dla Liluni!!!
Ale imprezę zrobiłaś, w porównaniu do tego co ja przygotowałam... Szacun. Miłego wyjazdu.