reklama

Lipiec 2008

a ja dzisiaj miałam zebranie z moimi pracownikami, i po zebraniu moja kierownik podeszła i spytała, czy mogę z nią kawkę wypić a przy tym miala minę taką jakbym co najmniej jej całą premię ucięła:-p No i w trakcie rozmowy wyszlo, że dziewczyna jest w ciąży i denerwowała się jak ja zareaguję:tak: a ja przecie pierwsza do uprawiania polityki prorodzinnej:-p tylko dałam jej wytyczne, że ma wyznaczyć sobie zastępce i po czwartym m-cu mam jej nie widzieć w pracy, a co by mi się dziewczyna nie zapracowała i nie stała 8h na nogach:tak:bedzie jedynie robić dekadówki i miesięczne raporty :tak: Fajnie, następna dzidzia w drodze:tak:

Jejku.. noż idealna szefowa z Ciebie :-) Więc Ty mnie nie strasz swoją osobą :-) No chyba że Ty mnie nie będziesz chciala ale to już inna historia :-(

reklama
Powiem Tobie Ewelinka, ze jakaś dziwna sprawa:no: bo jak mojej Tosi ropiały oczka i byłyśmy już zapisane na wizytę, to dr przepisała kropelki:tak: no ale co lekarz to obyczaj:tak:
Mała jakieś 4 tyg temu dostała kropelki OFTAQUIX, no i po nich jedno oczko się wygoiło, tzn przestało łzawić i ropieć, a prawe niestety nie. We wtorek pani dr ( podobno świetny specjalista od niemowląt) zrobiła jej posiew na 3 bakterie, bo podejrzewa że za tym one są przyczyną dolegliwości i trzeba będzie zastosować kurację specjalistyczną. jeszcze kilka dni musimy się pomęczyć niestety.

Beaa, ja używam Ziajki z filtrem 30, ale wiem, że bardzo dobry jest też chyba mleczko Nivea baby filtr 50

Ewelinka aby wkoncu oczkowe problemy Was opuscily:tak:
Pabla mnie czasami tez szlag trafia jak Fisiek jeczy,jeczy,,wyje .Najgozej jak jedziemy gdzies na wycieczke a on caly czas ujada:wściekła/y:
Beaa ja mam linomag z filtrem:tak:

Nie zaznaczyłam sobie plusików i nie wiem co miałam odpisać :-/
Z tego co pamietam:
Tosika, świetna z Ciebie szefowa:tak:A paszport wyrób na 5 lat - można:tak:
Haszi, nieciekawie ze zdrowiem m. W pracy mam babeczkę po operacjach kręgosłupa - masakra. Przez jakiś czas chodziła cały czas z plastrami przeciwbólowymi...
Renia, gdzie lecicie?
Surv, spacer na pewno był cudowny - zazdroszczę:tak:
Andula, szkoda, że m oblał:-(
Zdróweczka dla maluszków!

I tyle pamietam:confused2:

Haszi wspolczuje Twojemu mezowi:-(.Wiem co to bol kregoslupa ale chyba tak mocno mnie nie bolal:no:
Tosika chcialabym taka szefowa jak Ty:tak:
Andula tyle kasy:szok:Faktycznie u nas jest chyba za egzamin praktyczny 180zl, a za teorie 30zl i teoria pol roku chyba wazna:tak:
Ja tez musze mojemu synkowi zrobic paszport:tak:Na poczatku lipca leci do Irlandii z moja siostra.Ale powiem Wam ze mam stracha, Seba pierwszy raz bedzie lecial samolotem.

dzięki dziewczyny za miłe slowa, normalnie zaczerwieniłam się:zawstydzona/y::-D no ale przecież to jest takie normalne zachowanie jak pracownik zaciąży, no nie??

dziewczyny z tym paszportem na 5lat to troche nie kumam:baffled: ponieważ mój M jak poszedł po dokumenty to pani mu powiedziala, że tylko na rok można wydawać, a na 5 lat jak skończy 5lat:szok: i znalazłam teraz taki przepis

Terminy ważności wydawanych paszportów:

Paszport jest ważny przez 10 lat od daty jego wydania. Dotyczy to również paszportów wydanych przed sierpniem 2006r.

Paszport wydany małoletniemu, który nie ukończył 13 lat, jest ważny przez 5 lat od daty jego wydania,

Paszport tymczasowy jest ważny przez okres w nim wskazany, nie dłużej jednak niż przez
12 miesięcy od daty jego wydania (paszporty tymczasowe wydaje się dzieciom do 5 lat oraz osobom udającym się poza granice kraju w sprawach losowych – art. 23 ust. 3 ustawy z 13 lipca 2006r. o dokumentach paszportowych)

dziwna sprawa:-(

Kupiłam w te pędy krem z porządnym filtrem, ale muszę jeszcze koniecznie parasolkę - Pabla, Kate dostałyście w końcu jakieś pasujące do Walkera?
Surv my mamy uniwersalną parasolkę i świetnie się sprawdza;-) wkleję Ci na zamkniętym fotkę gdzie mam ją zamontowana bo jak Ci wytłumaczę to nie będziesz wiedziała o co mi chodzi:-p
Tosika ale z Ciebie fajna szefowa też taką chcę:laugh2:
Beaa zdrówka dla Zainab;-)
Haszi współczuję:-( nawet nie potrafię sobie wyobrazić jakie katusze przeżywa Twój M - życzę mnóstwo zdrowia:happy:
Andula ale z tym prawkiem to zadymy:eek: szkoda, że M nie wyszło:-( w Pl na pewno raz dwa zda;-)
ja mam krem Nivea a i tak zapominam nim Małego posmarowac:zawstydzona/y::-p dziś byłam na plotach u Kumpeli i dowiedziałam się, że nasza koleżanka będzie miała dzidzię, ale się ucieszyłam:-D:-D:-D poza tym do mojej kumpeli przyszła bratowa (z zawodu rehabilitantka - pracuje z małymi dziećmi) i zrobiłam z nią wywiad na temat na Antka:tak: dowiedziałam się, że mój Syncio jest świetnie rozwinięty jak na swój wiek i jedyne co mam dodatkowo zrobić to kupić piramidkę( tę zabawkę z kolorowymi kółkami;-)):-D raczkowaniem a właściwie jego brakiem mam się nie martwić bo Młody ma jeszcze spokojnie 2 miesiące żeby to zrobić:-D powiedziała mi jeszcze sporo rzeczy i bardzo mnie uspokoiła:-) miełgo wieczoru:tak:

Tosika, to ze strony MSWiA

• Paszport wydawany jest na jedną osobę.
  • Ważny jest:
    - 10 lat od daty wydania,
    - 5 lat dla dzieci w przedziale wiekowym 5 – 13 lat,
    - 1 rok (paszport tymczasowy) dla dzieci do lat 5.
  • Na żądanie rodziców dla dzieci do lat 5 może być wydany paszport 5-letni.
  • Utrata ważności paszportu nie pozbawia jego posiadacza prawa przybycia na podstawie tego dokumentu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
  • Minister właściwy do spraw wewnętrznych sprawuje zwierzchni nadzór nad prowadzeniem spraw dotyczących paszportów i paszportów tymczasowych.
  • W przypadku utraty obywatelstwa polskiego przez osobę, której wydano paszport, organ paszportowy wydaje decyzję o unieważnieniu paszportu.
  • Od decyzji w sprawach paszportów przysługuje odwołanie do Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji.

reklama

Zgodnie z ustawa z dnia 13 lipca 2006 r. o dokumentach paszportowych małoletnim do ukończenia 5 roku życia wydawane sa paszporty tymczasowe na okres 12 miesięcy. Na żądanie rodziców małoletniemu przed ukończenia 5 roku życia może być wydany paszport książeczkowy ważny przez 5 lat (konieczny jest pisemny wniosek obojga rodziców - formularz dostepny w urzędzie), ale konieczne jest wówczas przedstawienie polskiego aktu urodzenia dziecka. Nie można aplikować o dwa paszporty jednocześnie, tylko albo tymczasowy 12-miesięczny albo 5-letni.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry